Συνεχίζουν την απεργία οι υπάλληλοι της Βουλής

Συνεχίζουν την απεργία οι υπάλληλοι της Βουλής

«Δεν δεχόμαστε η εκτελεστική εξουσία να υποκαταστήσει και να καταργήσει τη νομοθετική, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας»- Ζητούν την οριστική απόσυρση της τροπολογίας Στουρνάρα


Συνεχίζουν την απεργία οι υπάλληλοι της Βουλής
Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για απόσυρση της τροπολογίας, οι υπάλληλοι της Βουλής συνεχίζουν την απεργία τους και σε νεότερη ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «ο εκβιασμός και τα επικοινωνιακά τερτίπια δεν θα περάσουν». «Δεν δεχόμαστε η εκτελεστική εξουσία να υποκαταστήσει και να καταργήσει τη νομοθετική, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας», αναφέρουν και ζητούν την «οριστική απόσυρση της τροπολογίας Στουρνάρα που καταλύει το αυτοδιοίκητο της Βουλής».

Το θρίλερ με την απεργία των υπαλλήλων της Βουλής φάνηκε να είχε τελειώσει όταν η κυβέρνηση απέσυρε την τροπολογία και ο Υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής κατήγγειλε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα όσα πρωτοφανή εξελίσσονται στο κοινοβούλιο τις τελευταίες ώρες με τους υπαλλήλους να επιχειρούν να τινάξουν την συνεδρίαση στον αέρα προχωρώντας σε απεργία.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Στουρνάρας είπε: «Η τροποποίηση που κατέθεσα πριν και αφορά υπαλλήλους Βουλής και στα μισθολόγιά τους είναι βασική κυβερνητική επιλογή και καθολική απαίτηση της κοινωνίας. Ψευδές και άθλιο τα περι τρόικας. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ όχι μόνο αγκάλιασαν μια συντεχνία αλλά έφτασαν στο σημείο να τους υποδείξουν να κάνουν απεργία στο ναό της Δημοκρατίας. Τους καταγγέλλουμε. Είμαι υποχρεωμένος λόγω όλων όσων διακυβεύονται σήμερα να αποσύρω την  διάταξη. Οποιος έχει μάτια βλέπει. Θα επανέλθουμε με νομοθετική βελτίωση».

Κλείσιμο
Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι «σταθερή επιλογή της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν εξαιρέσεις για καμία κοινωνική ομάδα» και κατηγορούσαν τα δύο κόμματα, ακολουθώντας μια «άθλια λαϊκίστικη στάση» δεν δίστασαν «να υποκινήσουν τη στάση των υπαλλήλων και να την καλύψουν πολιτικά».

Την ώρα μάλιστα που ο υπουργός επιχειρούσε να εξηγήσει τις εκβιαστικές συνθήκες κάτω από τις οποίες απέσυρε την διάταξη οι βουλευτές της αντιπολίτευσης φώναζαν «είσαι ψεύτης. Ντροπή σου».

Αμέσως μετά ο κ. Καμμένος μίλησε για «δοτό υπουργό και ζήτησε να δοθούν στην δημοσιότητα όλες οι προσλήψεις συγγενών».

Η κυρία Αλέκα Παπαρήγα άφησε να εννοηθεί ότι η διάταξη των υπαλλήλών της Βουλής ήταν μια «επιχείρηση» της κυβέρνησης να προκαλέσει τεχνιτή ενταση

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player


Το ιστορικό της ένταση
ς

Παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα διέτρεχε η κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας καθώς οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου με έκτακτη ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι θα ξεκινήσουν  απεργία στις 7 σήμερα το απόγευμα «μέχρι πέρατος της συνεδρίασης»!

Αμέσως μετά οι πρακτικογράφοι, στενογράφοι κ.ά. αποχώρησαν από την Ολομέλεια και έτσι τα πρακτικά μπορούσαν να κρατηθούν μόνο μέσα αποτη ζωντανή σύνδεση στο Κανάλι της Βουλής. Είναι δε ενδεικτικό ότι τρεις ένστολοι ήταν μπροστά απο την είσοδο που οδηγεί στο στούντιο του Καναλιού της Βουλής προκειμένου να εμποδίσουν τους συνδικαλιστές να κατεβάσουν τους διακόπτες.

Οι υπάλληλοι επιχείρησαν με τον τρόπο αυτό να εξαιρεθούν από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου οι οποίες -σύμφωνα με τους ίδιους- εξομοιώνει το ύψος και το πλαφόν των  υπερωριών τους με αυτές των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων.



Η αναταραχή ξεκίνησε νωρίτερα, όταν  ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής θα ενταχθούν κανονικά στις διατάξεις όπως όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου. Από την άλλη πλευρά το σωματείο υπαλλήλων είχε ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες σειρά επαφών με κάθε παράγοντα της κυβέρνησης προκειμένου να την γλιτώσουν.

Βασικό τους επιχείρημα, έτσι όπως τουλάχιστον το εξηγούσαν χθες το βράδυ στον γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο αποτελεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής κανένα υπουργείο δεν μπορεί να πειράξει την μισθολογικής τους κατάστασης, παρά μόνο ο πρόεδρος της Βουλής.

Σε μια εποχή όμως κατά την οποία όλοι οι Έλληνες πολίτες καλούνται να υποστούν περικοπές, ο κ. Στουρνάρας δεν θα μπορούσε να χαριστεί σε αυτή την υπαλληλική «ελίτ». Ο υπουργός μάλιστα κατέστησε σαφές ότι οι μισθοί και τα επιδόματα των συγκεκριμένων υπαλλήλων καθορίζεται από το υπουργείο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης