Βρετανία: Ο «ήρωας» ταξιτζής του Λίβερπουλ - Πώς παγίδευσε τον φερόμενο ως βομβιστή αυτοκτονίας

Βρετανία: Ο «ήρωας» ταξιτζής του Λίβερπουλ - Πώς παγίδευσε τον φερόμενο ως βομβιστή αυτοκτονίας

Η έκρηξη στο μαύρο ταξί έξω από το Γυναικολογικό Νοσοκομείο στο Λίβερπουλ σημειώθηκε χθες  - Τα βίντεο της έκρηξης κάνουν τον γύρο του διαδικτύου - Το εγκώμιο του ταξιτζή έπλεξε σήμερα και ο Μπόρις Τζόνσον - Τρομοκρατική ενέργεια τη χαρακτηρίζουν οι Αρχές

taxitzis-liverpool-arthro
Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες βίντεο από τη στιγμή της χθεσινής έκρηξης ενός ταξί στο Λίβερπουλ με τις βρετανικές αρχές να κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση προχωρώντας στη σύλληψη τεσσάρων υπόπτων.

Από την έκρηξη σκοτώθηκε ένας άνθρωπος- ο άνδρας που ενεργοποίησε τα εκρηκτικά- ενώ ο οδηγός του ταξί τραυματίστηκε, όχι όμως σοβαρά.

Η έκρηξη στο μαύρο ταξί έξω από το Γυναικολογικό Νοσοκομείο στο Λίβερπουλ σημειώθηκε χθες περίπου στις 13:00 τοπική ώρα.

Liverpool hospital taxi explosion, Remembrance day car bomb


Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο 45χρονος οδηγός του ταξί, ο Ντέιβιντ Πέρι είναι ο «ήρωας» του Λίβερπουλ καθώς, μόλις αντιλήφθηκε πως ο πελάτης του είχε πάνω του εκρηκτικά, οδήγησε το όχημα σε ασφαλές σημείο και κλείδωσε τον επίδοξο τρομοκράτη στο αυτοκίνητο.

Κλείσιμο
Ο φερόμενος ως βομβιστής αυτοκτονίας φέρεται να είχε ζητήσει από τον οδηγό του ταξί να τον πάει στον Αγγλικανικό Καθεδρικό Ναό του Λίβερπουλ, μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο της έκρηξης.

Εκεί ήταν σε εξέλιξη τελετή για την Κυριακή Μνήμης, ως φόρος τιμής στους πεσόντες πολέμου, παρουσία βετεράνων πολέμου, αξιωματούχων και πλήθους κόσμου. Δευτερόλεπτα αφότου ενεργοποίησε την αυτοσχέδια βόμβα, σημειώθηκε η έκρηξη.

«Δεν είναι σαφές ποιο είναι το κίνητρο για αυτό το περιστατικό. Οι έρευνές μας δείχνουν ότι έχει κατασκευαστεί αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός και μέχρι στιγμής η εικασία μας είναι ότι κατασκευάστηκε από τον επιβάτη του ταξί», όπως αναφέρουν αξιωματικοί του Λίβερπουλ.

Το επίμαχο βίντεο δείχνει το σκουρόχρωμο ταξί να μπαίνει στο πάρκινγκ του μαιευτηρίου με ταχύτητα και να εκρήγνυται προτού σταματήσει έξω από τη ρεσεψιόν. Ο οδηγός του ταξί φαίνεται να ανοίγει την πόρτα περίπου έξι δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη.

Ο άνδρας, που φέρει ελαφρά τραύματα, προειδοποιεί τους άλλους να μείνουν μακριά από το φλεγόμενο αυτοκίνητο.

Σήμερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο του ταξιτζή επισημαίνοντας ότι ενήργησε με «απίστευτο μυαλό και γενναιότητα».

Την ίδια ώρα, το βρετανικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι, οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών MI5 συνεργάζονται με την αντιτρομοκρατική αστυνομία για να επιβεβαιώσουν εάν ο καθεδρικός ναός του Λίβερπουλ ή το νοσοκομείο ήταν ο πραγματικός στόχος και εάν επρόκειτο για επίθεση ισλαμιστών.

Ειδήσεις σήμερα:

Βαγγέλης Τσάπας: Ποιοι και γιατί ψάχνουν τον Ελληνα crypto

Οικονόμου: Ξεκινά από αύριο η επιστράτευση, αν δεν καλυφθούν ως σήμερα το βράδυ τα κενά

Η Ντόρα Μπακογιάννη στον Δημήτρη Δανίκα: «Θα πολεμήσω, δεν θα το βάλω κάτω»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης