Εκλογές 2023: «Μούδιασμα» στον ΣΥΡΙΖΑ από το exit poll - Συνεδριάζει τις επόμενες ημέρες η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος

Εκλογές 2023: «Μούδιασμα» στον ΣΥΡΙΖΑ από το exit poll - Συνεδριάζει τις επόμενες ημέρες η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος

Τα περισσότερα στελέχη αναμένουν τη στάση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, όταν θα οριστικοποιηθεί το τελικό αποτέλεσμα

sirizaekloges
Βαθιά προβληματισμένα εμφανίζονται τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μετά την ανακοίνωση του κοινού exit poll, καθώς ακόμη και οι πιο απαισιόδοξοι δεν περίμεναν ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα, με την αξιωματική αντιπολίτευση να μένει, με βάση τη δημοσκοπική εκτίμηση, μακριά ακόμη και από την επίδοσή της στις εθνικές εκλογές του 2019 και παρότι βρίσκεται επί τέσσερα χρόνια στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναμονή για το αποτέλεσμα

Μουδιασμένη υπήρξε η πρώτη αντίδραση της Κουμουνδούρου, η οποία σχολίασε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του exit poll πως «ας περιμένουμε να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα, γιατί έχουμε εμπειρία από εκλογικές αναμετρήσεις και γνωρίζουμε ότι τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να είναι διαφορετικά».

Δείτε βίντεο με τις αντιδράσεις στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση του exit poll:

Οι αντιδράσεις στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση των exit polls


Οι ίδιες πηγές παρατηρούσαν πως «η εικόνα που έχουμε είναι ότι 1 στους 3 ερωτηθέντες δεν απαντούσε». «Οπότε ας κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα», κατέληγε η Κουμουνδούρου, τη στιγμή που το κλίμα στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εξαιρετικά βαρύ.

Δούρου: «Θα μας απασχολήσει σε επίπεδο συλλογικό» το αποτέλεσμα

Κληθείσα να σχολιάσει το κοινό exit poll, η υποψήφια βουλευτής, Ρένα Δούρου τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι πολύ μακριά από τους στόχους του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, εκτιμώντας παράλληλα πως η εκλογική επίδοση «θα μας απασχολήσει σε επίπεδο συλλογικό, οργάνων», ενώ «εμείς στα όργανά μας συζητάμε τα πάντα», πρόσθεσε.

Περιμένοντας τα επίσημα αποτελέσματα, ανέφερε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «έχει το ατού των 170.000 πολιτών που τον Μάιο ψήφισε τον Αλέξη Τσίπρα», αλλά και το γεγονός ότι «είμαστε το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα» στην Ευρώπη, όπως είπε.

Κλείσιμο
«Είμαι πολύ επιφυλακτικός για να κάνω μια πολιτική εκτίμηση» δήλωσε από πλευράς του ο πρώην υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας πως το εκλογικό αποτέλεσμα είναι «κατώτερο των στόχων που είχαμε βάλει σε κάθε περίπτωση». «Δεν μπορεί να πει κανείς τι φταίει, μέχρι να δούμε τη διαφορά», πρόσθεσε.

«Υπάρχει θέμα» με τη στρατηγική

Την ίδια ώρα, «είναι φανερό ότι υπάρχει θέμα» ως προς τη στρατηγική του κόμματος τονίζουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο protothema.gr, καθώς ο προβληματισμός τους ακουμπά τόσο τους λόγους για τους οποίους δεν έπεισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το παραδοσιακό του ακροατήριο (δηλαδή όσους το ψήφισαν το 2019), όσο και για τις διαρροές ψήφων προς τα Αριστερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος τις επόμενες ημέρες, ενώ τα περισσότερα στελέχη αναμένουν τη στάση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, όταν θα οριστικοποιηθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Στον προβληματισμό των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης προστίθεται η άνοδος των υπόλοιπων αριστερών κομμάτων, όπως και του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, παρά το προσκλητήριο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προς τις προοδευτικές δυνάμεις, οι οποίες, ωστόσο, εμφανίζονται ενισχυμένες στο exit poll.

Ειδήσεις σήμερα:

Live Update: Η Ελλάδα ψηφίζει - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης