Συγγνώμη από τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα μετά τη δήλωση που έκανε για τα Τέμπη

Συγγνώμη από τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα μετά τη δήλωση που έκανε για τα Τέμπη

Η ατυχώς διατυπωμένη φράση μου σε τηλεοπτικό παράθυρο δεν εκφράζει τα συναισθήματα θλίψης μου για την τραγωδία ανέφερε - Τη διαγραφή του από τη ΝΔ ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Συγγνώμη από τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα μετά τη δήλωση που έκανε για τα Τέμπη
Αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια προκάλεσε δήλωση του βουλευτή Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Γιόγιακα, σε τηλεοπτικό σταθμό για την τραγωδία στα Τέμπη, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι... «θεωρούμε δεδομένο ότι καλώς ή κακώς ήταν νεκροί αυτοί οι άνθρωποι».

Η συγκεκριμένη φράση προκάλεσε και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε την αποπομπή του βουλευτή από τη ΝΔ ενώ ο κ. Γιόγιακας ζήτησε συγγνώμη, εξηγώντας πως η διατύπωσή του ήταν ατυχής και δεν αντικατοπτρίζει τα πραγματικά συναισθήματά του για το γεγονός.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ανέφερε:
«Θέλω να ζητήσω ειλικρινώς συγγνώμη για την ατυχώς διατυπωμένη φράση μου σε τηλεοπτικό παράθυρο σχετικά με τα θύματα των Τεμπών, η οποία ασφαλώς και δεν εκφράζει ούτε τα συναισθήματα θλίψης μου για την τραγωδία, ούτε την κρίση μου σχετικά με την ανάγκη να έλθει στο φως όλη η αλήθεια για τις ευθύνες και τα αίτια του δυστυχήματος. Λυπάμαι για τις οποίες αλγεινές εντυπώσεις προκλήθηκαν».

Δείτε το βίντεο με την επίμαχη δήλωση 


Βασίλης Γιόγιακας για μπάζωμα στα Τέμπη: «Καλώς ή κακώς αυτοί οι άνθρωποι ήταν νεκροί»


Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε  από τον πρωθυπουργό να διαγράψει άμεσα τον βουλευτή της ΝΔ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε:

«Έσπασε κάθε όριο κυνισμού και χυδαιότητας ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας, με την ανατριχιαστική φράση του 'καλώς ή κακώς αυτοί οι άνθρωποι ήταν νεκροί', μιλώντας χθες βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra για το 'μπάζωμα' του εγκλήματος. Αυτού του είδους οι δηλώσεις, βέβαια, είναι αντίστοιχες των πρακτικών της κυβέρνησης της συγκάλυψης του εγκλήματος».

Γενικεύοντας ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε επίσης: «Το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος, η αλλοίωση στοιχείων που δυσκόλεψε το έργο των εμπειρογνωμόνων, η μεταφορά υλικών και ανθρωπίνων μελών σε ιδιωτικό χώρο, πριν ακόμα ανασυρθούν οι σοροί των νεκρών, όχι μόνο δεν είναι λεπτομέρειες αλλά ουσιώδεις πτυχές για την διερεύνηση του εγκλήματος, τη συγκάλυψη του οποίου ενορχήστρωσε ο κυνικότερος του κ. Γιόγιακα, κ. Μητσοτάκης. Πώς να πειστεί μετά οιοσδήποτε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία έχει τη στοιχειώδη ευθιξία να εξετάσει σε προανακριτική επιτροπή τα στοιχεία και να παραπέμψει τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης; Ο κ. Μητσοτάκης, είτε θα σιωπήσει μπροστά σε αυτές τις δηλώσεις ηθικής απαξίας, αποδεχόμενός τις, είτε θα αποπέμψει τον βουλευτή του».

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμίλια Πέρεζ»: Πώς το φαβορί των Όσκαρ κατέληξε σε... Βατερλώ

Σήμερα στο αυτόφωρο ο Χρήστος Μάστορας - Με τι ποινές είναι αντιμέτωπος

Τραγωδία  με νεκρό αναβάτη μηχανής στην Καισαριανή - Δείτε βίντεο με τη στιγμή της σύγκρουσης με ΙΧ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης