Θεοδωρικάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ξανά απροστάτευτα τα σύνορα - Η τροπολογία Παπαδημούλη δεν θα εμποδίσει τον φράχτη στον Έβρο

Θεοδωρικάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ξανά απροστάτευτα τα σύνορα - Η τροπολογία Παπαδημούλη δεν θα εμποδίσει τον φράχτη στον Έβρο

«Είναι ξεκάθαρη απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να ολοκληρώσουμε το έργο στον φράχτη γιατί είναι προϋπόθεση ασφαλείας των συνόρων και με αυτό δεν παίζουμε»

theodorikakos-fraxtis
Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την προσπάθεια να μπλοκαριστεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο με τροπολογία που εισηγήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξαπέλυσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αρχικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το τεχνητό εμπόδιο στο σύνορο της χώρας με την Τουρκία. Αυτό πρακτικά μπορεί να γίνει σε 140 χλμ. Έχουν φτιαχτεί τα 37 και προχωράμε σε άλλα 35. Τα 35 χλμ. είναι προγραμματισμένα να χρηματοδοτηθούν από τον προυπλογισμό με 100 εκατ. ευρώ».

Αφού, δε, τόνισε ότι «θέλουμε τον φράχτη γιατί είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο προστασίας των συνόρων από την παράνομη εισβολή των παράνομων μεταναστών» στη συνέχεια επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τη στάση του κ. Παπαδημούλη παίρνει μια απαράδεκτη στάση σε ένα θέμα ασφαλείας και δείχνει ότι είναι σταθερός στη λογική "στη θάλασσσα δεν υπάρχουν σύνορα, στην στεριά που υπάρχουν τα αφήνουμε ξέφραγο αμπέλι"».

«Εάν κρατήσουν τον κ. Παπαδημούλη που κάνει αυτές τις προτάσεις σημαίνει ότι υιοθετούν αυτές τις θέσεις» τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος προσθέτοντας ότι «ο κ. Παπαδημούλης έπρεπε να εκδιωχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αν δεν γίνει αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τις προτάσεις αυτές και αφήνει απροστάτευτα ξανά τα σύνορα της χώρας».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-crjggqrq8syh)


Κλείσιμο
Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι «το καλοκαίρι είχαν βγάλει το παραμύθι με τους 38 και την περίφημη "νεκρή Μαρία" που δεν υπήρξε ποτέ. Οργανώνουν κατά κύματα συκοφαντικές επιθέσεις σε βάρος της χώρας, των αρχών ασφαλείας, των ακριτών, των αστυνομικών και των στρατιωτών προκειμένου να δημιουργήσουν συνθήκες άσχημης εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό». «Η Ελλάδα υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και την ανθρώπινη ζωή, οι ακριτές μας έχουν σώσει χιλιάδες ζωές μεταναστών που τους άφησαν να περάσουν κολυμπώντας τον Έβρο» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «είναι ξεκάθαρη προτεραιότητα να φυλάμε τα σύνορά μας» τονίζοντας ότι «το 2022 αποτρέψαμε 265.000 ανθρώπους να περάσουν τα σύνορα. Μήπως ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να τους αφήσουμε ανεξέλεκτους σε μια σοβαρή απειλή ασφαλείας;»

Όσον αφορά το ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε, τέλος, ότι «δεν μας δεσμεύει. Είναι ξεκάθαρη απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να ολοκληρώσουμε το έργο στον φράχτη γιατί είναι προϋπόθεση ασφαλείας των συνόρων και με αυτό δεν παίζουμε».

Ειδήσεις σήμερα:

Η Ρίτα Γουίλσον τραγούδησε Κόκκοτα στη δεξίωση Μπάιντεν για την 25η Μαρτίου - Δείτε βίντεο

Γάμοι ανηλίκων, εκτελέσεις και μετά «Σασμός» στο... TikTok

Survivor All Star: Αποβολές, αποχωρήσεις, delivery και έρωτες στη ζούγκλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης