«Κοινωνική Συμφωνία» το νέο κόμμα Κατσέλη - Καστανίδη

«Κοινωνική Συμφωνία» το νέο κόμμα Κατσέλη - Καστανίδη

Παρόντες στην παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης πέντε διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Οι διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Κασσάρας (Δωδεκανήσου), Μαρία Κυριακοπούλου και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος (Αχαϊας), Λάμπρος Μίχος (Β' Αθηνών) Κυριακή Τεκτονίδου (Α' Θεσσαλονίκης) παρευρίσκονται στην παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου κόμματος που ανακοινώνουν η κυρία Λούκα Κατσέλη και ο κ. Χάρης Καστανίδης. "Κοινωνική Συμφωνία", είναι το όνομα του κόμματος που ιδρύουν οι δύο πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.
 
Όπως αναφέρουν, το νέο κόμμα "προέκυψε ως αναγκαιότητα απάντησης στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να εκφραστεί από νέου τύπου ανοιχτά και δημοκρατικά σχήματα και ως αποτέλεσμα των ριζικών μεταβολών που συντελούνται στην κοινωνική και οικονομική συγκρότηση της χώρας, καθώς και στη λειτουργία των θεσμών και του πολιτικού συστήματος".

video platform video management video solutions video player {SEO}
Στην ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος επισημαίνεται:
 
"Η «Κοινωνική Συμφωνία» φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στο παλλαϊκό αίτημα για τη διατύπωση και υλοποίησης μιας ρεαλιστικής και συγχρόνως ριζοσπαστικής πολιτικής εξόδου από την πολύμορφη κρίση που μαστίζει την Ελλάδα.

Η «Κοινωνική Συμφωνία» δεσμεύεται να υπηρετήσει μια προοδευτική πολιτική πρόταση που θα θέσει στο επίκεντρο της την προστασία του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος, που θα προάγει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Μια πολιτική εθνικής αξιοπρέπειας.

Με ιδεολογικές αρχές που εντάσσονται στην ευρωπαϊκή πολιτική παράδοση του δημοκρατικού σοσιαλισμού, με τις ιδεολογικές ρίζες της να βρίσκονται στην παράδοση του πολιτικού φιλελευθερισμού και στις κοινωνικές θεωρίες του σοσιαλισμού, με τις αξίες της να συμπυκνώνονται στις έννοιες της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της εθνικής ανεξαρτησίας η «Κοινωνική Συμφωνία» φιλοδοξεί να εκφράσει τις δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις της χώρας, της νέας γενιάς, και όλων όσων επιζητούν την πρόοδο με αξιοπρέπεια και με δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα επιδιώκει να καταστεί η συνείδηση και η διαχρονική φωνή των πιο αδύναμων και  ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Πιστεύουμε ότι οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες δεν είναι μόνον απότοκες της λειτουργίας του αχαλίνωτου καπιταλισμού, αλλά και συνέπεια ενός πολιτικού συστήματος στο οποίο οι ολιγαρχίες του πλούτου, τα κλειστά κυκλώματα εξουσίας και τα εξωθεσμικά κέντρα ασκούν υπέρμετρη επιρροή. Για την προοδευτική παράταξη η πολιτική είναι υπεράνω της οικονομίας και το δημόσιο συμφέρον υπεράνω των οικονομικών ελίτ.Υποστηρίζουμε:


• την προστασία των «δημόσιων αγαθών» τόσο στην παγκόσμια όσο και στην εγχώρια οικονομία.

• Την εξεύρεση μιας νέας ισορροπίας μεταξύ οικονομίας και πολιτικής, δηλαδή μεταξύ οικονομίας και δημοκρατίας.
Η πολιτική ταυτότητα της «Κοινωνικής Συμφωνίας» και ο προγραμματικός λόγος της  πρέπει να απαντούν σε δύο κορυφαία ερωτήματα:

α) Μπορεί να υπάρξει μια ρεαλιστική πολιτική εξόδου της χώρας μας από την κρίση, πέρα από τα διλήμματα περί «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών» και τις θεωρίες των «μονόδρομων»;
β) Ποια είναι τα περιθώρια ρύθμισης και οργάνωσης των αγορών, ώστε να προάγεται το δημόσιο συμφέρον και η Δημοκρατία;

Επιτακτικό στόχο της πολιτικής μας, κάτω από τις σημερινές συνθήκες, αποτελεί η έξοδος της χώρας μας από την κρίση, με την εφαρμογή ενός Εθνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης  το οποίο ανατρέπει τη συλλογιστική της μονόπλευρης λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης και προωθεί την πολιτική των εθνικών ισοδυνάμων που αντιρροπούν τον αρνητικό προσανατολισμό του Νέου Μνημονίου.

Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, η έξοδος από την κρίση και την υπερχρέωση και η σωτηρία της πατρίδας μέσα από ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης και πολιτικές κοινωνικής προστασίας που μπορούν να επιτευχθούν και να υλοποιηθούν εντός της Ευρωζώνης σε συνθήκες νομισματικής σταθερότητας και εθνικής ασφάλειας.

Το  Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης συνοδεύεται από πολιτικές που προωθούν:
• Την αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος και του κράτους

• Τη  βιώσιμη ανάπτυξη με απασχόληση και κοινωνική δικαιοσύνη

• Μια  εθνική στρατηγική σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον

• Συμμαχίες για μία προοδευτική Ευρώπη

Στο εγχείρημα της «Κοινωνικής Συμφωνίας» καλούνται να συμβάλουν όλοι όσοι κρατούν αποθέματα πίστης στις δυνατότητες του έθνους και των Ελλήνων πολιτών. Όλοι όσοι εξακολουθούν να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια εκείνου που επιθυμεί να ανατρέψει κάθε τι δυναστικό και απαξιωτικό για την ανθρώπινη ύπαρξη και όχι με τα μάτια του κυνικά συμβιβασμένου. Καλούνται να συμμετάσχουν αυτοί που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως τη διαρκή μάχη για τη βελτίωση της ανθρώπινης μοίρας και όχι αυτοί που την αντιλαμβάνονται ως τεχνική της εξουσίας, δόλιων προσωπικών συμβιβασμών και απονομής προνομίων. Καλούνται να συμμετάσχουν όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να επινοήσουμε ένα μέλλον διαφορετικό, χωρίς προσχεδιασμένες αλήθειες, ένα μέλλον φτιαγμένο με μέτρο την ανθρώπινη αξίωση για ευημερία με δικαιοσύνη και όχι προεξοφλημένο από την απληστία της αγοράς.

Για τις προοδευτικές δυνάμεις, η κοινωνία και η δημοκρατία είναι υπεράνω των αγορών. Ο Ελληνικός Λαός πάνω από τους κερδοσκόπους και τα παιχνίδια τους. Οι αγορές είναι ένα εργαλείο στα χέρια της κοινωνίας και της δημοκρατίας για την επίτευξη κοινωνικών και οικονομικών στόχων.

Θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική και την Ελλάδα, να δώσουμε πνοή στην κοινή επιθυμία για κάτι καλύτερο".

Η Λούκα Κατσέλη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να ανατραπεί η συλλογιστική που βάζει τους δανειστές πάνω από το λαό και τις αγορές πάνω από την δημοκρατία και την κοινωνία.

Και συμπλήρωσε: «Ανάμεσα στο καταστροφικό ναι σε όλα, και το ανεδαφικό όχι σε όλα υπάρχει εναλλακτικός δρόμος. Η Κοινωνική Συμφωνία σύμφωνα με τα στελέχη της υποστηρίζει την προστασία των δημοσίων αγαθών για την εξεύρεση μιας  νέας ισορροπίας μεταξύ οικονομίας και πολιτικής». Και γι' αυτό η κυρία Κατσέλη έκανε έκκληση στους προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν στο νέο κόμμα.

Παίρνοντας το λόγο, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κ. Χάρης Καστανίδης, υπογράμμισε πως η χώρα δεν χρειάζεται τεχνικούς της εξουσίας, αλλά ρεαλιστική και ριζοσπαστική συμφωνία για να βγει από την κρίση.

Η Κοινωνική Συμφωνία, συμπλήρωσε ο κύριος Καστανίδης, παλεύει για έναν προοδευτικό συσχετισμό δυνάμεων. Επίσης, ζήτησε ακύρωση στην πράξη του αρνητικού προσανατολισμού του δεύτερου μνημονίου.

ΣΧΟΛΙΑ (40)

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Θερμές Ευχές για κάθε Επιτυχία!!!

Manos

ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΚΑΤΣΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ! ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...ΟΥΣΤ! 

ακις

 ειδικα η κατσελη πουναι το βαθυ πασοκ που διοριζε ακομα και στην κριση τα κομματοσκυλα ζητα την ψηφος μας? ποσο μαλ....ς μας θεωρουν τελικα?

Δήμος

 Για να μην ξεχνιόμαστε : η κα Κατσέλη ήταν υπουργός Ανάπτυξης του ΓΑΠ , ενώ ο κος Καστανίδης πραιτωριανός των προεδρικών και υπέρμαχος της τυφλής υπακοής στο όνομα των Παπανδρέου και αν δεν κάνω λάθος και θιασώτης του περίφημου δημοψηφίσματος που βούλιαξε τη χώρα . Αντί να φροντίσουν να εξαφανιστύν , εξακολουθούν να προκαλούν ! Να πάρουν δρόμο τώρα !

ΚΩΣΤΑΣ

Ψιιιιτ! Κουτσοί, στραβοί ψηφίστε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε πάλι και τον Ιούνιο που θα σας ράψουν νέο "κοστούμι" μέτρων να τους βρίζετε πάλι... Προβατάκια μπεεεεεεεεεε!!!

FRONT

Εσείς που επιτίθεστε στην ίδρυση των νέων κομμάτων τι θέλετε, να ψηφίσουμε πάλι τα κόμματα του δικομματικού κατεστημένου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα οποία έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή κατάντια και τα οποία παραμένουν αμετανόητα;;; ΉΜΑΡΤΟΝ ΡΕ!!!!!!!

γιωργος64

Μία απλή ερώτηση έχω. Όλους αυτούς τους χαραμοφάηδες, τα τσιμπούρια της κοινωνίας μας, πάλι το κράτος θα τους ταίζει; Πρόθεση για να πάνε κάπου αλλού να δουλέψουνε, μάλλον δεν έχουνε. Η εύκολη λύση, φτιάξε ένα κόμμα κι εσύ, μπορείς. 

vag

κυρια Κατσέλη τι δουλειά κάνει ο γιός σας (Κρίτων Αρσένης) και πόσων ετών είναι είπαμε? αθάνατε έλληνα θα ταΐζεις για πάντα τους δεινόσαυρους και τα παιδιά τους

ΖΕΝ

 ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΟΥ ΟΥΣΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ;;;;;;ΤΙ ΖΩ ΘΕΕ ΜΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!! ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ. ΜΑΛ...ΚΑ ΛΑΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΑ ΣΟΥΤ ΝΑ ΦΑΣ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4629405

Ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης σχολιάζει τις «ζυμώσεις» πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και λίγες ώρες μετά το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Νοτοπούλου, κάνει λόγο για προσπάθεια «χειραγώγησης» της τοπικής αυτοδιοίκησης

1
4656046

«Αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση» επανέλαβε, προσθέτοντας ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας - Τόνισε ότι, αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, «ήρθε η ώρα να πάρει θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» - Αν η η Συμφωνία υποκρύπτει αλυτρωτισμό, τότε «να μπλοκαριστεί από το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών»

99
kls02

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους Έλληνες του εξωτερικού να «πάρουν μια τολμηρή απόφαση» και «να αφήσουν τη ζωή την οποία έχουν δημιουργήσει εκτός Ελλάδας, και να γυρίσουν στη χώρα μας» - Τι είπε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

146