Γ. Παπανδρέου: «Είμαι υποψήφιος για να αγωνιστούμε για την αλλαγή όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου το '74»

Γ. Παπανδρέου: «Είμαι υποψήφιος για να αγωνιστούμε για την αλλαγή όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου το '74»

Όσα είπε στην συνέντευξη του στην ΕΡΤ1 -  «Θέλω να εξασφαλίσω μία ουσιαστική συζήτηση, όχι μία συζήτηση εντυπώσεων», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής για τα debate

gap-main3

«Στόχος μου είναι η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στην ΕΡΤ1. Μιλώντας για την απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε πως, πρόθεση του είναι «να δημιουργήσουμε μια μεγάλη και ισχυρή Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη με μια αξιόμαχη κυβερνητική πρόταση απέναντι στη συντήρηση. Για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Είμαι υποψήφιος για να αγωνιστούμε για την αλλαγή, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974».

Μιλώντας για τo debate των υποψηφίων, τόνισε ότι «χρειαζόμαστε ένα debate με ουσιαστική συζήτηση και περιεχόμενο, που θα μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τις θέσεις για ένα εμπροσθοβαρές Κίνημα. Θέλω να εξασφαλίσω μία ουσιαστική συζήτηση, όχι μία συζήτηση εντυπώσεων».

Στις επόμενες κινήσεις του αν χάσει στις εσωκομματικές εκλογές, απάντησε πως «στη ζωή μου δίνω τη μάχες από οποιοδήποτε μετερίζι. Στόχος μου να δώσω την ψυχή μου γι’ αυτήν την Παράταξη. Πιστεύω στη συλλογικότητα. Χρειαζόμαστε όλοι για να μεγαλώσουμε το Κίνημα μας».

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών απάντησε πως, «βλέπουμε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να τσακώνονται για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα κακώς κείμενα. Εμείς βλέπουμε μπροστά. Στόχος μας να πάμε τη χώρα μπροστά».

Αναλυτικά τα σημεία της συνέντευξης του Γιώργου Παπανδρέου:


1. Για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

Ο λαός πρέπει να συμμετέχει σε δημοκρατικές διαδικασίες καθημερινά, όχι κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτή τη φιλοσοφία υπηρετεί η διαδικασία ανάδειξης Πρόεδρου από τη βάση. Πάλεψα για αυτήν την ιδέα που υιοθέτησαν μετά πολλά ευρωπαϊκά κόμματα.

Στο δρόμο προς τις κάλπες, η αυτοοργάνωση των πολιτών είναι πρόπλασμα για την επόμενη μέρα των εκλογών, πρόπλασμα για το Κίνημα που θέλουμε να φτιάξουμε.

2. Για τον στόχο της υποψηφιότητας του, τους στόχους που θέλει να προωθήσει στις εσωκομματικές εκλογές και το τι θα κάνει την επόμενη της εκλογής

Στόχος μου δεν είναι απλά η προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, αλλά η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Να δημιουργήσουμε μια μεγάλη και ισχυρή Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη με μια αξιόμαχη κυβερνητική πρόταση απέναντι στη συντήρηση. Για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Είμαι υποψήφιος για να αγωνιστούμε για την αλλαγή, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974.

Θέλω να προωθήσω τρεις βασικούς στόχους: α)ενίσχυση της δημοκρατίας, β) της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων και γ) υλοποίηση μιας δίκαιης πράσινης μετάβασης, με ουσιαστική στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την ψηφιακή τους μετατροπή, τη στήριξη του αγρότη, τις ενεργειακές κοινότητες, τις ΑΠΕ, την απελευθέρωση της δημιουργικότητας των νέων.

3. Για τις συνεργασίες

Βλέπουμε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να τσακώνονται για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα κακώς κείμενα. Εμείς βλέπουμε μπροστά. Στόχος μας να πάμε τη χώρα μπροστά.

4. Για το debate

Χρειαζόμαστε ένα debate με ουσιαστική συζήτηση και περιεχόμενο, που θα μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τις θέσεις για ένα εμπροσθοβαρές Κίνημα.
θέλω να εξασφαλίσω μία ουσιαστική συζήτηση, όχι μία συζήτηση εντυπώσεων

5. Για το τι θα κάνει αν εκλεγεί ή χάσει στις εκλογές

Στη ζωή μου δίνω τη μάχες από οποιοδήποτε μετερίζι. Στόχος μου να δώσω την ψυχή μου γι’ αυτήν την Παράταξη.

Πιστεύω στη συλλογικότητα. Χρειαζόμαστε όλοι για να μεγαλώσουμε το Κίνημα μας.

6. Για το όνομα και σύμβολα του ΠΑΣΟΚ

Συναισθηματικά όλοι είμαστε ΠΑΣΟΚ. Ας δώσουμε στα σύμβολα το περιεχόμενο της προοδευτικής πολιτικής, να τα αιμοδοτήσουμε με το οξυγόνο των αρχών μας και να συζητήσουμε στο Συνέδριό μας.

7. Μήνυμα Συμμετοχής

Απευθύνω κάλεσμα Συμμετοχής σε όλους. Απευθύνω κάλεσμα Συμμετοχής στους νέους μας. Ελάτε να ξαναφτιάξουμε μαζί μια μεγάλη Προοδευτική Παράταξη. Τους δίνουμε τη δυνατότητα να αναδειχθούν ως πρωτοπόροι στην προσπάθεια για την Αλλαγή.


Ειδήσεις σήμερα:

Έληξε μετά από 13 χρόνια η συντηρητική θητεία της Μπρίτνεϊ Σπίαρς - «Ελεύθερη» η Αμερικανίδα ποπ σταρ

Ο Όσκαρ Πιστόριους έστειλε γράμμα στους γονείς της δολοφονημένης Ρίβα Στέενκαμπ για να... αποφυλακιστεί!

Γλίτωσε το πρόστιμο η 11χρονη «εισβολέας» - Πως περιγράφει τη στιγμή που αγκάλιασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο - Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης