LIVE

Κορωνοϊός

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων: Σαφάρι ελέγχων, κωδικός 6 για τις μετακινήσεις και αυστηρή εφαρμογή των μέτρων

xristoygenna-arthro

Με αυστηρά μέτρα το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων - Στόχος να διατηρηθεί χαμηλά το ιικό φορτίο - Η αστυνομία θα σταματά όποιον κυκλοφορεί μετά τις 10 το βράδυ

Σαφείς εκκλήσεις, αλλά και προειδοποιήσεις αναμένεται να απευθύνει τις αμέσως επόμενες ώρες το κυβερνητικό επιτελείο, δεδομένου ότι λίγα εικοσιτετράωρα απομένουν για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν.

Μολονότι οι συνθήκες εορτασμού είναι εντελώς διαφορετικές σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, πρωταρχικός στόχος αποτελεί η ολοκλήρωση του εορταστικού δωδεκαήμερου με τη διατήρηση του ιικού φορτίου στα πιο χαμηλά κατά το δυνατόν επίπεδα, γεγονός που οδηγεί στην αυστηρή επιτήρηση μέτρων και απαγορεύσεων που βρίσκονται ήδη σε ισχύ.

Προδιαγραφές… ρεβεγιόν

Αποκρυσταλλώνοντας το τοπίο, για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων επιτρέπεται:

· η συνύπαρξη στον ίδιο χώρο μέχρι 9 ατόμων και από 2 μόνο οικογένειες,

· η κυκλοφορία μέχρι τις 10 το βράδυ (για την μετάβαση σε φιλικό σπίτι),

· η χρήση του κωδικού 6 -«σωματική άσκηση» για τις εντός του επιτρεπόμενου ωραρίου μετακινήσεις τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Παράλληλα, κατηγορηματικός ως προς το ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «αλλαγή» ως προς το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας εμφανίστηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος προανήγγειλε σαφάρι ελέγχων τήρησης των περιοριστικών μέτρων, αλλά και νέα μέτρα σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα «ανυπακοής».

Υπενθυμίζοντας, παράλληλα και τα τσουχτερά πρόστιμα, ο κ. Πέτσας εξήγησε πως «μιλάμε για πιο σκληρά μέτρα ως προς την εφαρμογή, δηλαδή σε ό,τι αφορά στους ελέγχους. Για παράδειγμα όποιος κυκλοφορεί την παραμονή των Χριστουγέννων μετά τις 10 το βράδυ θα πρέπει να ξέρει πως η Αστυνομία θα τον σταματήσει και θα τον ελέγξει. Υπάρχουν κάποιες μικρές περιπτώσεις εξαιρέσεων, δηλαδή ανθρώπων, που δουλεύουν εκείνο το βράδυ, ειδάλλως το πρόστιμο θα είναι πολύ βαρύ και αυτό θα συνιστά και έναν δείκτη της συμπεριφοράς όλων μας εν όψει της Πρωτοχρονιάς. Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζονται αυστηρότερα μέτρα. Ας εφαρμόσουμε όλοι τα μέτρα που βρίσκονται εν ισχύ για να μην χρειαστούν αυστηρότερα».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εστίασε στον «στενό κύκλο» των συνδαιτυμόνων του ρεβεγιόν, σημειώνοντας πως «τις ημέρες των εορτών χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, δεν πρέπει να ανοίξουμε το στενό οικογενειακό μας κύκλο. Ας μείνουμε με τους ανθρώπους που κάνουμε παρέα αυτό το χρονικό διάστημα είτε της γειτονιάς μας είτε τα πολύ στενά συγγενικά μας πρόσωπα αυτό είναι το βασικό στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε όλοι».

Ξαφνικά… Χαρδαλιάς

Επί ποδός για την τήρηση των μέτρων αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ, όπως συνέβη και το τριήμερο του Πάσχα, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και αναπροσαρμογή των ποινών και των προστίμων σε περίπτωση παραβάσεων τις ημέρες των γιορτών. Το γεγονός, άλλωστε, ότι η τακτική ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης της πανδημίας μεταφέρθηκε για σήμερα στις 6 το απόγευμα -αντί για αύριο, Τετάρτη- φέρνει σε απόσταση μιας ανάσας τις νέες οδηγίες για το ρεβεγιόν, αλλά και το πλαίσιο συμμόρφωσης για αυτό από πλευράς των πολιτών. Η αστυνομία, άλλωστε, θα βρίσκει επί το έργον από πολύ νωρίς, όπως τόνισε χθες ο αρμόδιος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επιτηρώντας αυστηρά το σύνολο της επικράτειας.

Για το λόγο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε σήμερα τυχόν εφαρμογή τοπικών lockdown και σε άλλες περιοχές της χώρας, σε περίπτωση που -παρά τα αυστηρότατα μέτρα- ξεφύγει το ιικό φορτίο, παίρνοντας την ανιούσα.

«Αν κάπου τα κρούσματα ανεβαίνουν αντί να πέφτουν τότε ναι υπάρχει ενδεχόμενο να επιβάλλουμε και σε άλλες περιοχές τοπικά lockdown. Ευτυχώς τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως πηγαίνουμε καλύτερα» δήλωσε ο κ. Πέτσας, θέτοντας παράλληλα ως ορόσημο την 7η Ιανουαρίου.

Μέρα αποφάσεων η 7η Γενάρη

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία να πέσει το ιικό φορτίο σε όλη την επικράτεια και μετά τις 7 Ιανουαρίου ελπίζουμε να είμαστε σε μία φάση, που να μπορούμε σιγά σιγά να απελευθερώσουμε κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες. Μέχρι τότε θα δούμε» ανέφερε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την ώρα που εντείνονται οι φωνές των επιστημόνων που κάνουν λόγο για την ανάγκη παράτασης των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 20 Γενάρη, ώστε να αποφευχθεί η εκδήλωση τρίτου κύματος της πανδημίας.

Ταυτόχρονα, προς την οδό της παράτασης των περιοριστικών μέτρων δείχνει και η ανάγκη περιορισμού της εξάπλωσης του ιού μέχρι την κατάκτηση των πρώτων βαθμών ανοσίας από το γενικό πληθυσμό, μέσω των εμβολίων, τα οποία αναμένονται στη χώρα στις 26 Ιανουαρίου.

Μετάβαση με μέτρα

Το μεταβατικό, αυτό, διάστημα, οπότε θα συνυπάρχουν περιοριστικά μέτρα με τα πρώτα εμβόλια περιέγραψε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή του τοποθέτηση στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο του 2020, επισημαίνοντας πως «σχετικά με το πρώτο, το ζήτημα του μαζικού εμβολιασμού, θα το χαρακτήριζα το μεγάλο εθνικό στοίχημα των επόμενων μηνών. Σε αυτό το διάστημα προφανώς θα εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του ιού. Αλλά αυτές είναι δύο παράλληλες προσπάθειες, βρίσκονται σε πλήρη αλληλεξάρτηση». «Όσο πιο πιστά τηρούνται τα πρώτα, τα μέτρα περιορισμού δηλαδή, τόσο ευκολότερα θα αίρονται οι περιορισμοί και όσο περισσότεροι πολίτες θα εμβολιάζονται τόσο πιο κοντά θα έρχεται και το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα» εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, εστιάζοντας στην ισχυρή «αλληλεξάρτηση» μέτρων και εμβολίων για την επικράτηση απέναντι στην πανδημία.


Ειδήσεις σήμερα: 

Σύζυγος πρώην τραπεζίτη «ξετίναζε» δέκα χρόνια τα Harrods - Τώρα πρέπει να πει... πού έβρισκε τα λεφτά! 

Η δημοσιογράφος που ερωτεύτηκε τον «πιο μισητό άνδρα στην Αμερική» και... θυσίασε τα πάντα 

Στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα οι αλλαγές στις Πανελλαδικές και η φύλαξη των πανεπιστημίων
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (13)

EΛΕΟΣς ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ''ΡΕΒΕΓΙΟΝ ''

ΠΟΣΟ ΘΑ ΦΑΤΕ ΠΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ? ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΚΟΙΛΙΟΔΟΥΛΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ !

Dr.

''Στόχος να διατηρηθεί χαμηλά το ιικό φορτίο''; Όχι, στόχος είναι να τα κονομήσουν χοντρά από τα πρόστιμα.

Τα πρόστιμα και οι έλεγχοι

είναι για ηλίθιους, αντιδραστικούς και ψεκασμένους. Τους υπόλοιπους δεν μας αφορούν αλλά μας αφορά η απειθαρχία των ηλιθίων, των αντιδραστικών και των ψεκασμένων που έχει χαντακώσει εκτός από την κοινωνική ζωή μας και την επαγγελματική. Γι αυτό το τηλεφωνάκι έχει να πέσει σύννεφο .....

Ερώτηση

αν για παράδειγμα μένω στην Αθήνα και θέλω τα Χριστουγεννα να πάω στη Ραφήνα μπορώ με τον κωδικό 6;

Aρης

Τα μέτρα φυσικα αφορούν μόνο Έλληνες.Οι λαθρομεταναστες εξαιρούνται

σαφάρι

ναι κάντε σαφάρι ελέγχων, βγάλε όλη την αστυνομία μήπως είναι κάποιοι πολίτες δέκα και πέντε στο δρόμο, αλλά οι πτήσεις έρχονται αβέρτα από Μ. Βρετανία, ενώ σχεδόν όλες οι χώρες τις απαγόρευσαν. Γιατί οι άλλες χώρες δεν έβαλαν αρνητικό τεστ 72 ωρών και καραντίνα κατ' οίκον; Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι συμβαίνει ακριβώς με τη μετάλλαξη και όσο δεν γνωρίζουμε η λογική είναι ότι παίρνουμε το αυστηρότερο μέτρο γιατί μετά μπορεί να είναι αργά. Τα τεστ δεν σε καλύπτουν αν κολλήσεις κάποιες ώρες πριν ή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Όσο για την "καραντίνα στο σπίτι", πώς και αν θα τηρηθεί από φοιτητές και με τα ρεβεγιόν 9 ατόμων, ασχολίαστο.

Μαστορας

Ναι μεν σου λεει στειλε 6 για να πας ρεβεγιον αλλα μετα τις 10 θα κοβω προστιμα. Ειναι σαν να σου λεει βγειτε να σας ταραξω στα προστιμα.

Πολύ μεγάλο πλήγμα!!!

Πως θα τα βγάλουμε πέρα φέτος χωρίς ρεβεγιόν και μπουζούκια??? Ο Θεός βοηθός...

Χ.Π.

Πλήρης επιτυχία των ηλίθιων και φασιστικών μέτρων του προδότη αφορισμένου γερμανόδουλου κούλη.. Σύμφωνα με την λίστα του Bloomberg (ψάξτε την) είμαστε στην πρώτη θέση στην αυστηρώτητα των φασιστικών μέτρων (τα βαρύτερα πρόστιμα η παγκόσμια φασιστική πρωτοτυπία των sms η διάρκεια του γενικού lockdown), αλλά πάτος στην αποτελεσματική διαχείρηση του κορωνοιού!!!! Στην 50 θέση στους 53..!!!!! Ζήτω οι άριστοι πιστικόμηδες της πολιτικής συμμορίας του πουλημένου κούλη!!!!! Αξιοι!!!!

John John

Ρε δεν θα έχετε μεροκάματο ! Μόνοι οι κηφήνες, οι κρατικοί λειτουργοί, οι μιζαδόροι και οι δημοσιογράφοι ! Δεν θα έχετε εισόδημα !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης