Δείτε τα δίδυμα του β' γύρου και στις 13 περιφέρειες

Δείτε τα δίδυμα του β' γύρου και στις 13 περιφέρειες

Αναλυτικά ποιοι συνεχίζουν δεύτερη Κυριακή

Δείτε τα δίδυμα του β' γύρου και στις 13 περιφέρειες
Εισιτήριο για μόλις δύο από τις συνολικά 13 περιφέρειες φαίνεται να «κλειδώνει» ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όπως αυτές καταγράφονται στα exit polls αλλά και από τα πρώτα στοιχεία της ροής των εκλογικών αποτελεσμάτων. Στις υπόλοιπες έντεκα οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ είτε βρίσκονται ξεκάθαρα στην τρίτη θέση είτε παλεύουν την δεύτερη έχοντας όμως μείνει αρκετά πίσω από τους προπορευόμενους υποψηφίους που υποστηρίζονται από την ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ.

Στην περιφέρεια Αττικής το δίδυμο που θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου με τον ανεξάρτητο Γιάννη Σγουρό.


Στην περιφέρεια Κρήτης πρώτος με διαφορά εμφανίζεται ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Αρναουτάκης και δεύτερος ο υποψήφιος της ΝΔ Σεραφείμ Τσόκας. Εφόσον επιβεβαιωθούν τα αρχικά αποτελέσματα μένει εκτός δεύτερου γύρου ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσιωτάκης.

Κλείσιμο


Στην περιφέρεια Πελοποννήσου το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο «κλειδώνει» ο υποψήφιος της ΝΔ Πέτρος Τατούλης και για την δεύτερη θέση δίνουν μάχη ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Οδυσσέας Βουδούρης και ο «πασοκογενής» Γιώργος Δέδες.


Στην Δυτική Ελλάδα προηγείται ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Κατσιφάρας ενώ την έκπληξη κάνει για την ώρα ο υποψήφιος της ΝΔ Α. Κατσανιώτης που παίρνει την δεύτερη θέση αφήνοντας εκτός του κ. Β. Χατζηλάμπρου του ΣΥΡΙΖΑ.


Στην Στερεά Ελλάδα, την πρώτη θέση φαίνεται να κλειδώνει ο Κώστας Μπακογιάννης έχοντας μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο που είναι ο Βαγγέλης Αποστόλου του ΣΥΡΙΖΑ.


Στην Θεσσαλία ποσοστά που υπερβαίνουν το 40% εμφανίζει ο «γαλάζιος» υποψήφιος Κώστας Αγοραστός ενώ μάχη για την δεύτερη θέση θα δώσουν ο κεντροαριστερός… με την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.


Στην Ήπειρο ο υποψήφιος της ΝΔ Αλέξανδρος Καχριμάνης αν δεν κερδίσει την περιφέρεια από τον πρώτο γυρο, θα πάει στον επόμενο με αντίπαλο την «εκλεκτή» της αξιωματικής αντιπολίτευσης Όλγα Γεροβασίλη.


Στον δεύτερο γύρο για την Δυτική Μακεδονία πιθανότατα θα δώσουν την μάχη ο υποψήφιος της ΝΔ Γιώργος Δακής με τον Θεόδωρο Καρυπίδη που υποστηρίζεται πλέον από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.


Στην Κεντρική Μακεδονία την τελική μάχη της ερχόμενης Κυριακής θα δώσουν ο «γαλάζιος» αντάρτης Απ. Τζιτζικώστας με τον επίσημο της ΝΔ Γιάννη Ιωαννίδη καθώς η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου δεν κατάφερε να διεμβολίσει το δεξιό δίπολο.


Στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη φαίνεται να περνούν στον δεύτερο γύρο ο «γαλάζιος» Γιώργος Παυλίδης και ο «πασοκογενής» Αριστείδης Γιαννακίδης.


Στο Βόρειο Αιγαίο προηγείται η Χριστίνα Καλογήρου (ΝΔ) και ακολουθεί ο ανεξάρτητος Αθανάσιος Γιακάλης μένοντας εκτός η υποψήφια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης, εκτός δευτέρου γύρου φαίνεται να μένει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο Νότιο Αιγαίο καθώς με τα εως τώρα αποτελέσματα για την τελική μάχη προκρίνονται οι Ιωάννης Μαχαιρίδης του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Χατζημάρκος (ΝΔ).


Τέλος, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προηγείται – βάσει των πρώτων στοιχείων – ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Γαλατσιάτος και ακολουθεί ο Σπύρος Σπύρου της ΝΔ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης