Μετά τον Ερντογάν ακραία ρητορική και από τον Ακάρ: Θα πεθάνουμε σαν ήρωες

Μετά τον Ερντογάν ακραία ρητορική και από τον Ακάρ: Θα πεθάνουμε σαν ήρωες

«Στην Ανατολική Μεσόγειο είναι απαραίτητο να παραμείνουμε στο πλευρό του δίκιου αντί να παραδοθούμε στην κακοκαμαθημένη Ελλάδα », τόνισε νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν

akar
Στην εμπρηστική πολιτική της επιμένει η Τουρκία η οποία συνεχίζει, με αμείωτο ρυθμό, να εξαπολύει προκλητικές δηλώσεις. Από τη μία ο Τούρκος πρόεδρος, με πολεμική ρητορική, κάνει λόγο για «κακομαθημένη» Ελλάδα και από την άλλη ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησής του λέει πως η χώρα του θα προστατέψει με κάθε τρόπο τα συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Μία ημέρα μετά την έκδοση νέων τουρκικών NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Χουλουσί Ακάρ φρόντισαν να πυροδοτήσουν εκ νέου το κλίμα με την Ελλάδα.

Κατά την ομιλία του στο 7ο Τακτικό Επαρχιακό Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος AKP στην Καισάρεια, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι απαραίτητο να παραμείνουμε στο πλευρό το δίκιου αντί να παραδοθούμε στην κακοκαμαθημένη Ελλάδα και στον Ελληνοκυπριακό τομέα. Εάν εκείνοι που είναι απέναντί μας δεν ενεργήσουν σύμφωνα με το δίκαιο είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τα δικά μας σχέδια».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, προχώρησε σε νέες πολεμικές δηλώσεις από την Καισάρεια.

«Θα πεθάνουμε ως ήρωες, θα γίνουμε βετεράνοι, αλλά το λάβαρό μας και τη σημαία μας δεν μας κάνουν να την υποστείλουμε, δεν θα παραχωρήσουμε ποτέ τα δικαιώματά μας», δήλωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:

«Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου και στο Αιγαίο. Η τουρκική σημαία πλέον συμβολίζει την ασφάλεια και το λιμάνι σε πολλές περιοχές του κόσμου».

Ειδήσεις σήμερα

Το Παρίσι ανακαλεί τον πρέσβη στην Άγκυρα - Μακρόν: Επικίνδυνη η πολιτική Ερντογάν

Ασύλληπτο θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Από τον Σεπτέμβριο αγνοείται πατέρας τριών παιδιών - «Βρήκαμε κλήσεις από φίλο του»

Τα κατάφερε κι επέστρεψε στο αφεντικό του ο σκύλος που μαχαιρώθηκε στη Νίκαια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης