Κεραμέως: Έκκληση στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Κεραμέως: Έκκληση στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Να πάτε να ψηφίσετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές για να εκλέξετε τους εκπροσώπους σας, τονίζει η υπουργός Εσωτερικών από το βήμα της Βουλής

kerameos_arthro
Έκκληση στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές απηύθυνε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

«Οι πολίτες να προσέλθουν μαζικά προκειμένου να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως συνολικά στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ υπάρχουν πάνω από 1 εκατ. αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία των τοπικών κοινωνιών, αλλά και στην χάραξη της ευρύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής.

Η τοποθέτηση της υπουργού έγινε κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την «Αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δήμων κ.α.», το οποίο όπως είπε συμβάλει στην επίτευξη λειτουργικότητας, εξορθολογισμού και λογοδοσίας των ΟΤΑ.

«Στόχος μας είναι η αναβάθμιση των Δήμων και των Περιφερειών. Δημιουργείται κλίμα ασφάλειας δικαίου για τους αιρετούς που θα γνωρίζουν εκ των προτέρων τις αλλαγές στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους» σημείωσε μεταξύ άλλων για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι οι προωθούμενες διατάξεις «εισάγουν διαδικασίες τύπου κοινοβουλευτικού ελέγχου σε όλα τα επίπεδα των ΟΤΑ. Οι δημοτικοί – περιφερειακοί σύμβουλοι θα θέτουν ερωτήματα και οι αρχές θα υποχρεούνται να απαντήσουν. Παράλληλα, εξορθολογίζνται οι διαδικασίες μέσω της κατάργησης των ΝΠΔΔ και των κοινωφελών επιχειρήσεων. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε καλύτερη οργάνωση, διάθεση προσωπικού και διαχείριση των οικονομικών». Η κυρία Κεραμέως τόνισε δε πως το προσωπικό των καταργούμενων φορέων θα μεταφερθεί αυτομάτως στους Δήμους ανεξάρτητα της σχέσης εργασίας.

Τέλος, η Υπουργός αναφέρθηκε στην πλατφόρμα ανοικτών δεδομένων όπου οι δημότες θα μπορούν μεταξύ άλλων να ελέγχουν το ύψος των δημοτικών τελών που πληρώνουν και να τα συγκρίνουν με τις αντίστοιχες χρεώσεις άλλων παρόμοιων σε μέγεθος Δήμων της χώρας.

«Ανοικτά δεδομένα για την αποτύπωση της πλήρους εικόνας των μετρήσιμων μεγεθών. Δείκτες μέτρησης και αξιολόγησης της απόδοσης» σημείωσε η ίδια.

Ειδήσεις σήμερα:

Δεν του έδιναν άσυλο και πήγε να ανατινάξει νοσοκομείο - Βίντεο από την έκρηξη που συγκλόνισε το Λίβερπουλ

Μετά το φτυάρι και το πριβέ συνεργείο ο Κασσελάκης πάει Σακελλαροπούλου και ψάχνει «μορατόριουμ» με Φίλη qw

Η τροπική καταιγίδα Φιλίπ σαρώνει τη Γουαδελούπη


Περιφερειακές
 & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα.
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης