Κλειστά μέχρι και την Παρασκευή τα σχολεία στην Κεφαλονιά

Κλειστά μέχρι και την Παρασκευή τα σχολεία στην Κεφαλονιά

Οι πρώτες 10 προκατασκευασμένες αίθουσες φθάνουν σήμερα στο νησί και οι υπόλοιπες 30 μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, έκανε γνωστό ο υπουργός Παιδείας

Κλειστά μέχρι και την Παρασκευή τα σχολεία στην Κεφαλονιά
Έπειτα από απόφαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο οποίος βρίσκεται στην Κεφαλονιά από τη Δευτέρα, τα σχολεία στο νησί θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή.

«Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία έως και την Παρασκευή για να έχει ολοκληρωθεί ο νέος έλεγχος, να επανεκτιμήσουμε τα δεδομένα και μετά να δούμε τι θα αποφασίσουμε», δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

Κλείσιμο
Όπως είπε, οι πρώτες 10 προκατασκευασμένες αίθουσες φθάνουν σήμερα στο νησί και οι υπόλοιπες 30 μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

«Μέριμνά μας είναι η ασφάλεια των μαθητών, σε πρώτο πλάνο, αλλά βεβαίως και η δημιουργία συνθηκών γρήγορης επανέναρξης της μαθητικής διαδικασίας. Για λόγους ψυχολογικούς τα παιδιά πρέπει να επανέλθουν στα σχολεία, αλλά με ασφάλεια», πρόσθεσε.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος επανέλαβε ότι από τον πρώτο έλεγχο καταγράφηκαν προβλήματα σε τρία σχολικά κτίρια, αλλά, όπως είπε, «με τον δεύτερο, που έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνεται αύριο το πρωί, θα δούμε την κατάσταση και θα επανεκτιμήσουμε τα πράγματα».

Ερωτηθείς αν για τους μαθητές της Γ' Λυκείου θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα, ανέφερε: «Όλα αυτά θα τα δούμε στη συνέχεια. Πρώτα ο Θεός, να σταματήσει η σεισμική δραστηριότητα, να επανέλθουμε στην ομαλότητα, να δούμε τι χρόνος χάθηκε, να δούμε τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει και θα δούμε αν χρειάζεται ιδιαίτερη μέριμνα για αυτούς τους μαθητές».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης