Ο Τσίπρας δίνει σήμερα το σύνθημα για την τρίμηνη προεκλογική εκστρατεία

Ο Τσίπρας δίνει σήμερα το σύνθημα για την τρίμηνη προεκλογική εκστρατεία

Επαναφέρει διλήμματα του τύπου «μνημόνιο – αντιμνημόνιο» με το σύνθημα «Τρεις κάλπες - μία επιλογή: να νικήσουμε!» - Σαφές μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος για την υποψηφιότητα Βουδούρη στην Πελοπόννησο


Ο Τσίπρας δίνει σήμερα το σύνθημα για την τρίμηνη προεκλογική εκστρατεία
Με το σύνθημα «Τρεις κάλπες - μία επιλογή: να νικήσουμε!», και κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά από σήμερα και επίσημα την τρίμηνη προεκλογική του εκστρατεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Η πρεμιέρα θα γίνει με μεγάλη εκδήλωση στο Ακροπόλ, ενώ ομιλητές θα είναι ακόμη η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Κλείσιμο
Πρώτος στόχος του κ. Τσίπρα είναι να περιγράψει σαφώς τον πολιτικό χαρακτήρα της αναμέτρησης, τόσο στις ευρωκάλπες, όσο και στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους. Θα ξεκαθαρίσει ότι από την έκβαση αυτής της τριπλής μάχης θα κριθεί εν πολλοίς η πορεία του τόπου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει διλήμματα του τύπου «μνημόνιο – αντιμνημόνιο», απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι οι έννοιες αυτές θα είναι ξεπερασμένες τον Μάιο και ότι η αυτοδιοίκηση δεν έχει σχέση με την τρόικα. «Τα Μνημόνια διέλυσαν, με το μέτρο της διαθεσιμότητας και την περικοπή κρίσιμων κονδυλίων, το κοινωνικό κράτος σε επίπεδο δήμων και περιφερειών» θα είναι ένα από τα βασικά επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκεκριμένη μάχη.

Ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει οι τριπλές εκλογές (ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές) να σημάνουν την αρχή της κατάρρευσης της σημερινής κυβέρνησης, την πολιτική ανατροπή με την επίσπευση των εθνικών εκλογών.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν επίσης χαιρετισμό εκπρόσωποι του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Θα μιλήσει δε ο Ιταλός Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Πιεμόντε.

Επίσης θα μιλήσουν και άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι που θα υποστηρίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Βέβαια θεωρείται ότι θα είναι παρών και ο Θόδωρος Δρίτσας, η υποψηφιότητα του οποίου για τον δήμο Πειραιά, ανακοινώθηκε το απόγευμα της Κυριακής.

Μήνυμα για Βουδούρη

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να στείλει και σαφές μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη στην Πελοπόννησο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η επιλογή και ότι τυχόν συνέχιση των αντιδράσεων θα σημαίνει σύγκρουση. Ενδιαφέρον μάλιστα θα έχει εάν θα παραστεί ο ίδιος ο κ. Βουδούρης στην εκδήλωση, ως ένδειξη πλήρους στήριξής του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι διαφωνούντες πάντως επιμένουν, αν και στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας την περασμένη Παρασκευή δεν επιδίωξαν να θέσουν το θέμα, μένοντας στη διαβεβαίωση της ηγεσίας ότι θα ξανασυζητηθεί αργότερα και με βάση το κλίμα που θα διαμορφωθεί στις τοπικές οργανώσεις.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης