Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Όλοι οι άνθρωποι των υποψήφιων προέδρων

Η έξαρση της πανδημίας είναι ο μόνιμος πονοκέφαλος, καθώς το ποσοστό συμμετοχής μπορεί να ανατρέψει τα προγνωστικά - Ποιοι πλαισιώνουν τα επιτελεία των 6 υποψηφίων και έχουν αναλάβει κρίσιμους ρόλους

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
kinal22
Με πυρετώδεις ρυθμούς κινούνται τα επιτελεία των έξι υποψήφιων αρχηγών του Κινήματος Αλλαγής, καθώς απομένουν μόλις 20 ημέρες από τον πρώτο γύρο της κορυφαίας για το κόμμα τους αναμέτρησης στις 5 Δεκεμβρίου. Η προσέλκυση ισχυρών συμμάχων από την κομματική δεξαμενή παραμένει βασική προτεραιότητα, αλλά την ίδια ώρα τα στρατηγεία των έξι υποψηφίων επιδιώκουν, αν όχι τη μερίδα του λέοντος, ένα αποδοτικό άνοιγμα στον κόσμο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς που, όπως προβλέπουν, θα προσέλθει μαζικά στις εσωκομματικές κάλπες. Ενας από τους μόνιμους προβληματισμούς τους, ωστόσο, που αν επιβεβαιωθεί θα ανατρέψει τα προγνωστικά και ίσως και το τελικό αποτέλεσμα, αφορά την ενδεχόμενη έξαρση της πανδημίας με ό,τι συνεπάγεται για την κινητικότητα κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα επιτελεία των υποψηφίων συμβουλεύονται σχεδόν σε καθημερινή βάση ειδικούς, από τους οποίους ζητούν αναλύσεις και στοιχεία για την πιθανή πορεία της πανδημίας εκείνο το διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου και Νίκος Ανδρουλάκης επιχειρούν -με στόχο το πέρασμα στον δεύτερο γύρο της 12ης Δεκεμβρίου- να συγκεντρώσουν για το 20ήμερο της σκληρής μάχης τα πιο ισχυρά όπλα που διαθέτουν. Οι περιοδείες και η απευθείας επικοινωνία με τους εν δυνάμει ψηφοφόρους τους είναι για τους υποψηφίους ένα ασφαλές όχημα προς τις κρίσιμες κάλπες. Ωστόσο, όπως και σε όλες τις προηγούμενες ενδοοικογενειακές αναμετρήσεις για την εκλογή ηγεσίας, το κλειδί της επιτυχίας για κάθε υποψήφιο τα κρατούν σε σημαντικό βαθμό οι άνθρωποι του επιτελείου του, οι υποστηρικτές, τα μέλη και οι φίλοι και ειδικά τα πρόσωπα με ιδιαίτερη απήχηση στην κοινωνία, στο Λεκανοπέδιο και τις άλλες περιφέρειες της χώρας.
kinal__5_

Ανδρέας Λοβέρδος

Κλείσιμο
Συγκριτικό πλεονέκτημα του κ. Λοβέρδου έναντι των άλλων υποψηφίων είναι ότι ξεκίνησε έναν χρόνο πριν να οργώνει περιοχές ανά την επικράτεια ως υποψήφιος αρχηγός του ΚΙΝ.ΑΛ. Από τότε μέχρι σήμερα έκανε σαφή βήματα ενδυνάμωσης του στρατηγείου του και κατάφερε να εντάξει στο κάδρο με την υποψηφιότητά του δυνατούς παίκτες από διάφορους χώρους.

Στο επιτελείο του κρίσιμους ρόλους έχουν αναλάβει οι βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου, Χαρά Κεφαλίδου και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, η δημοφιλής ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο πρώην βουλευτής και υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο πρώην νομάρχης Γιάννης Μίχας, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Στέφανος Μιχαλάκος, ο συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος και ο εκπρόσωπός του στα ΜΜΕ, Σπύρος Καρανικόλας, ο οποίος πρωτοστάτησε για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ με συγκεκριμένη πρόταση για τον πρώτο και δεύτερο γύρο.

Διευθυντής του εγχειρήματος είναι ο δικηγόρος Αγγελος Καραχάλιος, στενός συνεργάτης του επί πολλά χρόνια, και επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του είναι η επίσης έμπιστη συνεργάτιδά του, δημοσιογράφος Μαρία Μηλίνη.

Εκπρόσωπος της υποψηφιότητας του κ. Λοβέρδου στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) ανέλαβε ο γνωστός συγκοινωνιολόγος και προερχόμενος από το Ποτάμι Νότης Παρασκευόπουλος.

Από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής στο πλευρό του κ. Λοβέρδου με πολύ ενεργή συμμετοχή βρίσκονται στελέχη απ’ όλες τις γενιές και με οργανωτικές ικανότητες όπως οι Χαράλαμπος Βαρδίκος (γιος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πυθαγόρα Βαρδίκου), Βάσια Αναστασίου (υποψήφια βουλευτής στην Αττική), Βούλα Γεωργάκη, Δημήτρης Καρέλας, Γιάννης Λαζαρίδης, Βαγγέλης Λουπέτης, Χρόνης Μακρίδης, Εφη Μπέκου, Αθηνά Μπούτση, Χριστίνα Παπανικολάου, Αλεξάνδρα Σαγρή, Ελενα Τριανταφυλλίδου, Βασίλης Χρήστου.

Περισσότερα από 200 στελέχη συμμετέχουν επίσης στις ομάδες στήριξης της υποψηφιότητας του κ. Λοβέρδου σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας και τον συντονισμό της οργανωτικής προσπάθειας έχουν αναλάβει, μεταξύ άλλων, οι Θωμάς Λουπέτης, Βαλάντης Αθανασίου, Ρουμπίνη Ανδριοπούλου, Γιώτα Γαζή, Ελισάβετ Γράψα, Γιώργος Ζέρβας, Μαρία Κανάκη, Κώστας Καραμπάτσας, Παναγιώτης Κόνσουλας, Χρήστος Κιτσάκης, Σταύρος Μαρκάτος, Δημήτρης Μπρίμης, Χρήστος Παπαϊωάννου, Γιώργος Πόκκιας, Γιάννης Σαραφίδης, Νίκος Τσολακίδης, Οθωνας Χαραλαμπάκης, Γιώργος Χότζογλου, Τάσος Χρηστάκης.

Στα ζητήματα ιδεολογικοπολιτικής στρατηγικής κορυφαίο ρόλο έχει ο Γιώργος Σιακαντάρης, στον τομέα των social media ενεργοποιείται η Βασιλική Σουλαδάκη και Campaign Data Analyst είναι o Γιώργος Τράπαλης.

Δείπνο στο Μεταξουργείο

Στενός συνεργάτης του κ. Λοβέρδου μετρά στο πλευρό του 85 πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ./ΠΑΣΟΚ είχε πρόσφατα δείπνο με 17 από αυτούς στο Μεταξουργείο, όπου και έγινε η πρώτη συνάντηση πολιτικής επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων. Ανάλογες συναντήσεις θα γίνουν και με τους υπόλοιπους πολιτικούς που διατηρούν δυνάμεις στις εκλογικές περιφέρειες όπου αναπτύσσουν δράσεις και πρωτοβουλίες. «Στο πρόσωπο του Ανδρέα Λοβέρδου οι συνάδελφοί του βλέπουν εκείνον τον πολιτικό με τον οποίο μαζί θα μπορέσουν να κάνουν την παράταξη μεγάλη ξανά και εκείνον που θα εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο τις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας ώστε το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει κεντρική πολιτική επιλογή της κοινωνίας», εκτιμούν συνεργάτες του μετά την πρώτη συνάντηση στο Μεταξουργείο, όπου παρόντες ήταν οι Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Γιάννης Δημαράς, Στάθης Παναγούλης, Λουκάς Αποστολίδης, Θάνος Ασκητής, Πυθαγόρας Βαρδίκος, Γιάννης Γιαννακόπουλος, Χρήστος Θεοδώρου, Γιώργος Καρράς, Μαρία Κλαυδιανού, Κανέλλος Λάλος, Δημήτρης Λιντζέρης, Μένη Μαλλιώρη, Κώστας Μποτόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Γιάννης Παπαδάτος, Λευτέρης Τζιόλας, Δημήτρης Τσιρώνης. Στο ίδιο δείπνο παραβρέθηκαν και οι νυν βουλευτές που στηρίζουν την υποψηφιότητα Λοβέρδου Νάντια Γιαννακοπούλου και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.
kinal__1_

Νίκος Ανδρουλάκης

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. και υποψήφιος αρχηγός επιχείρησε από την πρώτη στιγμή -πολύ προτού ανακοινώσει την υποψηφιότητά του- να εξασφαλίσει συμμάχους από την Κ.Ο. Με τον Κώστα Σκανδαλίδη ο κ. Ανδρουλάκης έχει διαχρονικά άριστη σχέση, ενώ θετικά βλέπει την υποψηφιότητά του ο Μιχάλης Κατρίνης, που όμως στην εκλογική του περιφέρεια, την Ηλεία, υποστηρίζεται από αρκετούς του παπανδρεϊκού μπλοκ. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αντιπρόεδρος της Βουλής, έχει ταχθεί στο πλευρό του, όπως και οι Γιώργος Φραγγίδης, Ευαγγελία Λιακούλη. Δεν αποκλείεται να τον στηρίξουν, όπως ακούγεται, και οι Απόστολος Πάνας, Δημήτρης Μπιάγκης και Γιώργος Μουλκιώτης.

Επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του κ. Ανδρουλάκη έχει αναλάβει ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος, αν και δεν έχει διεκδικήσει μέχρι τώρα βουλευτική έδρα, έχει έντονη κομματική δράση. Και το 2017, όταν ο κ. Ανδρουλάκης έχασε από τη Φώφη Γεννηματά, ήταν υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του. Από τα ικανά στελέχη του πολιτικού και οργανωτικού σχεδιασμού, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης έχει και τώρα κομβικό ρόλο στο επιτελείο του Κρητικού πολιτικού, περιοδεύει διαρκώς προετοιμάζοντας γέφυρες με στελέχη υπέρ της υποψηφιότητάς του. Οι Βαγγέλης Τσόγκας και Πάνος Βλάχος είναι το δίδυμο της Επικοινωνίας: ο πρώτος ανέλαβε εκπρόσωπος του υποψηφίου στις συναντήσεις για τη διοργάνωση των ντιμπέιτ, ο δεύτερος ξεκίνησε επισήμως δουλειά στο επιτελείο μετά την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα Επικοινωνίας στη Χαριλάου Τρικούπη. Ο Βασίλης Πανάγου έχει αναλάβει το γραφείο Τύπου και τα social media.

Στο κεντρικό τραπέζι του επιτελείου του στην Ιπποκράτους συμμετέχουν επίσης άτομα της επικοινωνιακής ομάδας και στελέχη κυρίως από τις νεότερες γενιές όπως οι: Νανά Βρυώνη, Μάρα Κουκουδάκη, Γιώργος Καραμπιζιώτης, Ηρακλής Δρούλιας, Γρηγόρης Φελώνης, Διονύσης Λαμπρίδης, Θανάσης Κονίδας, Γιάννης Σμέρος.

Ανθρωποι των κομματικών δικτύων του ανά την Ελλάδα θεωρούνται, μεταξύ άλλων, οι πρώην βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ όπως οι Μιχάλης Τζελέπης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Σούλα Μερεντίτη, Βαγγέλης Αργύρης, Φραγκίσκος Παρασύρης, στελέχη από τα Επιμελητήρια όπως ο πρόεδρος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Νίκος Μήλης, αυτοδιοικητικοί όπως ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Κώστας Φασουλάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Δημήτρης Τσιμπανάκος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κρήτης Σταύρος Τζεδάκης και Μανώλης Χνάρης, καθώς και οι Σωτήρης Ζαρμπαλάς, Νικήτας Φραγκισκάκης, Αντώνης Σαουλίδης, Παναγιώτης Ψυχογυιός, Λάμπρος Αντωνόπουλος, Στέλιος Γαϊτανάρος, Ανδρέας Βεντούρης, Γιάννης Λύτινας, Σπύρος Βρεττός, Κώστας Πετρίδης, Λάμπρος Παλάντζας, Λευτέρης Πατάβρας, Πέννυ Δαλαμπούρα, Γιάννης Τριγώνης, Κρυσταλλία Αρμενάκη, Γιώργος Αναστασιάδης, Βάιος Καλοπήτας, Κώστας Φωκίδης, Κώστας Σάββας, Κοσμάς Βαρσάμης, Δημήτρης Ζιούζιος.
kinal__6_

Γιώργος Παπανδρέου

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει συγκροτήσει επιτελείο που αποτελείται από ανθρώπους που εμπιστεύτηκε σε προηγούμενες κρίσιμες μάχες, αλλά και από άλλους που δείχνουν το εύρος των νέων συμμαχιών και δη από το περιβάλλον της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά.

Καθημερινά πίνουν μαζί του πρωινό καφέ, είτε διά ζώσης, είτε μέσω Zoom, στελέχη που χαράσσουν τη στρατηγική της προεκλογικής εκστρατείας και καταστρώνουν τις μάχες ανά την Ελλάδα. Προς το τέλος της ημέρας κάνουν οι ίδιοι άνθρωποι τον απολογισμό των τελευταίων ωρών και οργανώνουν την επόμενη δράση. Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Παπανδρέου από την πρώτη στιγμή είναι αρκετοί βουλευτές όπως ο Γιώργος Καμίνης, ο Γιώργος Αρβανιτίδης και η Τόνια Αντωνίου. Αν και ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Βασίλης Κεγκέρογλου προσπαθεί να σταθεί στην ουδέτερη ζώνη, θεωρείται ένας εκ των υποστηρικτών του επίσης από την κοινοβουλευτική ομάδα. Κοντά στον κ. Παπανδρέου φαίνεται ότι είναι επίσης οι βουλευτές Ανδρέας Πουλάς, Χρήστος Γκόγκας, Ιλχάν Αχμέτ, Μπουρχάν Μπαράν.

Στην ομάδα κρούσης συμμετέχουν πρώην υπουργοί και βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΔΗΣΟ, από την Ανανεωτική Αριστερά και τις Κινήσεις όπως οι Φίλιππος Σαχινίδης (υπεύθυνος για την Επικοινωνία), Δημήτρης Ρέππας, Τόνια Αντωνίου, Εφη Χαλάτση, Πωλίνα Λάμψα, Πέτρος Λάμπρου, Γιώργος Ελενόπουλος, Ντίνα Καπρινιώτη (για τα ΜΜΕ), Γιώργος Πεταλωτής, Μιχάλης Καρχιμάκης, Σταμάτης Μαλέλης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Μηνάς Αναστασάκης, Δημήτρης Οικονόμου, Δημήτρης Στάμου, Νίκος Ιωσήφ, Εύα Πλιάκα, Κώστας Μαρίνος.

Στο οργανωτικό πεδίο την μπαγκέτα έχει ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ που ακολούθησε τον κ. Παπανδρέου το 2015 στο ΚΙΔΗΣΟ και επανήλθε στο ΚΙΝ.ΑΛ. με τη Φώφη Γεννηματά, Βασίλης Κίτσιος, ο οποίος πλαισιώνεται από ομάδα έμπειρων στελεχών όπως οι Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Θανάσης Σερέπας. Κρίσιμους ρόλους έχουν επίσης αναλάβει η Αφροδίτη Παπαθανάση, η Κατερίνα Μπατζελή και ο πρόεδρος της Ενωσης Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (ΕΔΕΜ) Απόστολος Πόντας.

Κομβικό ρόλο στην υποστήριξη της υποψηφιότητας του κ. Παπανδρέου διαδραματίζουν κεντρικά στελέχη του συνδικαλιστικού χώρου όπως ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης, ο Σταύρος Κουτσουμπέλης, ο πρόεδρος του σωματείου τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ Αποστόλης Ραυτόπουλος, ο Θανάσης Λεβέντης κ.ά.

Την εκλογική ομάδα κρούσης συμπληρώνουν και άλλα στελέχη με ισχυρό αποτύπωμα δράσης όπως οι Σωτήρης Ζώτος, Δημήτρης Διαμαντίδης, Μαρία Παπαγεωργίου, Νίκος Κριθαρίδης, Ανδρέας Στοϊμενίδης, Ηλίας Ρίγανης, Γιώργος Αποστολόπουλος, Παύλος Δαμνιανίδης, Μανώλης Αντωνάκος, Κώστας Κασσής, Στέλιος Τσάκαλος, Μαρίνος Σκανδάμης, Ασπα Παπαηλίου, Γεωργία Γεωργίου, Κατερίνα Κολτσίδα, Κωνσταντίνα Αντερριώτη, Μενέλαος Γαρδικιώτης, Κατερίνα Κιτσάκη, Πασχάλης Τόσιος, καθώς και τα πρώην στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. Τάσος Δαρσινός, Ευγενία Μπουρνόβα και Εφη Παγκάλου.

Σημαντικό ατού της υποψηφιότητας Παπανδρέου δεν είναι η στήριξη μόνο από κορυφαία στελέχη του συνδικαλιστικού χώρου, αλλά και από τον κόσμο της Αυτοδιοίκησης στην Αττική και την επαρχία. Κοντά του είναι ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, άνθρωποι από την Κρήτη και στελέχη της Περιφέρειας, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, από τον Δήμο Αργους ο Τάσος Χειβιδόπουλος, ο πρώην νομάρχης Εβρου Νίκος Ζαμπουνίδης, η πρώην αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο επικεφαλής του Συνδυασμού Κερατσίνι-Δραπετσώνα και πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Παντελής Καμάς κ.ά.
kinal__2_

Παύλος Χρηστίδης

Ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης πήρε την απόφαση να διεκδικήσει την ηγεσία έχοντας στο πλευρό του στελέχη από τη νέα γενιά και την ΠΑΣΠ. Οπως ο κ. Ανδρουλάκης, παίζει το χαρτί της ανανέωσης αλλά επιχειρεί να βρει χαραμάδες και στις μεγαλύτερες γενιές που δεν στρέφονται απαραίτητα προς τους κυρίους Παπανδρέου, Λοβέρδο και Ανδρουλάκη.

Πρόσωπα-κλειδιά του επιτελείου του είναι ο επικοινωνιολόγος Νίκος Μπήλιος και ο πολιτικός επιστήμονας και διευθυντής του InSocial Γιώργος Παπούλιας. Τα οργανωτικά έχει αναλάβει ο Τάσος Καλαφάτης, πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Πειραιά.

Υπέρ του κ. Χρηστίδη κινούνται πρώην βουλευτές όπως η Νίκη Φούντα (από τη ΔΗΜ.ΑΡ.) και κάποια μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Λαμπρόπουλος, Βαγγέλης Πετριτζίκης, Γιάννης Ανδρέου, Δώρα Γούλα, Γιώργος Ηλιάδης.
kinal-_3_

Παύλος Γερουλάνος

Τα ηνία της προεκλογικής καμπάνιας του Παύλου Γερουλάνου έχει ο επί χρόνια συνεργάτης του και πρώην υποψήφιος δήμαρχος Δάφνης Γιώργος Δαουλάρης, ενώ το επιτελείο του αποτελείται από σημαντικά κομματικά -και με παπανδρεϊκές ρίζες- στελέχη, αυτοδιοικητικούς, πανεπιστημιακούς και επιχειρηματίες όπως ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κώστας Πανταζής, ο οποίος έχει αναλάβει μεγάλο βάρος στο οργανωτικό και πολιτικό κομμάτι της προεκλογικής εκστρατείας, τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΚΙΝ.ΑΛ. Χρήστος Σωτηρόπουλος και Χρήστος Πάντζαλης, ο Γιώργος Κουμεντάκος, ο Κώστας Καραχάλιος, ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Χαλκιώτης, η Ντίνα Λάζαρη, ο Γιώργος Μπίκος, ο Κώστας Πεφάνης, ο Ηρακλής Ρούπας, η Ντίνα Σπυροπούλου, ο Αχιλλέας Στεργιάκης, ο Χρήστος Τσαφούλιας, ο πανεπιστημιακός και πρώην γ.γ. Αποκρατικοποιήσεων Γιώργος Χριστοδουλάκης, ο πρόεδρος Αγροκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Δυτικής Θεσσαλίας Γιώργος Βαϊόπουλος. Εκπρόσωπος του κ. Γερουλάνου στα ΜΜΕ είναι ο επί χρόνια στενός του συνεργάτης Μιχάλης Λούπης.
kinal__4_

Χάρης Καστανίδης

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός που διατηρεί σημαντικές δυνάμεις στη Βόρεια Ελλάδα και στο ποντιακό στοιχείο έχει συγκροτήσει το επιτελείο του με ανθρώπους κυρίως από την περιοχή. Βασικός συνεργάτης του επιτελείο του είναι ο Αιμίλιος Σαπρανίδης.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα μέτρα ασφαλείας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και οι πορείες

Τα στοιχεία που «έδειξαν» ότι ο δολοφόνος της 75χρονης στον Βόλο είχε σκοτώσει και τη μάνα του δικηγόρου του

Πώς παγίδευσε τον φερόμενο ως βομβιστή αυτοκτονίας ο «ήρωας» ταξιτζής του Λίβερπουλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης