ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ ΕΕ Παίρνετε πάλι την κάτω βόλτα, λένε Σόιμπλε, ΔΝΤ και Ρεν

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ ΕΕ Παίρνετε πάλι την κάτω βόλτα, λένε Σόιμπλε, ΔΝΤ και Ρεν

Σόιμπλε: Η Ελλάδα σε πολύ περίπλοκη κατάσταση – ΔΝΤ: Αν γίνουν εκλογές σταματάμε τη χρηματοδότηση - Όλι Ρεν: Οι πολιτικοί αρχηγοί να επιδείξουν υπευθυνότητα - Λίπτον: Πρέπει να γίνουν ακόμα αναρίθμητα βήματα  

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ ΕΕ Παίρνετε πάλι την κάτω βόλτα, λένε Σόιμπλε, ΔΝΤ και Ρεν
Συναγερμό στις Βρυξέλλες προκαλούν οι δραματικές εξελίξεις στην Αθήνα. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές την ώρα της συνεδρίασης του Eurogroup δεν είχε ακόμη γίνει γνωστό το σκηνικό ρήξης που διαμορφώνεται στην Αθήνα.

Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι, οι υπουργοί Οικονομικών αλλά και οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ έμαθαν τα νέα στην... έξοδο.

Αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν τις δραματικές εξελίξεις από το ναυάγιο στη σύσκεψη στο Μαξίμου, ο μεν Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ περίπλοκη κατάσταση, ο επικεφαλής του Eurogroup κάλεσε τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ενώ ο Επίτροπος Ρεν ζήτησε από τους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς να επιδείξουν υπευθυνότητα.

Mάλιστα, ο κ. Ρεν επανέλαβε την έκκλησή του προς τους Έλληνες πολιτικούς και το απόγευμα της Παρασκευής τονίζοντας ότι «είναι απαραίτητο να σταθεροποιηθεί άμεσα η  πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα».

Αποστέλλοντας ένα σαφές μήνυμα προς την Αθήνα, ο κ. Ρεν είπε πως είναι αναγκαία η συνέχιση της υλοποίησης του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις».

Αλλά και από το ΔΝΤ η πρώτη αντίδραση ήρθε με την «επισήμανση» πως εάν η Ελλάδα οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες, τότε η χρηματοδότησή της θα διακοπεί.

Κλείσιμο
Μιλώντας σήμερα στο CNBC το κορυφαίο στέλεχος του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον, τόνισε πως «η συζήτηση για μια αναστολή των κεφαλαίων διάσωσης προς την Ελλάδα είναι πρόωρη», ενώ ξεκαθάρισε πως αναρίθμητα βήματα πρέπει ακόμη να γίνουν.

«Βρισκόμαστε ακόμη σε συζητήσεις με την Ελλάδα. Δεδομένου ότι μπορεί να καταλήξουμε σε συμφωνία μαζί τους πριν από το τέλος Ιουλίου, υπάρχει χρηματοδότηση για το επόμενο έτος», σημείωσε ο Λίπτον. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης