Μίνι υπουργικό συμβούλιο για την Κεφαλονιά

Μίνι υπουργικό συμβούλιο για την Κεφαλονιά

Τι μέτρα θα ληφθούν για την ανοικοδόμηση των κατεστραμένων σπιτιών είναι υπό εξέταση -
Από σήμερα ξεκινούν και τα έργα για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου

Μίνι υπουργικό συμβούλιο για την Κεφαλονιά
Μίνι υπουργικό συμβούλιο για την Κεφαλονιά συγκαλεί υπό την προεδρία του ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σκοπός είναι η αποτίμηση της μέχρι τώρα δράσης της κυβέρνησης, η καταγραφή των αναγκών που υπάρχουν τόσο άμεσα όσο και μεσοπρόθεσμα και ο περαιτέρω συντονισμός των κυβερνητικών υπηρεσιών για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των συνεπειών των δύο μεγάλων σεισμών.

Κλείσιμο
Στην σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι υπουργοί κ.κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας, Γιάννης Μιχελάκης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Νίκος Δένδιας, Άδωνης Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος ΠΑναγιωτόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη. Στην σύσκεψη θα συμμετάσχουν  οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Από την Τρίτη η Κεφαλονιά έχει κυρηχθεί σεισμόπληκτη περιοχή.

Πάντως ήδη ένα ακόμη πλοίο του πολεμικού ναυτικού έχει φθάσει στην Κεφαλονιά καθώς επίσης και βαριά μηχανήματα για την αποκατάσταση των υποδομών όπως και εξοπλισμός για τα πρόχειρα καταλύματα των πληγέντων.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος επισκέφθηκε μετά τον πρώτο σεισμό το νησί παρακολουθεί συνεχώς ενημερώνεται και παρεμβαίνει όπου είναι απαραίτητο με συστάσεις στους υπουργούς του. Στον προγραμματισμό της κυβέρνησης είναι κατ αρχήν να παρασχεθεί κατάλυμα είτε σε σκηνή είτε στα πλοία καθώς και φαγητό για όσους έχουν υποστεί ζημιές τα σπίτια τους και φοβούνται έναν επόμενο σεισμό που δεν έχουν αποκλείσει οι επιστήμονες.

Παράλληλα να καταγραφούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα όλες οι ζημιές για να ξεκινήσει η διαδικασία της αποκατάστασης που περιλαμβάνει από άμεση ενίσχυση στους πληγέντες μέχρι οικονομικές και φορολογικές ελαφρύνσεις. Το τι μέτρα θα ληφθούν για την ανοικοδόμηση των κατεστραμένων σπιτιών είναι υπό εξέταση.

Από σήμερα ξεκινούν και τα έργα για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, καθώς το πολεμικό πλοίο «Ικαρία», που μετέφερε στο νησί τα απαραίτητα μηχανήματα, έδεσε στη Σάμη, ώστε από εκεί τα μηχανήματα να μετακινηθούν προς το Ληξούρι και την ευρύτερη περιοχή.

Οι αναφορές από τους υπευθύνους δείχνουν μία δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι ωστόσο οι εντυπώσεις μεγεθύνονται από τον παραμορφωτικό φακό των Μέσων Ενημέρωσης και ενίοτε από τις υπερβολές των σεισμολόγων. Ήδη από χθες αρχίσαν να ακούγονται τα πρώτα παράπονα των κατοίκων. Το τελευταίο που θα ήθελε η κυβέρνηση μετά την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού είναι να υποστεί πολτικό κόστος. Στο πλαίσιο αυτό η σημερινή σύσκεψη έχει παράλληλο επικοινωνιακό στόχο να καταδείξει την ευαισθητοποίηση και την μέριμνα στο ανώτατο επίπεδο για την αποκατάσταση και την ανακούφιση των κατοίκων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης