Οργή Μαξίμου για τον Θεοχάρη

Οργή Μαξίμου για τον Θεοχάρη

Η απειλή ότι θα υποστούν ποινικές διώξεις όσοι κάνουν ψευδείς δηλώσεις για το κοινωνικό μέρισμα και η εγκύκλιος του Χάρη Θεοχάρη περί φορολόγησης των αλλοδαπών κατόχων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου εξόργισαν την ηγεσία του οικονομικού επιτελείου και το πρωθυπουργικό γραφείο

Οργή Μαξίμου για τον Θεοχάρη
Σε ανοικτή γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί η κυβέρνηση ότι βρίσκεται εδώ και καιρό ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης.

Κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο protothema.gr λένε ότι από τη μία υπάρχει η χθεσινή αδιανόητη εγκύκλιος που αφορούσε ξένους επενδυτές στο χρηματιστήριο οι οποίοι καλούνταν να πληρώσουν φόρο υπεραξίας για τη μεταβίβαση ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, η οποία ανακλήθηκε άρον-άρον από το υπουργείο Οικονομικών τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Σύμφωνα με την «έμπνευση» του κ. Θεοχάρη η οποία εξόργισε τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου οι αλλοδαποί κάτοχοι ελληνικών ομολόγων καλούνταν να πληρώσουν φόρο ως 33% για τα κέρδη που αποκόμισαν από τα ελληνικά ομόλογα την περίοδο 2012-2013.
Η εγκύκλιος του κ. Θοεχάρη προκάλεσε αναστάτωση στα διεθνή χρηματιστήρια, όπου σημειώθηκαν μαζικές ρευστοποίησεις ελληνικών ομολόγων και τα επιτόκια δανεισμού για τα 10ετή ελληνικά ομόλογα αυξήθηκε κατά 54 μονάδες βάσης και ανέβηκε στο 6,85% μέσα σε λίγες ώρες!

Κι από την άλλη, λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού, είναι η σημερινή δήλωση του κ. Θεοχάρη ότι οι πολίτες που κάνουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα μπορεί να καταστούν ποινικά υπόλογοι! Τα δύο περιστατικά ξεχείλισαν την οργή για το πρόσωπο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Άνθρωποι που είναι κοντά στον πρωθυπουργό λένε ότι «για τον Αντώνη Σαμαρά οι μέρες του κ. Θεοχάρη στην κυβέρνηση είναι μετρημένες». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης