Στουρνάρας: Η χώρα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

Στουρνάρας: Η χώρα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

Ωστόσο, είπε ότι η Ελλάδα έχει καθυστερήσει στον τομέα της αναμόρφωσης του δημοσίου τομέα

Στουρνάρας: Η χώρα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της
Η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, παρά τα συμπτώματα εσωστρέφειας των τελευταίων ημερών, ώστε να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα και πριν το φθινόπωρο η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, διαβεβαίωσε ο  υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τους ομολόγους του στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ωστόσο, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι η χώρα έχει καθυστερήσει σημαντικά στον τομέα της αναμόρφωσης του δημοσίου τομέα και ειδικότερα στο θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και ότι θα πρέπει να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές της στον τομέα αυτό για να λάβει την επόμενη δόση με την οποία θα καλύψει τις υποχρεώσεις της τουλάχιστον για το σύνολο του 2013.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που εμφανίζουν το ΔΝΤ έτοιμο να αποχωρήσει από τις διαδικασίες δανειοδότησης της Ελλάδας, ο υπουργός είπε ότι το Ταμείο απευθύνεται πρωτίστως στις χώρες της Ευρωζώνης που, παρά τις παλαιότερες υποσχέσεις τους ότι θα διευκολύνουν την Ελλάδα επιμηκύνοντας τους χρόνους ωρίμανσης των δανείων, δεν έχουν ακόμη λάβει τα αναγκαία μέτρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης