Πληροφορίες για υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 60 ετών με πρόστιμο €100

Πληροφορίες για υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 60 ετών με πρόστιμο €100

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται για κάθε μήνα που θα παραμένουν ανεμβολίαστοι οι άνω των 60 ετών - Από λεπτό σε λεπτό ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

karditsa_emvolio_maimou_xr
Από λεπτό σε λεπτό αναμένονται οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την προσπάθεια θωράκισης της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας μετά και την εμφάνιση της παραλλαγής Omicron.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες άνω των 60 ετών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μήνα που οι πολίτες άνω των 60 ετών θα παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Κατά πληροφορίες, το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες άνω των 60 ετών που δεν εμβολιάζονται θα βεβαιώνεται κάθε μήνα μέσω εφορίας. Το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ που θα επιβάλλεται στους μη εμβολιασμένους άνω των 60 θα κατατίθεται για την ενίσχυση των δομών υγείας.

Η απόφαση αυτή με βασάνισε πολύ, είπε ο κ. Μητσοτάκης και ανακοίνωσε ότι όσοι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 16 Ιανουαρίου του 2022 θα κληθούν να καταβάλλουν 100 ευρώ μέσω της εφορίας. «Δεν είναι ποινή, η απόφασή μου είναι προστασία και όχι τιμωρία» επισήμανε ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι το πρόστιμο που θα κληθούν να καταβάλλουν όσοι ανεμβολίαστοι άνω των 60 δεν αποφασίσουν τον εμβολιασμό τους θα κατατίθεται υπέρ της ενίσχυσης των δομών υγείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης