Αντώνης Σαμαράς: Το χρέος μας έχει όνομα και είναι νέα Ελλάδα

Αντώνης Σαμαράς: Το χρέος μας έχει όνομα και είναι νέα Ελλάδα

Ο ΤΑΡ ήταν μόνο η αρχή των καλών ειδήσεων για τη χώρα - Το πρόβλημα με τη ΔΕΠΑ γρήγορα θα ξεπεραστεί - Καταργήσαμε την ΕΡΤ για μια πραγματικά ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση - Δικαιώθηκε απόλυτα ο Κ. Καραμανλής που είχε ζητήσει τη λήψη μέτρων από το 2009 - Προτιμώ να κερδίζει η χώρα και να στεναχωριέται ο κ. Τσίπρας 

Αντώνης Σαμαράς: Το χρέος μας έχει όνομα και είναι νέα Ελλάδα
Προσκλητήριο ενότητας απηύθυνε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του 9ου συνεδρίου της ΝΔ " σε όλους εκείνους που θέλουν να χτίσουν τη νέα Ελλάδα". 

Μετά την σύντομη αδιαθεσία του ο κ. Σαμαράς συνέχισε την ομιλία του λέγοντας ότι "στους αγώνες μένουμε όρθιοι και ακολούθως εξαπέλυσε επίθεση στις συντεχνιακές τακτικές τις οποίες με σαφή τρόπο περιέγραψε ότι υποθάλπει η αριστερή αντιπολίτευση". Επίθεση όμως εξαπέλυσε και στους νεοναζί "που ιδεολογία τους είναι το μίσος και εκθέτουν την Ελλάδα. Και τα δύο άκρα εύχονται να αποτύχει η Ελλάδα. Σήμερα τους το λέμε ξεκάθαρα δεν θα τους αφήσουμε".

Η νέα Ελλάδα που οικοδομούμε είναι πάνω από κόμματα και θα την πετύχουμε όλοι μαζί. Αυτή η παράταξη ανοίγει τα φτερά της. "To χρέος μας έχει όνομα και είναι νέα Ελλάδα" είπε και έκλεισε την ομιλία του παραφράζοντας τους στίχους του Πάμπλο Νερούντα: "Θα σε υποχρεώσουμε πατρίδα θα σε υποχρεώσουμε Ελλάδα να κάνεις θαύματα γιατί μέσα μας βρίσκεσαι εσύ με την ελπίδα και το θαύμα". 

Νωρίτερα είχε αναφερθεί στα θετικά της συμφωνίας για τον ΤΑΠ που περιέγραψε σαν την πιο θετική οικονομική είδηση της τελευταίας δεκαετίας ενώ επέμεινε στην απόφασή του να κλείσει την "αμαρτωλή ΕΡΤ". 

Κλείσιμο
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στον έναν χρόνο της τρικομματικής αναγνωρίζοντας την συμβολή των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. 

"Πριν από ένα χρόνο αναλάβαμε την διακυβέρνηση με μία τρικομματική συνεργασία σε συνθήκες δραματικές. Μέσα σε ένα χρόνο διαψεύσαμε όλα τα σενάρια της καταστροφής, Κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη με την αναγγελία του αγωγού ΤΑΠ βάζουμε την χώρα για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό κόμβο, την καθιστούμε πόλο επενδύσεων δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ήταν η καλύτερη είδηση τα τελευταία δέκα χρόνια και θα υπάρξουν περισσότερες. Υποσχεθήκαμε ότι δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Προσπαθούμε να πιάσουμε πρωτογενή πλεονάσματα να ανακουφίσουμε τον κόσμο και να βγούμε από τα μνημόνια. Ξέρουμε ότι για να ξεφύγεις από τους δανειστές σου πρέπει να πάψεις να έχει ανάγκη από δανεικά.  Η Ελλάδα γίνεται ελκυστική για επενδύσεις, προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις, ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ ενώ το πρόβλημα με την ΔΕΠΑ γρήγορα θα ξεπεραστεί. Κάποιοι βιάστηκαν αλλά δεν ήξεραν ότι ερχόταν πίσω ο ΤΑΠ. Προτιμώ να κερδίζει η χώρα και να στεναχωριέται ο κ. Τσίπρας. Αύριο θα γίνει και παραγωγός ενέργειας η χώρα μας". Κάνοντας απολογισμό ο κ. Σαμαράς είπε ότι από τις εξελίξεις δικαιώθηκε και ο κ. Κώστας Καραμανλής που είχε ζητήσει μέτρα από το 2009 και ο ίδιος για την αρχική του κριτική στο μνημόνιο. "Θα νιώσουμε όμως απόλυτα δικαιωμένοι μόνο όταν θα αντιμετωπίσουμε την ανεργία". Για το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ αναγνώρισε την συμβολή τους στο έργο του τελευταίου χρόνου αν  και επισήμανε ότι θα έχουν πάντα διαφορετικές πορείες. "Στις κρίσιμες στιγμές αν η πατρίδα το απαιτεί ένα κόμμα οφείλει να υπηρετεί την πατρίδα" είπε ο κ. Σαμαράς σε μία έμμεση αναφορά για την παρούσα συγκυβέρνησή του με το ΠΑΣΟΚ. Επανέλαβε ότι στόχος της δικομματικής πια κυβέρνησης είναι να εξαντλήσουμε την τετραετία. "Η σωτηρία της Ελλάδας σημαίνει παραμονή στην Ευρώπη και αυτό τον στόχο τον πετύχαμε όλοι μαζί. Τις τελευταίες ημέρες περάσαμε μία μεγάλη δοκιμασία γιατί είχαμε το θάρρος να κλείσουμε την αμαρτωλή ΕΡΤ που ήταν κάστρο των βολεμένων. Καταργήσαμε την ΕΡΤ για να αποκτήσουμε πραγματικά ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. "Έπρεπε να την αφήσουμε ενώ επιβάλλουμε θυσίες σε όλο τον λαό, έπρεπε να αφήσουμε την σπατάλη, τις υπερωρίες τα σκάνδαλα που ανακαλύπτει και η εισαγγελία;" ρώτησε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι "στέλνουμε το μήνυμα σε όλους". Προχωράμε με το νόμο κανένας δεν είναι πάνω από το νόμο είπε στέλνοντας μήνυμα στους εργαζόμενους που συνεχίζουν την κατάληψή τους. Στην ΕΡΤ διέπραξαν σφάλματα όλοι όσοι κυβέρνησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διόριζαν αλλά κυρίως ανθρώπους της Αριστεράς. Η νέα δημόσια τηλεόραση θα είναι μακρυά από κομματικές επιρροές και θα στελεχωθεί αξιοκρατικά. Για να κλείσουμε με την αμαρτωλή ΕΡΤ εμείς μπαίνουμε μπροστά για να ξεπεράσουμε την κατάσταση αυτή, δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις χωρίς συγκρούσεις με τα κάστρα των βολεμένων, αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα. 

Ακολούθως περιέγραψε το όραμά του για τη νέα Ελλάδα λέγοντας ότι "είναι για μία χώρα που θα βασίζεται στις δυνάμεις της και όχι σε δανεικά και να αξιοποιεί τον πλούτο του ανθρώπινου δυναμικού της. Δεν θα πάει χαμένο κανένα μυαλό κανένα ταλέντο. Δεύτερον θέλουμε μία χώρα που να υπερασπίζεται τα εθνικά της δικαιώματα. Η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει συμμετέχοντας στα διεθνή δρώμενα και μπορεί να γίνει μαζί με την Κύπρο παράγοντας σταθερότητας στην Μεσόγειο και οικονομικής ανάπτυξης στα Βαλκάνια. Δεν αναζητούμε υιοθεσία από κανέναν, μπορούμε να κερδίσουμε τον σεβασμό όλων. Τρίτον πηγή δύναμης είναι η δημοκρατία μας αλλά δημοκρατία δεν είναι το κομματικό κράτος και τα προνόμια των συντεχνιών. Δημοκρατία είναι σταθερότητα και δημοκρατική τάξη όπου κανείς δεν εκβιάζει και στο δημόσιο συμφέρον υποτάσσονται τα πάντα και οι πάντες. Πηγή δύναμης στην Ελλάδα που χτίζουμε είναι ο πολιτισμός μας, ο ελληνικός πολιτισμός είναι η μήτρα του σύγχρονου πολιτισμού.  

Συνεχίζοντας την ομιλία του έδωσε έμφαση στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας για να ξεφύγει η χώρα από την κρίση. "Η Ελλάδα ήταν γεμάτη στρεβλώσεις, σήμερα τις καταργούμε. Επιχειρηματικότητα σημαίνει χαμηλή φορολογία και πόλεμο στην γραφειοκρατία, την γραφειοκρατία την καταπολεμούμε, όσον αφορά την φορολογία πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα ελλείμματα, δεν μπορούμε να ζούμε με δανεικά, ωστόσο διευρύνουμε την φορολογική βάση. Στόχος μου είναι να φθάσουμε στο 15% τον φόρο σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να κερδίσει τη μάχη αν δεν μειώσει τους φόρους. Θα το πετύχουμε σε 4 με 5 χρόνια" ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

Ειδική αναφορά έκανε στην αρχή της παράταξης για κατοχύρωση της ασφάλειας του πολίτη και έδωσε συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία. "Στους αστυνομικούς και τους στρατιωτικούς μας αξίζει καλύτερη μεταχείριση" είπε ο πρωθυπουργός. 

Αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό λέγοντας ότι "η χώρα μας υπέστη μία άοπλη εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών. Απελπισμένοι άνθρωποι από διάφορες ταραγμένες περιοχές του κόσμου αναζητούν διέξοδο στην Ευρώπη και παγιδεύονται. Τους βλέπουμε με συμπάθεια αλλά δεν τους αντέχει ούτε οικονομικά ούτε κοινωνικά η χώρα μας. Δεν είναι θέμα ιδεολογίας, απλώς δεν γίνεται. Μέσα σε ένα χρόνο μειώσαμε την είσοδο στο ελάχιστο ενώ τους προωθούμε στις χώρες τους αλλά είναι δύσκολο έργο". 

Άλλη αρχή της παράταξης συνέχισε ο κ. Σαμαράς είναι το εθνικό συμφέρον: "το έθνος μας ενώνει,το έθνος είναι η κοινή πατρίδα που έχουν οι πολίτες, χώρες χωρίς εθνική υπόσταση δεν είναι χώρες είναι χώροι πιόνια στα χέρια των ισχυρών. Η Ελλάδα είναι χώρα όχι χώρος και οι Έλληνες είναι λαός δεν είναι πληθυσμός". Το εθνικό συμφέρον είναι απόλυτα συμβατό με την ευρωπαϊκή ταυτότητα της παράταξης είναι ακόμη ο πρωθυπουργός. Μίλησε και για τις σχέσεις με τα γειτονικά κράτη και τα Σκόπια: "Αν θέλουν τα Σκόπια να μπουν στην Ευρώπη θα τα βοηθήσουμε αλλά πρέπει να παραιτηθούν από τον αλυτρωτισμό τους και να συμφωνήσουν σε ένα όνομα για κάθε χρήση που δεν θα θίγει την ελληνικότητα της Μακεδονίας"
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης