Αντώνης Σαμαράς: “Προσκλητήριο ενότητας σε όσους θέλουν να χτίσουν τη νέα Ελλάδα”

Αντώνης Σαμαράς: “Προσκλητήριο ενότητας σε όσους θέλουν να χτίσουν τη νέα Ελλάδα”

Αρχή θετικών ειδήσεων η συμφωνία για τον ΤΑΡ – Δέσμευση του πρωθυπουργού για τη δημιουργία πραγματικά ανεξάρτητης δημόσιας τηλεόρασης – Γιατί τόνισε πως δικαιώθηκε ο Κ. Καραμανλής – Ευθείες βολές προς Τσίπρα - που είχε ζητήσει τη λήψη μέτρων από το 2009 - Προτιμώ να κερδίζει η χώρα και να στεναχωριέται ο κ. Τσίπρας

Με μια ανοικτή πρόσκληση προς “όλους εκείνους που θέλουν να χτίσουν τη νέα Ελλάδα” και με τη δέσμευση πως χρέος της κυβέρνησής του είναι να οικοδομήσει ακριβώς αυτή τη νέα χώρα, τη νέα κοινωνία, πάνω από κόμματα και προσκόμματα, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του από το βήμα του 9ου Συνεδρίου της ΝΔ, το βράδυ της Παρασκευής.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε ένα “προσκλητήριο ενότητας”, ενώ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση στις συντεχνιακές τακτικές τις οποίες με σαφή τρόπο περιέγραψε ότι υποθάλπει η αριστερή αντιπολίτευση.

Ευθεία επίθεση επιφύλασσε και για τους νεοναζί, όπως τους χαρακτήρισε, λέγοντας πως “ιδεολογία τους είναι το μίσος και εκθέτουν την Ελλάδα. Και τα δύο άκρα εύχονται να αποτύχει η Ελλάδα. Σήμερα τους το λέμε ξεκάθαρα δεν θα τους αφήσουμε”.

Παρά το γεγονός πως ο κ. Σαμαράς ταλαιπωρείται εδώ και μέρες από μια ιογενή γαστρεντερίτιδα, η οποία σε συνδυασμό με την εξάντλησή του από το ιδιαίτερα βεβαρυμένο πρόγραμμά του, τον ανάγκασε να διακόψει για λίγο την ομιλία του, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία, σύντομα επανήλθε στο βήμα και τόνισε: “Η νέα Ελλάδα που οικοδομούμε είναι πάνω από κόμματα και θα την πετύχουμε όλοι μαζί. Αυτή η παράταξη ανοίγει τα φτερά της. To χρέος μας έχει όνομα και είναι νέα Ελλάδα" και έκλεισε την ομιλία του παραφράζοντας τους στίχους του Πάμπλο Νερούντα: "Θα σε υποχρεώσουμε πατρίδα θα σε υποχρεώσουμε Ελλάδα να κάνεις θαύματα γιατί μέσα μας βρίσκεσαι εσύ με την ελπίδα και το θαύμα".

Νωρίτερα είχε αναφερθεί διεξοδικά τόσο στα θετικά της συμφωνίας για τον αγωγό ΤΑΡ που περιέγραψε σαν την πιο θετική οικονομική είδηση της τελευταίας δεκαετίας ενώ επέμεινε στην απόφασή του να κλείσει την "αμαρτωλή ΕΡΤ": “Καταργήσαμε την ΕΡΤ για να αποκτήσουμε πραγματικά ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Εκτενή αναφορά έκανε και στον έναν χρόνο της τρικομματικής αναγνωρίζοντας την συμβολή των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ: "Στις κρίσιμες στιγμές αν η πατρίδα το απαιτεί ένα κόμμα οφείλει να υπηρετεί την πατρίδα" είπε ο κ. Σαμαράς σε μία έμμεση αναφορά για την παρούσα συγκυβέρνησή του με το ΠΑΣΟΚ. Επανέλαβε ότι στόχος της δικομματικής πια κυβέρνησης είναι να εξαντλήσουμε την τετραετία. "Η σωτηρία της Ελλάδας σημαίνει παραμονή στην Ευρώπη και αυτό τον στόχο τον πετύχαμε όλοι μαζί. Πριν από ένα χρόνο αναλάβαμε την διακυβέρνηση με μία τρικομματική συνεργασία σε συνθήκες δραματικές. Μέσα σε ένα χρόνο διαψεύσαμε όλα τα σενάρια της καταστροφής. Κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη με την αναγγελία του αγωγού ΤΑΡ βάζουμε την χώρα για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό κόμβο, την καθιστούμε πόλο επενδύσεων δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ήταν η καλύτερη είδηση τα τελευταία δέκα χρόνια και θα υπάρξουν περισσότερες. Υποσχεθήκαμε ότι δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Προσπαθούμε να πιάσουμε πρωτογενή πλεονάσματα να ανακουφίσουμε τον κόσμο και να βγούμε από τα μνημόνια. Ξέρουμε ότι για να ξεφύγεις από τους δανειστές σου πρέπει να πάψεις να έχει ανάγκη από δανεικά. Η Ελλάδα γίνεται ελκυστική για επενδύσεις, προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις, ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ ενώ το πρόβλημα με την ΔΕΠΑ γρήγορα θα ξεπεραστεί. Κάποιοι βιάστηκαν αλλά δεν ήξεραν ότι ερχόταν πίσω ο ΤΑΡ. Προτιμώ να κερδίζει η χώρα και να στεναχωριέται ο κ. Τσίπρας. Αύριο θα γίνει και παραγωγός ενέργειας η χώρα μας".

Κάνοντας απολογισμό ο κ. Σαμαράς είπε ότι από τις εξελίξεις δικαιώθηκε και ο κ. Κώστας Καραμανλής που είχε ζητήσει μέτρα από το 2009 και ο ίδιος για την αρχική του κριτική στο μνημόνιο.

Ο πρωθυπουργός, περιέγραψε το όραμά του για τη νέα Ελλάδα λέγοντας ότι "είναι για μία χώρα που θα βασίζεται στις δυνάμεις της και όχι σε δανεικά και να αξιοποιεί τον πλούτο του ανθρώπινου δυναμικού της. Δεν θα πάει χαμένο κανένα μυαλό κανένα ταλέντο. Δεύτερον θέλουμε μία χώρα που να υπερασπίζεται τα εθνικά της δικαιώματα. Η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει συμμετέχοντας στα διεθνή δρώμενα και μπορεί να γίνει μαζί με την Κύπρο παράγοντας σταθερότητας στην Μεσόγειο και οικονομικής ανάπτυξης στα Βαλκάνια. Δεν αναζητούμε υιοθεσία από κανέναν, μπορούμε να κερδίσουμε τον σεβασμό όλων. Τρίτον πηγή δύναμης είναι η δημοκρατία μας αλλά δημοκρατία δεν είναι το κομματικό κράτος και τα προνόμια των συντεχνιών. Δημοκρατία είναι σταθερότητα και δημοκρατική τάξη όπου κανείς δεν εκβιάζει και στο δημόσιο συμφέρον υποτάσσονται τα πάντα και οι πάντες. Πηγή δύναμης στην Ελλάδα που χτίζουμε είναι ο πολιτισμός μας, ο ελληνικός πολιτισμός είναι η μήτρα του σύγχρονου πολιτισμού. 

Συνεχίζοντας την ομιλία του έδωσε έμφαση στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας για να ξεφύγει η χώρα από την κρίση.

Ειδική αναφορά έκανε στην αρχή της παράταξης για κατοχύρωση της ασφάλειας του πολίτη και έδωσε συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία. "Στους αστυνομικούς και τους στρατιωτικούς μας αξίζει καλύτερη μεταχείριση" είπε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό λέγοντας ότι "η χώρα μας υπέστη μία άοπλη εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών. Απελπισμένοι άνθρωποι από διάφορες ταραγμένες περιοχές του κόσμου αναζητούν διέξοδο στην Ευρώπη και παγιδεύονται. Τους βλέπουμε με συμπάθεια αλλά δεν τους αντέχει ούτε οικονομικά ούτε κοινωνικά η χώρα μας. Δεν είναι θέμα ιδεολογίας, απλώς δεν γίνεται. Μέσα σε ένα χρόνο μειώσαμε την είσοδο στο ελάχιστο ενώ τους προωθούμε στις χώρες τους αλλά είναι δύσκολο έργο".

Οι τοποθετήσεις των στελεχών
“Δε συγκρουστήκαμε με την ιδεολογία που επέβαλε η συντηρητική και λαϊκιστική αριστερά”, δήλωσε ο υφυπουργός κ. Νότης Μηταράκης, στο Συνέδριο.

Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι αντίπαλοι περιγράφουν το πρόβλημα δεν προτείνουν λύσεις γιατί δεν έχουν λύσεις. Σκεφτείτε πού βρισκόμασταν πέρυσι και πού είμαστε εφέτος, το στοίχημα της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει κερδηθεί, το ζήτημα τώρα είναι η ανάπτυξη και η λύση είναι μία να αλλάξουμε το παραγωγικό μας μοντέλο, που θα τονώσει την οικονομία και θα αντιμετωπίσει την ανεργία. Η οικονομία όμως πρέπει να συμβαδίζει με την κοινωνία και πρέπει από τον πλούτο που παράγει ο ιδιωτικός τομέας να ανακουφίζουμε την κοινωνία».

Στόχος και ευχή όλων των Ελλήνων είναι να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της να επανέλθουμε στην Ανάπτυξη ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί όπως οι αντίπαλοί μας που είναι καρικατούρες ενός λαϊκιστικού ύφους που επικράτησε στην μεταπολίτευση, το ρεσιτάλ ανευθυνότητας της Αριστεράς δεν βρίσκει ανταπόκριση. Η ΝΔ είναι η παράταξη που έχει την ευθύνη να βάλλει την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, να ανατάξει την οικονομία να υπερασπιστεί την δημοκρατία. Σήμερα είναι η αφετηρία μίας νέας εποχής το συνέδριο πρέπει να γίνει το εφαλτήριο για την ανασυγκρότηση της μεγάλης ευρωπαϊκής παράταξης».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι «η παράταξη έχει αποδείξει ότι δεν παίζει με το μέλλον της πατρίδας. Παρά την κριτική στο ΠΑΣΟΚ από το 2009 και τις ενστάσεις όταν κλήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες έπραξε το καθήκον. Είναι αλήθεια ότι η χώρα διέρχεται περίοδο πρωτοφανούς ύφεσης, αλλά τον τελευταίο χρόνο η χώρα σταθεροποιείται και περνά στην περίοδο των δύσκολων αλλά αναγκαίων αποφάσεων. Στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν υπάρχει εύκολη οδός για την ανάπτυξη και την κοινωνική αξιοπρέπεια. Απαιτείται εκπόνηση και υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου που να λαμβάνει υπόψη τις απαιτήσεις των δανειστών αλλά να υπερβαίνει τα μνημόνια. Απαιτείται ένα σύγχρονο κράτος που θα διασφαλίζει την λειτουργία της αγοράς και την δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος. Χώρος και χρόνος για λαϊκισμό και ψευδαισθήσεις δεν υπάρχει. Η ΝΔ αποτελεί δύναμη ευθύνης και προοπτικής».

«Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, από το βήμα του 9ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος. Εξάλλου, τόνισε: «Πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Έθνους». Επιπλέον, έκανε λόγο για μεγάλη σύγκρουση και μεγάλη αναμέτρηση με την αριστερά. «Θα κρατήσουμε τα ιδεολογικά νάματα. Τον ευρωπαϊσμό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την αφοσίωση στις αξίες της ελευθερίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την επανίδρυση του Κώστα Καραμανλή, τη νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά» συνέχισε και επεσήμανε πως για να πετύχει οριστικά η ανάκαμψη και η ανάπτυξη προϋπόθεση είναι μια μεγάλη ιδεολογική νίκη και μια μεγάλη ιδεολογική ήττα. «Ήττα της αριστεράς και νίκη της παράταξής μας» σημείωσε.

Τέλος, κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Νικήτας Κακλαμάνης, στη δικιά του τοποθέτηση.

Σήμερα Κυριακή, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Πρωθυπουργού το μεσημέρι, οπότε και θα κλείσει τις εργασίες του συνεδρίου.

ΣΧΟΛΙΑ (56)

Geo

Προς το παρόν γρεμίζετε!!

Β.Γ.

Κύριε Σαμαρά κατανοώ την πολιτική σας κατανοώ τα αναγκαστικά μέτρα που παίρνετε κατανοώ ότι είμαστε χρεωκοπημένοι σαν χώρα, άσχετα εάν δεν το λέτε καθαρά. Αλλά αναρωτιέμαι Που μας οδηγείτε ? Μείωση 50% των εισοδημάτων, με αμείωτο το κόστος επιβίωσης. Ασύλληπτα ποσοστά ανεργίας, στον ιδιωτικό, δημόσιο, και κλείσιμο επιχειρήσεων. Συντάξεις κάτω από το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης, γελοία επιδότηση ανεργίας. Φορολογία εξωπραγματική σε σχέση με τα εισοδήματα εργαζομένων, και συνταξιούχων. Και φυσικά δεν είναι απαραίτητο να είσαι οικονομολόγος για να κατανοήσεις ότι η ανάκαμψη θα αργήσει πολύ, όση καλή θέληση και να έχετε. Έως τότε αναρωτηθήκατε τι θα έχει απομείνει ? Κόσμος αυτοκτονεί στα πλαίσια της αξιοπρέπειας Περιουσίες πουλιούνται όσο όσο σε ξένους Νέοι στα σκλαβοπάζαρα του εξωτερικού. Υποαπασχολούμενοι γονείς να μην μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους Συνταξιούχοι να έχουν χάσει την αξιοπρέπεια και να αποζητούν τον θάνατο. Αλήθεια αναρωτηθήκατε όταν απολύετε ένας άνθρωπος 40 χρονών που έχει ξεκινήσει μια ζωή με οικογένεια και υποχρεώσεις τι μπορεί να κάνει σήμερα ? Όταν απολύετε ένας άνθρωπος μεγαλύτερος των 50 ετών, που τον υποχρεώνετε να βγει στην σύνταξη στα 65 τι του λέτε έμμεσα ? αυτοκτόνησε ? Δημόσιοι, ναι ασύμφοροι, θα έπρεπε να είναι το ¼ εντάξει, αλλά αναρωτηθήκατε τι θα γίνει αυτός που κάποτε τον διορίσατε, και μετά από 20 χρόνια τον απολύεται ? Τον καταντήσατε τόσα χρόνια άχρηστο, τον αποκόψατε από τον ιδιωτικό τομέα, του υποσχεθήκατε ότι μετά την σίγουρη δουλειά του θα συνταξιοδοτηθεί πλουσιοπάροχα. Βγάλτε ένα χρυσόψαρο από την γυάλα και ρίξτε το στην θάλασσα , φαντάζεστε τι θα απογίνει ? Οι Έλληνες πάντα ήταν νοικοκύρηδες, φρόντιζαν για απόκτηση ακίνητης περιουσίας, και εξασφάλιζαν τα παιδιά τους. Τι θα κάνουν αυτοί που ακόμα χρωστούν τα σπίτια τους που χρεώθηκαν με προϋπόθεση την (εξασφαλισμένη) δουλειάς τους. Τώρα δεν τους φτάνουν ούτε για την επιβίωση τους, και καλά να έχουν μια υποτυπώδη δουλειά, στους άνεργους τι λέτε ? Στους νέους πτυχιούχους τι λέτε ? τα νέα ζευγάρια να κάνουν παιδιά ? πόσο χρονών επιτρέπετε να αυτοκτονεί ο Έλληνας για να ελαφρώσει την πατρίδα ?

Πολίτης

Τα ειπες ΟΛΑ.

naso

Μέρος αυτού που περιγράφεις είναι ένα ιδιότυπο είδος(ιδιότυπο διότι δεν υπάρχει αυτοέλεγχος της νομισματικής πολιτικής) οικονομικής αποδόμησης (degradation) που μπορείς να το ψάξεις στο Google να πάρεις μια ιδέα. Όλα αρχίζουν από αυτό που λέμε ως μη βιώσιμο χρέος που με απλά λόγια σημαίνει ότι δεν μπορεί η Ελλάδα με αυτό το μέγεθος χρέους να πληρώνει τα χρέη της και ταυτόχρονα να αναπτύσσεται έτσι ως αποτέλεσμα αποδομείται. Αυτή τη στιγμή και σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ο χρόνος αποδόμησης προσδιορίζεται για την Ελλάδα σύμφωνα με το ΔΝΤ ακόμα 17 χρόνια και με άλλες προβλέψεις ιδιωτών διοικητικών και θεωρητικών οικονομολόγων και χρηματοοικονομικών οίκων από ακόμα 11 χρόνια μέχρι και τα 15 χρόνια που είναι πρακτικά ανέφικτο διότι αποδόμηση με αυτούς τους ρυθμούς σημαίνει ότι θα γυρίσουμε στην εποχή των προπάππων μας. Τώρα για να μειωθεί ο χρόνος αποδόμησης οι αποκρατικοποιήσεις και απολύσεις και κατάργηση οργανισμών του δημοσίου μειώνουν το κόστος του κράτους ενώ άλλος τρόπος για μείωση της αποδόμησης είναι η μετακύλιση για το μέλλον δημόσιου χρέους και φυσικά ο καλύτερος τρόπος το γενναίο κούρεμα του χρέους και ακόμα καλύτερα όλα τα ανωτέρω.

Τρίτος

Ο Σαμαράς είναι δικαιωματικά ο μεγαλύτερος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ… το ανέβασε στην εξουσία το 1993 με την αποστασία και το κράτησε έξω από τη φυλακή το 2013 με την συγκυβέρνηση.

Παρατηρητής

Εκθέσεις ιδεών του αντωνάκη για παιδάκια τρίτης δημοτικού και κούσαλα με γεροντική άνοια. Ακόμη κι ο ΓΑΠ ήταν πιο ειλικρινής και μπροστά του φαντάζει πολιτικός κολοσσός.

?

Με αυτους τους μισθους που υπαρχουν σημερα μαλλον για μια νεα αιθιοπια μας βλεπω.

ζητω

Νεα Ελλαδα θα το ονομασει το κομμα ο Σαμαρας και θα εννωθει με τον Βενιζελο , η αλλαγη του ονοματος γινεται για να αλλαξουν και ΑΦΜ ωστε να γλιτωσουν απο τα χρεη που ειχαν Μια ζωη λαμογια ,αλλα πιο λαμογια ειναι αυτοι που τους ψηφιζουν και τους υποστηριζουν

Costas

Εναι καιρος να καθησουμε ολοι και σαv Ελληνες αν ειμασθε ας ανλογιστουμε τις ευθυνες μας. Οι περισοτεροι που γαυγιζουν το κανουν γιατι ετσι εμαθαν ολα τα χρονια. Ποσοι απο εμας εχουμε πληρωσει τους φορους που επρεπε να πληρωνουμε: Περναμε δανεια για να παμε ταξιδακια για καινουργια αυτοκινητα για οτι δηποτε θελαμε. Ηρθε ομως η ωρα να τα δωσουμε πισω.Τωρα μας φταινε ολοι οι αλλοι εκτος απο τον εαυτον μας.Και απο πανω εχουμε και τους μαγγες της τηλεωρασης που μας τσαμπουνανε οτι δεν εχει να πληρωσει και θα του παρουν το σπιτι. Πριν ανοιγουν το στομα τους εχουν ελενξει ολα τα απαρετητα να δουν πως φτανει ο κοσμος σε αυτο το χαλι.: Στα ξενα δεν σε ρωτανε αν εχεις .Στα ξενα σου λενε πληρωσε αλοιως σου πουλαμε οτι εχεις.Οταν παιρνεις δανεια τα παιρνεις με ορους που αν δεν τηρησεις κατασχετουν οτι εχεις.

ΜΙΧΑΛΗΣ

ΛΟΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΛΟ ΑΝΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΝΕΡΓΕΙΑ............ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ........ΟΤΑΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ .........

ξυλουργός

Έχω μια επιχείρηση 40 χρόνια στο κλάδο του ξύλου, σήμερα ώρα με την ώρα πάει για κλείσιμο και δεν μπορώ να πάρω ούτε ένα ευρώ κεφάλαιο κίνησης για να κρατηθώ λόγο δυσμενών στοιχείων , και δεν είμαι ο μόνος, υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις σ’ αυτή τη θέση δείτε τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτές τις επιχειρήσεις .

john

Εχεις ξεπεράσει στο παραμύθι ακόμα και τον ΓΑΠ.Συνέχισε Αντωνάκη να δίνεις σανό στα πρόβατα.Να ξέρεις όμως ότι εμείς δεν θα σε αφήσουμε να διαλύσεις τη χώρα.Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.Τώρα όσο για τις δημοσκοπήσεις που σε βγάζουν πρώτο,τούτο θα πω.Ας προσπαθήσει ένας απο όλους εδω μέσα που γράφεται είτε μπαίνετε σε ΜΜΜ είτε οπουδήποτε αλλού να φωνάξει ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ.Απλά περιμένετε αντιδράσεις.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

novars

Επιθυμία της πλειοψηφίας της επιτροπής είναι να εμφανιστούν αυτοπροσώπως οι συγκεκριμένοι «πρωταγωνιστές» και να καταθέσουν όσα γνωρίζουν, για τον λόγο αυτό εξετάζονται «εναλλακτικοί» τρόποι κλήτευσης 

21765958

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη στήριξη που παρείχε στην Ελλάδα σε κρίσιμες στιγμές και ιδίως για την αποτροπή των σχεδίων εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

IMG-20191016-WA0000

Στη συζήτηση με τον Σαρλ Μισέλ κυριάρχησαν το μεταναστευτικό - προσφυγικό, οι τελευταίες εξελίξεις για το Brexit και η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στη Νοτιανατολική Μεσόγειο και στη Συρία

4861080

Καλεί αύριο σε συνάντηση την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους ύψους 330 εκατ. ευρώ

4924456

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τον συνεχάρη για την εκλογή του στην θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε λόγο για «επάξια εκλογή η οποία συνιστά έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού κύρους που διαθέτει»