Σε αναμονή οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ για την απάντηση της ΕΡΤ στις επιστολές τους

Σε αναμονή οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ για την απάντηση της ΕΡΤ στις επιστολές τους

Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων ο ένας μετά τον άλλον έστειλαν επιστολή προς το ραδιομέγαρο, όπου ουσιαστικά δηλώνουν την πρόθεση τους να διεξαχθεί μεταξύ των 5 η τηλεμαχία

kinal_1
Επιστολές απέστειλαν οι πέντε υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής στη διοίκηση της ΕΡΤ την Παρασκευή, ώστε να πραγματοποιηθούν κανονικά τα debate των υποψηφίων. Τις προηγούμενες ημέρες η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, μέσω της εκπροσώπου του Έφης Χαλάτση, είχε εκφράσει σοβαρές ενστάσεις.

Στη χθεσινή συνεδρίαση των μελών της ΕΔΕΚΑΠ - της αρμόδιας επιτροπής για την διεξαγωγή των εκλογών - υπήρξαν διαφωνίες για το αν είναι ή όχι η επιτροπή θεσμικά αρμόδια για να αποφασίσει για το debate. Η ψηφοφορία που διεξήχθη δεν έδωσε απάντηση αφού επικράτησε ισοπαλία (8-8).

Έτσι, σήμερα οι εκπρόσωποι των υποψηφίων ο ένας μετά τον άλλον έστειλαν επιστολή προς το ραδιομέγαρο, όπου ουσιαστικά δηλώνουν την πρόθεση τους να διεξαχθεί μεταξύ των 5 η τηλεμαχία. Δύο θα πραγματοποιηθούν πριν από τον πρώτο γύρο και μια πριν από τον β' γύρο. Υπενθυμίζεται, πως προϋπόθεση και μοναδικός όρος της ΕΡΤ ήταν η συμμετοχή όλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΡΤ κρατά ακόμη στάση αναμονής αφού πρέπει και ένα θεσμικό όργανο του κόμματος να συμφωνήσει στην διεξαγωγή του με τους 5.

Πρώτος επιστολή απέστειλε στην δημόσια τηλεόραση ο Χάρης Καστανίδης. Το πρωί της Παρασκευής, από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Βαγγέλης Τσόγκας, ζήτησε από την ΕΡΤ να κάνει τη σχετική διαδικασία, όπως ακριβώς και το 2017.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σας ενημερώνουμε ότι οι εκπρόσωποι 5 υποψηφίων προέδρων συμφωνήσαμε στην επανάληψη της καθόλα αποδεκτής διαδικασίας των εσωκομματικών εκλογών του 2017 υπό την αιγίδα της επιτροπής του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, με τη διεξαγωγή 2 δια ζώσης τηλεοπτικών debates ενόψει του Α' γύρου και ενός ενόψει του Β' γύρου. Στο πλαίσιο αυτό, εκ μέρους του κ. Ανδρουλάκη, επικοινωνούμε ώστε να προχωρήσετε τις σχετικές διαδικασίες, δεδομένης και της βούλησης που ήδη έχετε εκφράσει. Είμαστε βέβαιοι ότι η ΕΡΤ, ανταποκρινόμενη στον ρόλο και την ιστορική της παράδοση, θα συνδράμει στην οργάνωση και την παραγωγή των debates, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τους πολίτες».

Ο Σπύρος Καρανικόλας που εκπροσωπεί τον Ανδρέα Λοβέρδο, τονίζει ότι πρέπει να γίνει ένας ελεύθερος, ουσιαστικός - δια ζώσης- διάλογος μεταξύ των υποψηφίων.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Αξιότιμοι κύριοι,

Με δεδομένο το ενδιαφέρον σας για την οργάνωση και παραγωγή του debate, αλλά και την συμφωνία των πέντε υποψηφίων προέδρων για ένα ελεύθερο, ουσιαστικό και γόνιμο δια ζώσης διάλογο μεταξύ τους, για όλα τα θέματα που αφορούν τη Χώρα, τους πολίτες και την παράταξη, όπως ακριβώς έγινε και με την καθόλα αποδεκτή διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών του 2017, με τη διεξαγωγή δύο δια ζώσης τηλεοπτικών debates ενόψει του Α' γύρου και ενός ενόψει του Β' γύρου, σας παρακαλώ, εκ μέρους του κ. Ανδρέα Λοβέρδου να προχωρήσετε στην οργάνωση και παραγωγή του debate.

Κλείσιμο
Η ΕΡΤ, με αίσθημα ευθύνης και υπηρετώντας το θεσμικό της ρόλο ως δημόσια ραδιοτηλεόραση, είμαστε βέβαιοι ότι θα διοργανώσει και πάλι με επιτυχία τις τηλεμετρήσεις.

Στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

Σπύρος Καρανικόλας- Εκπρόσωπος Ανδρέα Λοβέρδου

Ο Μιχάλης Λούπης, εκπρόσωπος του Παύλου Γερουλάνου, τονίζει «επιθυμία μας είναι να διεξαχθεί ένας ανοικτός, δημοκρατικός και παραγωγικός διάλογος που θα συνεισφέρει στην ενημέρωση των πολιτών της χώρας για τις θέσεις και τις προτάσεις όλων, μια διαδικασία που βρίσκεται σε απόλυτη συνέπεια με τη δημοκρατική παράδοση της παράταξής μας».

Αγαπητοί κύριοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε εκ μέρους του υποψηφίου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, κ. Παύλου Γερουλάνου, ότι είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε στη διοργάνωση debate από την ΕΡΤ μεταξύ των υποψηφίων προέδρων, στη βάση του σχήματος που μας προτάθηκε κατά τη συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ του ΚΙΝΑΛ, στις 9 Νοεμβρίου. Η πρόταση εκείνη έκανε αναφορά στην επιτυχημένη διαδικασία του 2017, με 2 δια ζώσης τηλεοπτικά debates από την ΕΡΤ και την ΕΡΤ3, στις 22 και 29 Νοεμβρίου αντιστοίχως και ένα την εβδομάδα του Β' γύρου μεταξύ των δύο υποψηφίων. Εφόσον η ΕΡΤ επιθυμεί να προχωρήσει στη διοργάνωση, σας γνωστοποιούμε ότι είμαστε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε και τις επιμέρους λεπτομέρειες με όλα τα μέρη που θέλουν επίσης να συμμετέχουν. Επιθυμία μας είναι να διεξαχθεί ένας ανοικτός, δημοκρατικός και παραγωγικός διάλογος που θα συνεισφέρει στην ενημέρωση των πολιτών της χώρας για τις θέσεις και τις προτάσεις όλων, μια διαδικασία που βρίσκεται σε απόλυτη συνέπεια με τη δημοκρατική παράδοση της παράταξής μας.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Λούπης - εκπρόσωπος Παύλου Γερουλάνου

Και τέλος, ο Παύλος Χρηστίδης, απέστειλε επιστολή βάζοντας και ένα άλλο πλαίσιο τη συμμετοχή πολιτών στην τηλεμαχία ώστε να απαντήσουν σε όποια ερωτήματα μπορεί αν έχουν προς τους υποψηφίους.

Προς:i. κ. Φώτη Καφαράκη, Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης ΕΡΤ

ii. κ. Γιάννη Τρουπή Διευθυντή Ειδήσεων & Ενημέρωσης ΕΡΤ

Κοιν/ση: i. κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής

ii. τους συνυποψήφιους συντρόφους

Αγαπητοί κύριοι,

Εκτιμώ ιδιαίτερα για το ενδιαφέρον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για την εν εξελίξει διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ και σας ευχαριστώ για την προθυμία διεξαγωγής debate με τους συνυποψήφιούς μου συντρόφους.

Πρόθεσή μου είναι να συμμετάσχω σε debate με τους συνυποψηφίους μου ανοιχτά, δημοκρατικά και στα πρότυπα της αντίστοιχης διαδικασίας του 2017.

Ευελπιστώ σε μια γόνιμη κι ενδιαφέρουσα συζήτηση που θα αναδείξει τον πλούτο των προτάσεων του Κινήματος Αλλαγής. Μια συζήτηση πολιτική που θα αφορά τον κάθε Έλληνα, κι όχι μια συζήτηση περιορισμένη σε εσωκομματικά διαδικαστικά θέματα . Μάλιστα, θα ήθελα να εξετάσετε και την δυνατότητα συμμετοχής πολιτών σε αυτή την συζήτηση.

Παραμένω στη διάθεση σας

Με εκτίμηση,

Παύλος Χρηστίδης



Ειδήσεις σήμερα:

Πανεπιστημιακός-«καθηγητής στην απάτη», υποσχόταν «χρυσές» επενδύσεις, άρπαξε 15 εκατ. ευρώ

«Έβλεπε παντού εχθρούς, είχε κάνει μήνυση σε όλο τον κόσμο», λέει για την Κλοντιάνα Τσέλο ο πρώην σύντροφός της

Σκάνδαλο λόμπινγκ συγκλονίζει τους Τόρις στη Βρετανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης