Η καταιγίδα Φιλίπ προκαλεί καταρρακτώδεις βροχές στη Γουαδελούπη

Η καταιγίδα Φιλίπ προκαλεί καταρρακτώδεις βροχές στη Γουαδελούπη

Κλειστά τα σχολεία - Στο «κόκκινο» το επίπεδο επαγρύπνησης

maps223
Τη Γουαδελούπη πλήττει από χθες Δευτέρα το βράδυ η τροπική καταιγίδα Φιλίπ, που προκαλεί καταρρακτώδεις βροχές στο γαλλικό αρχιπέλαγος των Αντιλών, ανακοίνωσε η Météo-France, η οποία κήρυξε επίπεδο μέγιστου συναγερμού για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η νομαρχία της Γουαδελούπης, η οποία δημιούργησε κλιμάκιο διαχείρισης κρίσης, ανακοίνωνε νωρίτερα χθες πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα. Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία την έθεσε σε «κόκκινο» επίπεδο επαγρύπνησης, το υψηλότερο της κλίμακας.



Κλείσιμο
Η καταιγίδα, που αναμενόταν να περάσει πολύ κοντά από τις ακτές τη νύχτα της Δευτέρας και σήμερα το πρωί, έφερε πολύ σφοδρές βροχές και πλημμύρες, για την ώρα τοπικές, παραλύοντας δρόμους από χθες περί τις 19:00 (σ.σ. τοπική ώρα· σήμερα στις 02:00 ώρα Ελλάδας).

Οι καταρρακτώδεις βροχές επεκτείνονται «στο σύνολο του αρχιπελάγους» και προβλέπονται κατακρημνίσεις 200 ως 300 χιλιοστών μέσα σε 24 ώρες, τόνισε η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία στο πιο πρόσφατο έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε. Οι βροχές συνοδεύονται από ανέμους ταχύτητας μεταξύ 40 και 50 χιλιομέτρων ανά ώρα, ενώ ριπές μπορεί να φθάνουν τα 70 χ.α.ώ., πρόσθεσε.



Οι βροχές, που συνοδεύονται επίσης από αστραπές και βροντές, προκάλεσαν ήδη καταρρεύσεις και πτώσεις δέντρων και το κλείσιμο δρόμων, σύμφωνα με τον οργανισμό διαχείρισης του οδικού δικτύου στο αρχιπέλαγος.



Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν διάφορες τοποθεσίες στη Γουαδελούπη να έχουν πλημμυρίσει, εικόνες που ανακαλούν την εμπειρία του τυφώνα Φιόνα, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο στη Γουαδελούπη προτού πλήξει το Πουέρτο Ρίκο και τον Καναδά τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχονται πάνω από 700 κάμερες της Αστυνομίας στην Αττική - Αυστηροποιείται το πλαίσιο για άδειες όπλων

Αστυνομικός βίαζε και εξέδιδε αλλοδαπή για τουλάχιστον δύο χρόνια


Διώξεις για πλημμέλημα για τους 87 συλληφθέντες στη Νέα Ιωνία



Περιφερειακές
 & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα.
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης