Τα «γυρίζουν» οι Τούρκοι μετά το άδειασμα του Κρεμλίνου: «Δεν θα γίνονταν ασκήσεις» λένε τώρα

Τα «γυρίζουν» οι Τούρκοι μετά το άδειασμα του Κρεμλίνου: «Δεν θα γίνονταν ασκήσεις» λένε τώρα

Μετά το στραπάτσο από το Κρεμλίνο, τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης επιχειρούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα για τις NAVTEX - «Για συνήθη πρακτική» μιλά το τουρκικό υπουργείο Άμυνας 

oruc-reis-polemika-arthro
Στροφή... 180 μοιρών κάνει η Άγκυρα μετά το άδειασμα της Ρωσίας για τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τουρκικά ΜΜΕ επιχειρούν να... εξηγήσουν τα ανεξήγητα για τις αγγελίες που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης το τουρκικό υπουργείο Άμυνας για τις κοινές ασκήσεις με τους Ρώσους, ισχυριζόμενα μεταξύ άλλων ότι «οι εν λόγω NAVTEX είναι μια συνήθης πρακτική όσον αφορά στη διασφάλιση της ασφάλειας πλοήγησης και ότι δεν θα πραγματοποιηθεί άσκηση με δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας». 

Για να «δικαιολογηθεί» η Άγκυρα, τα φιλικά της Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν επίσης πως οι NAVTEX βγήκαν επειδή οι συντεταγμένες στις οποίες θα γίνουν οι ασκήσεις του Ρωσικού Ναυτικού «συμπίπτουν σε κάποια σημεία» με την περιοχή που κινείται το Oruc Reis ή το Barbaros!



Όπως είναι γνωστό, νωρίς το απόγευμα είχε προηγηθεί η ξεκάθαρη αποστασιοποίηση της Μόσχας από τις τουρκικές μεθοδεύσεις.

Κλείσιμο
«Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της επίλυσης όλων των διαφορών μόνο μέσω του πολιτικού διαλόγου», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, με ανάρτηση στο twitter, για την στάση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν επιδιώκουμε να επωφεληθούμε από μια διασυνοριακή διαφωνία. Η προσέγγιση αυτή ισχύει πλήρως για την ανατολική Μεσόγειο, μια ευαίσθητη και εκρηκτική περιοχή. Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της επίλυσης όλων των διαφορών μόνο μέσω του πολιτικού διαλόγου» αναφέρει η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα στο tweet.

Και η επίσημη αναδίπλωση...

Μετά την αντίδραση της Μόσχας, το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας τοποθετήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης για τις NAVTEX, χαρακτηρίζοντάς την σαν μια «συνηθισμένη πρακτική».

Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο ανέφερε, σχετικά με τις NAVTEX που δημοσίευσε ο σταθμός της Αττάλειας, πως «αποτελούν μια συνηθισμένη πρακτική, στο πλαίσιο διασφάλισης της ασφάλειας στην πλοήγηση της περιοχής, κάτι που είχε συμβεί και στις 18 Ιουνίου. Καμία άσηκση, εκπαίδευση ή χρήση πυρών δεν θα γίνει σε συνεργασία με τη Ρωσία».

Ειδήσεις σήμερα

ΗΠΑ: «Ψευδές αφήγημα» ότι άοπλοι μαύροι πυροβολούνται από λευκούς αστυνομικούς

Κορωνοϊός - Βραζιλία: 1.184 θάνατοι και σχεδόν 47.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός - ΟΗΕ: «Παγώνει» η χρηματοδότηση για την καινοτομία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης