Σκληρό πρέσινγκ ΝΔ στον Κασσελάκη για τα αστακοκάραβα - Ευθείες βολές Μητσοτάκη στον Βελόπουλο

Σκληρό πρέσινγκ ΝΔ στον Κασσελάκη για τα αστακοκάραβα - Ευθείες βολές Μητσοτάκη στον Βελόπουλο

Για παλινωδίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η κυβέρνηση μετά τους ισχυρισμούς του ότι έχει αποχωρήσει από την αλιευτική εταιρεία εδώ και έναν χρόνο

mitsotakis_skai_xr
Με λιγότερες από 100 μέρες να απομένουν ως τις ευρωκάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάζει στροφές και «χτίζει» σταδιακά την προεκλογική του στρατηγική. Σε μια προσπάθεια «τόνωσης» του ενδιαφέροντος και του κοινού για την εθνική κάλπη, ο πρωθυπουργός μπαίνει και πάλι στα χαρακώματα της αντιπαράθεσης με τους πολιτικούς του αντιπάλους και ανεβάζει τους τόνους της «πόλωσης».

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της επιμονής της κυβέρνησης για την υπόθεση Κασσελάκη με τα αστακοκάραβα στις ΗΠΑ που ανέδειξε την Κυριακή το «ΘΕΜΑ». Ο κ. Μητσοτάκης χθες μέσω του ΣΚΑΪ κάλεσε τον κ. Κασσελάκη να μην κουνάει το δάχτυλο και ξεκαθάρισε ότι το θέμα δεν είναι αν είχε αστακοκάραβα ή…βιντζότρατες, ούτε τα σενάρια περί φοροδιαφυγής.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czro6bc4ysgh)


«Το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε έναν νόμο ο οποίος δεν επέτρεπε σε πολιτικά πρόσωπα και σε συγγενείς πρώτου βαθμού, στις συζύγους εν προκειμένω, να έχουν καμία επιχειρηματική δραστηριότητα εκτός Ελλάδας, ούτε καν -όχι off shore εταιρεία- εταιρεία ευρωπαϊκή. Ένας νόμος ο οποίος δεν είχε πολλή λογική. Έγινε για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Στοχοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ εμένα και τη σύζυγό μου τότε. Προσαρμοστήκαμε στις απαιτήσεις του νόμου αμέσως και τώρα ο νόμος αυτός εξακολουθεί να ισχύει και ο νόμος αυτός αφορά και τον κ. Κασσελάκη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα, το κυβερνών κόμμα δεν άφησε να «πέσει κάτω» ούτε η απάντηση του κ. Κασσελάκη ότι έχει απεμπλακεί από τις επίμαχες εταιρίες από την 1η Μαρτίου του 2023, πριν καν δηλαδή πολιτευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.





Από τη ΝΔ επικαλούνται δήλωση του κ. Κασσελάκη στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1, κατόπιν ερώτησης του παρουσιαστή Γιώργου Λιάγκα, όπου παραδέχεται ότι εισπράττει μερίσματα από τις εν λόγω εταιρίες, χωρίς να συμμετέχει στη διοίκηση. Μερίσματα, ως γνωστόν, προκύπτουν από μετοχική συμμετοχή σε εταιρίες.
'Όταν ο Στέφανος Σασσελάκης έλεγε για τα αστακοκάραβα
Κλείσιμο


 Παράλληλα, πέρα από τις εταιρίες που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτριες των αστακοκάραβων, από τη ΝΔ διερωτώνται τι ισχύει και για τις άλλες εταιρίες που κατέχει, με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε δάνειο από εξωχώρια εταιρία τον Δεκέμβριο του 2023. Πρόκειται για την εταιρία OSIOS LLC, για την οποία ο κ. Κασσελάκης ως αυτή την ώρα δεν έχει απαντήσει, πέρα από το ότι τα εισοδήματα που προκύπτουν από αυτή είναι νόμιμα και έχουν φορολογηθεί.


Πρακτικά, το πρέσινγκ της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη στον κ. Κασσελάκη έχουν έναν βασικό στόχο: να αποδομηθεί το επιχείρημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για «καθαρά χέρια», αλλά και να απαντηθούν οι βολές για το κράτος δικαίου που εξαπολύει συχνά πυκνά ο κ. Κασσελάκης, όταν ο ίδιος εμφανίζεται να παραβαίνει το νόμο.

Μετωπική κατά Βελόπουλου

Στην εν εξελίξει στρατηγική του κ. Μητσοτάκη, πάντως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η κλιμάκωση των επιθέσεών του κατά του Κυριάκου Βελόπουλου, επιχειρώντας να ανακόψει διαρροές από τη ΝΔ προς την Ελληνική Λύση. Ειδικά στις περιοχές του Βορρά, όπου το κόμμα Βελόπουλου κατά τόπους γράφει, με τα σημερινά δεδομένα, άνετα διψήφιο ποσοστό.

Μετά τις αναφορές από τη Θεσσαλονίκη για τον «ψευτοπατριωτισμό» που αποτελεί το καλύτερο καταφύγιο του «απατεώνα», ο κ. Μητσοτάκης χθες εξαπέλυσε πυρά κατά του κ. Βελόπουλου και για τη στάση του στα Τέμπη. «Πραγματικά λυπάμαι, γιατί σε αυτό το περιβάλλον της ψηφιακής δημοκρατίας, όπου ο καθένας μπορεί να βγαίνει και να λέει ό,τι θέλει και υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες από πολιτικούς αρχηγούς που προσπαθούν να χτίσουν καριέρες και ενόψει των ευρωεκλογών πάνω σε αυτές τις σαχλαμάρες», είπε χθες στον ΣΚΑΪ, απαντώντας σε ερώτημα για το περίφημο πλέον «μπάζωμα» του σημείου της τραγωδίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα, θα επιχειρήσει να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή μεταξύ του «υπεύθυνου πατριωτισμού» που ευαγγελίζεται ο ίδιος και του «ψευτοπατριωτισμού» που αποδίδει σε «κομματίδια», όπως λέει, εκ δεξιών της ΝΔ. «Θα ήθελα πραγματικά να κάνουμε τη διάκριση μεταξύ του υπεύθυνου πατριώτη και αυτού ο οποίος «πουλάει» με πολύ μεγάλη άνεση τον πατριωτισμό του, χωρίς να μπορεί να τον υποστηρίξει με συγκεκριμένες πολιτικές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά χθες ο πρωθυπουργός. Και όπως φαίνεται, το πολιτικό πρέσινγκ στα δεξιά της ΝΔ θα συνεχιστεί, σε μια επιχείρηση συσπείρωσης δυνάμεων του κυβερνώντος κόμματος.


Ειδήσεις σήμερα:

Ευρυδίκη για Γιώργο Θεοφάνους: Είμαι χαρούμενη που βρήκε τον άνθρωπο της ζωής του

Δημοσιογράφος αγνοείται από το βράδυ της Δευτέρας στο Μεξικό


Άρσεναλ, Σίτι, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Παρί και Μπάγερν στους «8» του Champions League - Την Τετάρτη τα τελευταία εισιτήρια - Δείτε γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης