Ο Κασσελάκης απαντάει για το πώς θα μας εκπροσωπήσει διεθνώς - Δείτε βίντεο

Ο Κασσελάκης απαντάει για το πώς θα μας εκπροσωπήσει διεθνώς - Δείτε βίντεο

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε ερωτήσεις μετά το λεκτικό του ατόπημα να χαρακτηρίσει τα Κατεχόμενα της Κύπρου «κρατίδιο δικό τους» και «βόρειο τμήμα» - Με τις επιθέσεις του υιοθετεί την προεκλογική ατζέντα Μητσοτάκη, λένε οι συνεργάτες της Αχτσιόγλου

Collage_Maker-23-Sep-2023-12-32-AM-1128
Απαντήσεις σχετικά με ότι έχει γραφτεί για το λεκτικό του ατόπημα θέλησε να δώσει σε νέο του βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ μετά το ολίσθημά στο οποίο υπέπεσε για τα Κατεχόμενα της Κύπρου, τα οποία χαρακτήρισε «κρατίδιο δικό τους» και «βόρειο τμήμα», τα ξημερώματα της Παρασκευής ανάρτησε βίντεο και «τα έριξε» στην κούραση και την αϋπνία και εξήγησε πως δεν βρήκε τη «σωστή λέξη».

Το βράδυ της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης θέλησε να απαντήσει σε «ότι χειρότερο γράφτηκε μετά το λεκτικό μου ατόπημα» όπως αναφέρει τόσο σε ανάρτησή του στο Twitter, όσο και στο Tik Tok.



Κλείσιμο
«Απαντάω σε ό,τι χειρότερο γράφτηκε μετά το λεκτικό μου ατόπημα.
👉«Δεν φταίει που δεν ξέρει καλά ελληνικά, είναι άσχετος»
👉«Πώς θα πάει να μας εκπροσωπήσει διεθνώς;»
👉«Να μας πει τι πρεσβεύει στην εξωτερική πολιτική»
👉«Αποκάλυψε την ατζέντα του, δεν είναι πατριώτης»

Τα ερωτήματα περί πατριωτισμού αλλού, όχι σ’ εμένα.»


Στην ερώτηση για το πώς θα πάει να μας εκπροσωπήσει διεθνώς ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ απαντάει: «Στα αγγλικά είναι η απάντηση. Μέχρι τα ελληνικά μου να γίνουν σαν τα αγγλικά μου, στα αγγλικά. Λέτε να μην τα μιλάνε στο εξωτερικό;»

@skasselakis

👉«Πώς θα πάει να μας εκπροσωπήσει διεθνώς;» #fyp #φοργιου #fypgreece #tiktokgreece

♬ πρωτότυπος ήχος - Stefanos Kasselakis




Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα ερωτήματα που του τέθηκαν απάντησε:

«Δεν φταίει που δεν ξέρει καλά ελληνικά, είναι άσχετος»: Έχω πολλές φορές αρθρογραφήσει στον αμερικανικό τύπο για τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια. Δυστυχώς η ορολογία στα αγγλικά είναι εντελώς διαφορετική. Δεν είμαι τέλειος σαν εκείνους που έφτιαξαν το νόμο Κατρούγκαλου.

«Να μας πει τι πρεσβεύει στην εξωτερική πολιτική»: Τις θέσεις μια πατριωτικής σύγχρονης Αριστεράς, με την παρακαταθήκη που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας απέναντι σε κάθε εξωτερική απειλή. Διάλογος με τους γείτονες μόνο για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ἌΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές: όχι στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, όχι στη συνεκμετάλλευση πριν την οριοθέτηση ΑΟΖ και όχι, το τονίζω αυτό, στην απεμπόληση του κυριαρχικού μας δικαιώματος για επέκταση στα 12 μίλια των χωρικών μας υδάτων.

«Αποκάλυψε την ατζέντα του, δεν είναι πατριώτης»: Αποκάλυψα ότι στα ελληνικά και ειδικά σε συγκεκριμένη ορολογία θέλω δουλειά. Εγώ πατάω στην πατριωτική πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα. Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή, που να πιστεύει ότι δεν έχει γίνει γενοκτονία των Ποντίων. Όπως και δεν έχω στο πλευρό μου, κανέναν βουλευτή που να θεωρεί τη μουσουλμανική μειονότητα τουρκική. Τα ερωτήματα περί πατριωτισμού αλλού, όχι σ’ εμένα.


Συνεργάτες Αχτσιόγλου κατά Κασσελάκη: Με τις επιθέσεις του υιοθετεί την προεκλογική ατζέντα Μητσοτάκη

Δύο 24ωρα πριν την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, οι αντεγκλήσεις και οι εσωκομματικές επιθέσεις στο εσωτερικό του κόμματος συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Συνεργάτες της Έφης Αχτσιόγλου, απάντησαν το βράδυ της Παρασκευής στις ευθείες βολές του Στέφανου Κασσελάκη, καλώντας τον να είναι πιο προσεκτικός. «Για λόγους εσωκομματικής αντιπαράθεσης έχει φτάσει να επιτίθεται ακόμα και κατά της κυβερνησης του Αλέξη Τσίπρα», αναφέρουν και συνεχίζουν: «Από το απόγευμα σήμερα επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υιοθετώντας την κατάπτυστη προεκλογική ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χρειάζεται να επιδείξει, λίγες ώρες πριν τις κάλπες, ψυχραιμία και νηφαλιότητα και θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι όλοι εμείς είμαστε στον ίδιο πολιτικό χώρο».

Ολόκληρο το σχόλιο συνεργατών Έφης Αχτσιόγλου:

«Ο κ. Κασσελακης θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός. Για λόγους εσωκομματικής αντιπαράθεσης έχει φτάσει να επιτίθεται ακόμα και κατά της κυβερνησης του Αλέξη Τσίπρα. Το μεσημέρι μας κάλεσε να κατεβάσουμε τους τόνους. Από το απόγευμα σήμερα επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υιοθετώντας την κατάπτυστη προεκλογική ατζέντα του Κυριακου Μητσοτακη. Χρειάζεται να επιδείξει, λίγες ώρες πριν τις κάλπες, ψυχραιμία και νηφαλιότητα και θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι όλοι εμείς είμαστε στον ίδιο πολιτικό χώρο».

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση για τα σφοδρά εσωκομματικά πυρά που δέχθηκε για τη δήλωση περί «κρατιδίου» στα Κατεχόμενα.

«Δεν είμαι τέλειος σαν εκείνους που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου» είπε χαρακτηριστικά σε βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιχειρώντας να αποδομήσει όσα του καταμαρτυρούν αναφορικά με τις γνώσεις του στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε μάλιστα συνεχιστής της πολιτικής παρακαταθήκης του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα. Ταυτόχρονα έστρεψε τα πυρά του έμμεσα κατά της «Ομπρέλας», λέγοντας πως δεν έχει στο πλευρό του κανέναν βουλευτή που να πιστεύει ότι δεν έχει γίνει η γενοκτονία των Ποντίων όπως και δεν έχει στο πλευρό του κανέναν βουλευτή, που να θεωρεί τη μουσουλμανική μειονότητα τουρκική.






Ειδήσεις σήμερα

Λάχλαν Μέρντοχ: Ποιος είναι ο πρωτότοκος γιος του Ρούπερτ, που αναλαμβάνει τα ηνία στη μιντιακή αυτοκρατορία του πατέρα του

Κατηγορίες για διαφθορά απαγγέλθηκαν στον Ρόμπερτ Μενέντεζ από Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης

Κατάθεση «βόμβα» στη δίκη Πισπιρίγκου: «Οι ουσίες στο αίμα της Τζωρτζίνας οφείλονται σε ιατρογενείς χειρισμούς» είπε ο ιατροδικαστής Κραββαρίτης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης