Yπόθεση υποβρυχίων: Προφυλακιστέος ο Σωτήρης Εμμανουήλ

Yπόθεση υποβρυχίων: Προφυλακιστέος ο Σωτήρης Εμμανουήλ

Ο ίδιος υποστηρίζει πως τα 17 εκατ. ευρώ που διακινήθηκαν μέσα από το λογαριασμό του αποτελούν «νόμιμα χρήματα» - Το Σάββατο απολογείται ο πρώην στενός συνεργάτης του Ά. Τσοχατζόπουλου Γ. Μπέλτσιος - Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος


Yπόθεση υποβρυχίων: Προφυλακιστέος  ο Σωτήρης Εμμανουήλ
Προφυλακιστέος για την υπόθεση των υποβρυχίων κρίθηκε ο Σωτήρης Εμμανουήλ μετά την απολογία του στον ανακριτή κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή.

Ο Σωτήρης Εμμανουήλ, ο οποίος υπηρέτησε ως πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο κ. Εμμανουήλ κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατηγορίες που αφορούν ποσό 17 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είχαν φθάσει σε εταιρεία του από τη γερμανική HDW.

Ο κ. Εμμανουήλ πάντως υποστηρίζει πως τα 17 εκατ. ευρώ που διακινήθηκαν μέσα από το λογαριασμό του αποτελούν «νόμιμα χρήματα».

Αύριο Σάββατο απολογείται ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος, που συνελήφθη την ίδια μέρα με τον κ. Εμμανουήλ.
Κλείσιμο

Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος

Συνελήφθη χθες ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών Αλέξανδρος Αβατάγγελος ο οποίος είχε απολογηθεί στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή που ερευνά την υπόθεση των εξοπλιστικών (προμήθεια tor-m1 και γερμανικών υποβρυχίων) και είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Μετά την απολογία του ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος, που θεωρείται από τη δικαιοσύνη πρόσωπο - κλειδί στη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος εκατομμυρίων ευρώ για τις συμβάσεις των υποβρυχίων επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Συγκεκριμένα, αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ωστόσο, συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές επειδή δεν κατέβαλλε το ποσό της εγγυοδοσίας, παραβιάζοντας έτσι τον ένα από τους τρεις περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του. Μετά τη σύλληψή του ο κατηγορούμενος θα οδηγεί κατευθείαν στις φυλακές.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης