Εκλογές 2023 - Τσίπρας: Εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023 - Τσίπρας: Εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει στις 12 το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος - Ο εκλογικός κύκλος δεν έχει κλείσει θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση και πρέπει να ετοιμαστούμε, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras_dilwseis_xr
Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφει η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων, έκανε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: ««Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από λίγο επικοινώνησα με τον κ. Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του. Οι αγώνες έχουν και νίκες και ήττες. Τα συλλογικά μας όργανα θα συγκληθούν άμεσα ώστε να αποτιμήσουν συλλογικά τα εκλογικά αποτελέσματα. Ο εκλογικός κύκλος ωστόσο δεν έχει ακόμα τελειώσει, δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Συνεπώς δεν έχουμε το περιθώριο του χρόνου. Πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους την επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και κυρίως τα δεκάδες χιλιάδες μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που δώσαμε αυτή τη δύσκολη εκλογική μάχη».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-css7d5z3g6rl)


Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας αποχώρησε εν μέσω χειροκροτημάτων από τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία.  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέφυγε και πάλι να τοποθετηθεί στους δημοσιογράφους.

Αποχώρηση Τσίπρα (1)
Κλείσιμο


Αποχώρηση Τσίπρα (2)


Αποχώρηση Τσίπρα (3)


Νωρίτερα, λίγο πριν τις 9 το βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τη συντριπτική ήττα που καταγράφουν τα αποτελέσματα για το κόμμα του, ο κ. Τσίπρας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν συγκεντρωμένοι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Προσπαθώντας να αποφύγει τις «δύσκολες» ερωτήσεις, δεν θέλησε να σχολιάσει οτιδήποτε και αμέσως κατευθύνθηκε στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον συνεχάρη για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολούθησε σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με Ευκλείδη Τσακαλώτο, Μιχάλη Καλόγηρου, Ράνια Σβίγκου, Γιώργο Βασιλειάδη και Αλέκο Φλαμπουράρη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-css5swqniu6p)


Την ίδια ώρα, τα στελέχη του κόμματος με εμφανή αμηχανία παρακολουθούν τα αποτελέσματα των εκλογών. Σε πηγαδάκια στελεχών, συζητείται η μεγάλη διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία, με πολλούς να αναρωτιούνται «τις πταίει». Σε ερωτήματα για την επόμενη ημέρα αλλά και πώς βλέπει το αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του κόμματος απαντάνε ότι βρίσκονται σε αναμονή.

Σε πρώτη φάση, στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφειο του ΣΥΡΙΖΑ, υπό το βάρος της συντριπτικής ήττας που υπέστη στον πρώτο γύρο των εθνικών εκλογών.

Αντικείμενο της συζήτησης αναμένεται να είναι η πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και η στάση του κόμματος εν όψει των διερευνητικών εντολών, ενώ επίκεινται αλλαγές, τις οποίες προανήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, εν όψει του δεύτερου γύρου.

Σημειωτέον ότι στο Εκτελεστικό Γραφείο μετέχουν ο Νάσος Ηλιόπουλος, η γραμματέας Ράνια Σβίγκου, ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, η Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και οι Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ο Αλέξης Τσίπρας χαμογελαστός χειροκροτείται


tsipras_afiksi_xr




Ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα εκλογών: Θρίαμβος Μητσοτάκη με 11 μονάδες διαφορά

Εκλογές 2023 - Live Update: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις - Βίντεο και φωτογραφίες

Πέθανε σε ηλικία 62 ετών ο δημοσιογράφος Χρήστος Μάτης

-------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης