Νύχτα κόλασης: Μεγάλη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας - Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές και Μαυρολίμνη

Νύχτα κόλασης: Μεγάλη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας - Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές και Μαυρολίμνη

Απειλούνται σπίτια -  Ζημιές σε  τρεις κατοικίες - Εκκενώθηκαν προληπτικά τέσσερις οικισμοί υπό την εποπτεία της Αστυνομίας και του Δήμου  - Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή - Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Κατασβέσθη η φωτιά στον Διόνυσο Αττικής

sxoinos-main
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά,  σε δασική έκταση στον ορεινό όγκο στον Σχίνο Κορινθίας. Η πυρκαγιά  ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (19/5) σε χορτολιβαδική έκταση και κάει σε δύσβατο σημείο.

Λιγο μετά τα μεσάνυχτα οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση των οικισμών Σχίνος και Αγία Σωτήρα.  Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι μέτριας έντασης, αλλά με ισχυρές ριπές, ενώ το μέτωπο της φωτιάς έχει νοτιοανατολική εξέλιξη.  Περίπου στις 02:30 τα  ξημερώματα και ενώ η φωτία είχε πάρει κατευθυνσή προς τις Βαμβακές, η Πυροσβεστική ενημέρωσε  οτι ενδέχεται να προχωρήσουν στην εκκένωση ενός ακόμα οικισμού. Κάτι που συνέβη  περίπου στις 04.00 ξημερώματα με τις αρχές να ζήτπουν την  εκκένωση ακόμα δυο οικισμών, στις Βαμβακές και τη Μαυρολίμνη. 

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούσαν όλο το βράδυ  87 πυροσβέστες με 28 οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα και μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα. Με το πρώτο φως του ήλιου σηκώθηκαν και 4 αεροσκάφη, 3 PLZ, 1 ελικόπτερο του στρατού και 1 ελικόπτερο ως συντονιστικο, ενω η επίγεια δυναμη ενισχυθηκε και πλέον στο σημείο επιχειρούν 166 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 54 οχήματα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές πυροσβέστες.





Πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εξαιτίας της φωτιάς έχουν προκληθεί ζημιές σε τρεις κατοικίες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το μέγεθος τους.


Κλείσιμο

Όπως έγινε γνωστό τις βραδινές ώρες, ενισχύονται οι δυνάμεις καθώς καταφθάνουν ενισχύσεις από Αττική και Πελοπόννησο. Αρχικά στο σημείο επιχειρούσαν 54 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ.

Το έργο της Πυροσβεστικής συνδράμουν επίσης δυνάμνεις της ΕΛ.ΑΣ αλλά και υδροφόρες του Δήμου. 

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβετικού Σώματος, Αντιστράτηγου, Στέφανου Κολοκούρη, ο Υπαρχηγός ΠΣ, Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, έχει μεταβεί στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας και συντονίζει τις δυνάμεις που επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά, ενώ κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει για τη διερεύνηση των αιτιών της.




ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΧΙΝΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ


Μεγάλη φωτιά στον Σχινο - Απειλούνται σπίτια




Όπως μεταδίδει το korinthostv.gr, οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια. Από τη μεγάλη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα εδώ και λίγα λεπτά διακόπηκε η κυκλοφορία προς Πίσια και Σχίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχει αναφορά για ζημιές σε μία κατοικία.

Την προσπάθεια κατάσβεσης δεν ευνοεί ο ισχυρός άνεμος που πνέει στην περιοχή και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης δόθηκε εντολή εκκένωσης του Σχίνου…. Λίγο πριν τις 12 ξεκίνησε η διαδικασία εκκένωσης του οικισμού υπό την εποπτεία της Αστυνομίας και των Δήμων και μετά τη σχετική εισήγηση της Πυροσβεστικής. Αργά το βράδυ της Τετάρτης η Πυροσβεστική ανέφερε ότι είναι πιθανό να ζητηθεί και η προληπτική εκκένωση του οικισμού της Αγίας Σωτήρας.
sxoinos-ko__2_
sxoinos-ko__3_
sxoinos-ko__1_

Η πρόσβαση στα επίγεια πυροσβεστικά μέσα είναι δύσκολη και λόγω της νύχτας δεν μπορούν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

sxoinos1
sxoinos2
sxoinos3


Κατασβέσθη η φωτιά στον Διόνυσο Αττικής 

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στη Λεωφόρο Διονύσου, ένα χιλιόμετρο από την τοποθεσία του Άγιου Πέτρου.

Η φωτιά ξέσπασε σε υπαίθριο χώρο με χόρτα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης πήραν μέρος και εθελοντές.

Αργά το βράδυ η Πυροσβεστική ανέφερε ότι η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και στη συνέχεια κατασβέσθη.

Φωτογραφίες, βίντεο: loutrakiblog.gr, korinthostv.gr

Ειδήσεις σήμερα

Την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ζητά το Ευρωκοινοβούλιο 

Καλογρίτσας για ΣΥΡΙΖΑ : Έδινα χρήματα σε πολλούς - Πολάκη είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου 

Κύπρος: Με πανό, εικόνες και προσευχές ξορκίζουν το «El Diablo» έξω από το ΡΙΚ - Βίντεο και φωτογραφίες 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης