Ασημακοπούλου: Η Ευρώπη πρέπει να πει με πράξεις «φτάνει πια» στην Τουρκία

Ασημακοπούλου: Η Ευρώπη πρέπει να πει με πράξεις «φτάνει πια» στην Τουρκία

Η ΕΕ πρέπει να δείξει «μηδενική ανοχή» στην τουρκική προκλητικότητα, όπως έκανε με την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, ανέφερε  η ευρωβουλευτής της ΝΔ σε συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου

asimakopoulou_ee
Να σταματήσει την ανοχή απέναντι στις τουρκικές απειλές κάλεσε την Ε.Ε. η ευρωβουλευτής της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου επισημαίνοντας πως απαιτείται η επιβολή κυρώσεων.

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με παρέμβασή της στην συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την έκθεση του 2021 που αφορά την Τουρκία περιέγραψε την ακραία τουρκική προκλητικότητα και σημείωσε «δεν μπορεί η Τουρκία να συνεχίζει να απειλεί, να εκβιάζει και να προκαλεί. Δεν πρέπει να δείξουμε άλλη ανοχή. Η Τουρκία δεν μπορεί πάντα να είναι το «άτακτο παιδί» που ανεχόμαστε τα καμώματά του και προσπαθούμε να το νουθετήσουμε… Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνει και η Ευρώπη το καθήκον της προς την Ελλάδα. Να πει με πράξεις, «φτάνει πια»».

Η κυρία Ασημακοπούλου επισημαίνοντας την «μηδενική ανοχή» που επέδειξε η Ε.Ε στην εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία, εξήγησε πως «η Τουρκία συνεχίζει μια τακτική τουλάχιστον επικίνδυνη, την οποία πολλές φορές έχουμε επισημάνει. Πατάει μόνιμα σε δύο «βάρκες». Μία της Δύσης και μία της Ανατολής. Σήμερα λοιπόν η Τουρκία θα πρέπει να κληθεί να επιλέξει. Χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, χωρίς πισωγυρίσματα, με τρόπο ξεκάθαρο και ευθύ» για να προσθέσει «Δεν μπορεί η Τουρκία να συνεχίζει να απειλεί, να εκβιάζει και να προκαλεί. Δεν πρέπει να δείξουμε άλλη ανοχή. Η χώρα μου η Ελλάδα, απέναντι στις κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας κάνει το καθήκον της προς την Ευρώπη και τα νότια σύνορά της. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνει και η Ευρώπη το καθήκον της προς την Ελλάδα. Να πει με πράξεις, «φτάνει πια»».


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Άστεγος πνίγηκε μέσα σε μια λίμνη - Εκλιπαρούσε για βοήθεια και οι αστυνομικοί τον κοιτούσαν

Θρίλερ με νεκρό ζευγάρι στη Δράμα - Τους βρήκε η κόρη τους

Νεκρές βρέθηκαν τρεις αδελφές και τα παιδιά τους σε πηγάδι στην Ινδία - Συγκλονίζει η ιστορία τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης