Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Δείτε το έντυπο που θα συμπληρώνουν όσοι θα ψηφίσουν

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Δείτε το έντυπο που θα συμπληρώνουν όσοι θα ψηφίσουν

«Δεν θα επιτραπεί σε κανένα να ψηφίσει στη… ζούλα και μετά “μην τον είδατε τον Παναή”» δηλώνει ο Μανώλης Όθωνας - Στις εκλογές, όποιος δεν είναι μέλος, θα υπογράφει αίτηση και θα βεβαιώσει ότι δεν είναι μέλος άλλου κόμματος

kinal_sima_pont
Για το ποιοι μπορούν να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωση της η αρμόδια επιτροπή δεοντολογίας του Κινήματος Αλλαγής.. Όπως υπογραμμίζει η ΕΔΕΚΑΠ, «στις 5/12 και (αν χρειαστεί) στις 12/12 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου. Στις εκλογές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ».

Παράλληλα, επικαλείται δύο άρθρα του καταστατικού, σύμφωνα με τα οποία, «μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής».

Σε άλλο άρθρο, σημειώνεται πως «ως μέλη του Κινήματος Αλλαγής ορίζονται όσοι συμφωνούν με τις αρχές, τις επιδιώξεις, την οργάνωση και τη λειτουργία του, αποδέχονται το πρόγραμμά του και το παρόν καταστατικό και επιθυμούν να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του, στην προώθηση των θέσεών του και στην προβολή της δράσης του».

Τα μέλη θα βεβαιώνουν ότι δεν ανήκουν σε άλλο κόμμα

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚΑΠ, Θεόδωρος Καπετανάκης, υπενθυμίζει πως, «κατά την διαδικασία των εκλογών όποιος/α δεν είναι μέλος του Κινήματος υπογράφει αίτηση και βεβαιώνει ότι δεν είναι μέλος άλλου πολιτικού κόμματος, ότι αποδέχεται και αναλαμβάνει πλήρως τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την αντίστοιχη ιδιότητα με βάση τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού και ακόμα συναινεί και εξουσιοδοτεί το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για την χρήση των στοιχείων του καταλόγου ψηφισάντων με βάση το νομικό πλαίσιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων. Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου καθώς και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων που θα παραμένουν εντός του εκλογικού κέντρου, υποχρεωτικά πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test τελευταίου 48ωρου. Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους».

ΕΔΕΚΑΠ_-_ΚΙΝΑΛ
ΕΔΕΚΑΠ_ΚΙΝΑΛ_1


Αιχμηρό μήνυμα από τον Μανώλη Όθωνα

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι ενδεχομένως να έρθουν οργανωμένα μέλη άλλων κομμάτων για να ψηφίσουν και να επηρεάσουν το αποτέλεσμα, ο Μανώλης Όθωνας, λέγοντας με αιχμηρό τρόπο «δεν θα επιτραπεί σε κανένα να ψηφίσει στη… ζούλα και μετά "μη τον είδατε τον Παναή"»

Συμπλήρωσε, πως, «η μία είναι ότι απευθύνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που θεωρούν ότι μπορούν να εκφραστούν ιδεολογικά, πολιτικά και στη συνέχεια και εκλογικά από τον πολιτικό μας φορέα. Ανεξάρτητα μάλιστα και από τις πρόσφατες πολιτικές τους επιλογές και κομματικές προτιμήσεις. Όλοι οι πολίτες δικαιούνται να αναθεωρήσουν την άποψή τους και να θέλουν, αξιολογώντας τα νέα δεδομένα, όπως φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις, να ενταχθούν και να συμμετάσχουν σ' αυτήν την διαδικασία. Εντασσόμενοι όμως έστω και προσωρινά σε μια οργανική σχέση με την παράταξη. Αυτή είναι η δεύτερη βασική αρχή της διαδικασίας. Δεν μπορεί και δεν θα επιτραπεί σε κανένα να ψηφίσει στη… ζούλα και μετά "μη τον είδατε τον Παναή" που λέει και ο λαός μας. Γι’ αυτό και υπάρχει και με βάση την απόφαση της Κεντρικής μας Επιτροπής όποιος προσέλθει να ψηφίσει θα εγγράφεται στο μητρώο είτε μελών είτε φίλων δηλώνοντας ρητά και ανεπιφύλακτα ότι μαζί με τα δικαιώματα που η ιδιότητα δίνει σ' ένα μέλος ή σ' έναν φίλο του κόμματος, αποδέχεται και αναλαμβάνει και τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που στο Καταστατικό μας προβλέπονται.

Υπάρχει μια ακόμα παράμετρος. Πέρα από την εγγραφή στο Μητρώο, θα συναινέσουν υπογράφοντας το σχετικό έντυπο στη διαχείριση των μητρώων από τον πολιτικό φορέα ακόμα και στην δημοσιότητα του καταλόγου ψηφισάντων, σεβόμενοι πάντα το νομικό πλαίσιο που διέπει την προστασία των προσωπικών δεδομένων».


Ειδήσεις σήμερα:

Πιερρακάκης: «Έρχονται 15 νέες υπηρεσίες πρώτης γραμμής στο gov.gr το επόμενο τρίμηνο»


Ανακοινώνεται η νέα γερμανική κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Ελεύθερων Δημοκρατών


«Πράσινο φως» μέσα στην εβδομάδα δίνει ο ΕΜΑ για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης