Τσίπρας: «Δίνουμε ένα μαστίγιο και ένα καρότο» στα funds

Τσίπρας: «Δίνουμε ένα μαστίγιο και ένα καρότο» στα funds

«Κοιτάμε στα μάτια την μεσαία τάξη» - «Λύση win win η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα κόκκινα δάνεια»

55853506
Την οπτική της βιωσιμότητας υπογράμμισε κατά την καταληκτική του τοποθέτηση στην παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το ιδιωτικό χρέος, ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος παρατήρησε πως «δεν υπάρχει καμία προοπτική βιωσιμότητας» και για τα funds, αφού η μόνη διέξοδος, όπως είπε, σήμερα είναι η «κοινωνική λεηλασία». Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε ότι «όποια κυβέρνηση εκλεγεί, θα το αντιμετωπίσει» το πρόβλημα, περιγράφοντας ως «καλό νέο» το γεγονός ότι τα «κόκκινα δάνεια» «έφυγαν από τις τράπεζες, ότι ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρίες που λειτουργούν μέσα στο σύνταγμα και οι νόμοι που ορίζει η επικράτεια της χώρας».

«Τώρα ανήκουν σε εταιρείες και τους νόμους και τους κανόνες θα τους βάλουμε εμείς» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως τους «δίνουμε μαστίγιο και καρότο». «Το μαστίγιο είναι προφανώς η υποχρεωτικότητα συμμετοχής στη ρύθμιση», όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ το «καρότο είναι ότι τους δίνεται η δυνατότητα να πάρουν σχετικά γρήγορα, 5-10 χρόνια το κεφάλαιό τους και ένα κέρδος εύλογο».

Ως προς τη συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου, για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα επικεντρωθεί στο να στηρίξει νέα ζευγάρια για να έχουν δικαίωμα στη στέγη, τους σημερινούς δανειολήπτες με κυμαινόμενο επιτόκιο και από ένα μέρος του και τη λύση της βραχυχρόνιας ρύθμισης που προτείνουμε, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ακόμη, ο δανειολήπτης, «θα δει στο τέλος της ημέρας να κουρεύεται η απαίτηση και να πληρώνει ένα 20% στη βραχυχρόνια διαδικασία». «Αυτή η επιλογή απευθύνεται κυρίως στην μεσαία τάξη, γιατί η μεσαία τάξη μπορεί να κάνει τα κουμάντα της και να μπορεί σε ένα διάστημα 5-10 ετών να διατηρήσει το σπίτι. Μπορεί η μεσαία τάξη με ένα τέτοιο σχέδιο να γλιτώσει την κατοικία της» τόνισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε, λέγοντας πως «εδώ κοιτάμε στα μάτια την μεσαία τάξη»

Κλείσιμο
«Πάμε σε μια λύση, η οποία είναι win win και για τους πιστωτές και για τους οφειλέτες. Η λύση αυτή δεν είναι μόνο μια λύση δικαιοσύνης, είναι και μια λύση προοπτικής» εξήγησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καταλήγοντας πως σε κάθε περίπτωση το ιδιωτικό χρέος θα είναι «το θέμα της επόμενης κυβέρνησης», για αυτό και «καλούμε τους πολίτες να κρίνουν τι σημαίνει δικαιοσύνη για την πρώτη κατοικία», σημείωσε.

Ειδήσεις σήμερα

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 5,5 μονάδες η «ψαλίδα» στην εκτίμηση ψήφου, στο 35% η Νέα Δημοκρατία

Αιχμή Τσίπρα για Ανδρουλάκη και πρωθυπουργό «άγνωστο Χ» - Στήριξη στον Ραγκούση

Συνομιλία Δένδια - Μπλίνκεν στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης