Οι αναφορές Μητσοτάκη σε επιφανείς Έλληνες των ΗΠΑ: Από τον Μπουρλά ως τον Αντετοκούνμπο

Οι αναφορές Μητσοτάκη σε επιφανείς Έλληνες των ΗΠΑ: Από τον Μπουρλά ως τον Αντετοκούνμπο

Οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, γεγονός που αποδεικνύει την μεγάλη αναγνωρισιμότητα αλλά και τη επιρροή που είχαν όλοι οι παραπάνω στους πολίτες των ΗΠΑ

Albert-Bourla-Michael-Dukakis-Tom-Hanks-Giannis-Antetokounmpo
Ιδιαίτερη μνεία στην ελληνοαμερικανική κοινότητα έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους Έλληνες που έγιναν αποδεκτοί από το αμερικανικό κράτος όλα αυτά τα χρόνια κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα κοινά του αμερικανικού και του ελληνικού λαού,  που είναι θεματοφύλακες της Δημοκρατίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε επιφανείς Έλληνες στις ΗΠΑ, φέρνοντας ως τρανό παράδειγμα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Σήμερα οι Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ και τα τρία εκατομμύρια που αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες -ανάμεσά τους μερικοί από τους πιο σεβάσμιους εκπροσώπους στις τέχνες, την επιστήμη, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και πολιτικοί, αλλά και οραματιστές όπως ο Νίκολας Νεγρεπόντε, ο Αλμπερτ Μπουρλά, ο Τζον Κασαβέτης, ο Ελίας Καζάν, ο Τζέφρι Ευγενίδης, ο Τζορτζ Πελεκάνος, ο Τομ Χάνκς και βεβαίως ο Γιάννης Αντετονκούμπο. Έξι από αυτούς είναι στο Κογκρέσο και ένας από αυτούς ο Μάικ Δουκάκης ήταν υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ το 1988. Και πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που οι Έλληνες έγιναν αποδεκτοί στις ΗΠΑ ήταν ότι οι αξίες της Αμερικής και της Ελλάδας έχουν πολλά κοινά» ανέφερε συγκεκριμένα. «Ζήτω η φιλία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας» κατέληξε, καταχειροκροτούμενος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ck26bgi2cz61)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ck26tnvys4mp)

Οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, γεγονός που αποδεικνύει την μεγάλη αναγνωρισιμότητα αλλά και τη επιρροή που είχαν όλοι οι παραπάνω στους πολίτες των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Greek Freak» πάτησε στα παρκέ της Αμερικής το 2014 όταν επιλέχθηκε από τους Μιλγουόκι Μπάκς στο νούμερο 15 του ντράφτ και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να γίνει σύνθημα στα χείλη των αμερικανών φιλάθλων. Άλλωστε έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε τον τίτλο του NBA αλλά και το βραβείο του MVP στο NBA.



Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα, μετριοπαθής και… ΠΑΣΟΚ η Κεντρική Επιτροπή - Οι πρωτιές και η «αποκαθήλωση» της παλιάς φρουράς

Ρωσία - Πεσκόφ: Εχθρικό κράτος οι ΗΠΑ για τη Ρωσία

«Είναι φονιάς»: Ο ίδιος γιατρός με τον γαστρικό δακτύλιο σκότωσε και τη 14χρονη Γωγώ, λέει ο πατέρας της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης