Τσιάρας: Έχουμε καταθέσει το νομοσχέδιο που θα αντιμετωπίσει τις εκκρεμείς υποθέσεις του Νόμου Κατσέλη

Τσιάρας: Έχουμε καταθέσει το νομοσχέδιο που θα αντιμετωπίσει τις εκκρεμείς υποθέσεις του Νόμου Κατσέλη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όλη την προηγούμενη περίοδο, ενώ υπήρχε μια μεγάλη διαβούλευση σχετικά με τον Πτωχευτικό Κώδικα, δεν έκανε καμία πρόταση

tsiaras
«Είμαστε στη μέση της υλοποίησης του μεγαλύτερου μεταρρυθμιστικού προγράμματος που έχει υπάρξει στον χώρο της Δικαιοσύνης, ώστε να μεταβούμε στην εποχή της ψηφιακής Δικαιοσύνης» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «πίσω από αυτή την πρόταση δυσπιστίας εκείνο που πραγματικά επιζητεί είναι να ανακόψει αυτές τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που κάνει η κυβέρνηση».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, αφού αναφέρθηκε στα νομοσχέδια που μέχρι σήμερα κατέθεσε το υπουργείο επιλύοντας σημαντικά θέματα, μεταξύ των οποίων και πολλά που εξέθεταν τη χώρα στην ΕΕ και διεθνώς, είπε πως «την ερχόμενη εβδομάδα έχουμε καταθέσει στην Βουλή το νομοσχέδιο που θα αντιμετωπίσει τις εκκρεμείς υποθέσεις του Νόμου Κατσέλη. Προγραμματίζουμε την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου ρυθμίζοντας τις σχέσεις γονέα-παιδιού. Προγραμματίζουμε να εισάγουμε τη νομοθέτηση για τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων. Η επιστημονική επιτροπή ήδη επεξεργάζεται την αναμόρφωση του ΚΠΔ. Θα απαντηθούν μια σειρά από κοινωνικά ζητήματα με την αναμόρφωση του πλαισίου των Εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων και του Σπιτιού του Παιδιού. Θα αναμορφωθεί το πλαίσιο των ιατροδικαστικών υπηρεσιών. Είμαστε στην μέση μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας που θα οδηγήσει όλο τον χώρο της δικαιοσύνης σε μια επόμενη πολύ καλύτερη ημέρα».

Ο κ.Τσιάρας κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι όλη την προηγούμενη περίοδο, ενώ υπήρχε μια μεγάλη διαβούλευση σχετικά με τον Πτωχευτικό Κώδικα, μια εκκρεμότητα που η σημερινή κυβέρνηση την κληρονόμησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκαναν καμία πρόταση.

Υποστήριξε πως η ανάγκη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πίσω από αυτή την πρόταση δυσπιστίας είναι «να δηλώσει ένα πολιτικό παρόν. Να ξεπεράσει τα εσωκομματικά προβλήματα που καθημερινά παίρνουν όλο και μεγαλύτερη διάσταση. Σας κατανοώ, αλλά δεν έχετε ακροατήριο».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μάλιστα, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «η δική σας κοινοβουλευτική ομάδα, που σήμερα κόπτεται για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ήταν εκείνη που πριν λίγες ημέρες αρνήθηκε να ψηφίσει την ρύθμιση για τους πληγέντες αγρότες της Καρδίτσας και του «Ιανού». Όπως και πάλι οι δικοί σας ευρωβουλευτές είναι αυτοί που αρνήθηκαν να ψηφίσουν τη νέα ΚΑΠ που θα δώσει 19 δισ. ευρώ στην χώρα μας».

Ειδήσεις σήμερα

Ο κορωνοϊός επελαύνει στην Ευρωπαϊκή ήπειρο - Ελλάδα, Κύπρος, Εσθονία και Φινλανδία «αντιστέκονται»

Αμετανόητη η εκπαιδευτικός στο Λύκειο Υμηττού που ζητούσε μάσκαρα αντί για... μάσκα: «Επιθυμώ να δικαστώ»

Μετά τον Ερντογάν ακραία ρητορική και από τον Ακάρ: Θα πεθάνουμε σαν ήρωες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης