Τσακλόγλου: Έχουν να γίνουν ακόμα αλλαγές στο ασφαλιστικό

Τσακλόγλου: Έχουν να γίνουν ακόμα αλλαγές στο ασφαλιστικό

Ο Πάνος Τσακλόγλου τοποθετήθηκε στη θέση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης

tsakloglou
Την προώθηση δομικών αλλαγών στο ασφαλιστικό το επόμενο διάστημα επιβεβαίωσε ο νέος υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου κατά την τελετή παραλαβής που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη, στο υπουργείο Εργασίας, τονίζοντας ότι στην υλοποίηση των παρεμβάσεων θα αφιερώσει την ενέργειά του.

«Οι εξελίξεις στο πεδίο των κοινωνικών ασφαλίσεων », επεσήμανε ο κ. Τσακλόγλου, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, «ήταν στενά συνδεδεμένες με τη δεκαετή κρίση που βίωσε η χώρα μας. Σε αυτή τη δεκαετία έχουν γίνει πολλές επώδυνες αλλά αναγκαίες αλλαγές. Χωρίς να υποτιμώ το έργο άλλων Υπουργών θα ήθελα να επισημάνω ότι πολλές από αυτές τις αλλαγές είναι συνδεδεμένες με το όνομα του Γιάννη Βρούτση».

«Αρκετά έχουν ακόμα να γίνουν, κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά ως προς τον δεύτερο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος. Σε αυτές τις αλλαγές ελπίζω να αφιερώσω όλη μου την ενέργεια το επόμενο χρονικό διάστημα».

«Στα μηνύματα που έλαβα όταν ανακοινώθηκε η υφυπουργοποίησή μου, άλλα έλεγαν ''καλή επιτυχία'' και άλλα ''καλό κουράγιο''. Καταλαβαίνω και τα μεν και τα δε. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις δυσκολίες του έργου άλλων Υπουργείων, θα ήθελα να επισημάνω ότι, από τη φύση του το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι ένα ''δύσκολο'' Υπουργείο.»

Καλωσορίζοντάς τον στο Υπουργείο, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι τους συνδέει πολυετή φιλία από το 2012 που έδωσαν μαζί «έναν αγώνα υπεύθυνο, με στόχο την διατήρηση της χώρας στο ευρώ και μάχη για το κοινωνικό πρόσωπο του Κράτους την περίοδο εκείνη».

«Με τις απόψεις σου, τις ιδέες σου, τις πολιτικές σου είμαι σίγουρος ότι θα ενδυναμώσεις όχι μόνον το υπουργείο αλλά και την Κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο κ. Βρούτσης.

Ειδήσεις σήμερα

Έκρηξη στη Βηρυτό: Είχαν προειδοποιήσει ότι αν δεν μετακινηθεί το νιτρικό αμμώνιο «θα ανατινάξει όλη την πόλη»

Έκρηξη στη Βηρυτό: Πληροφορίες για μία νεκρή και άλλους τέσσερις Έλληνες τραυματίες

Κορωνοϊός - Αγωνία στη Μύκονο: Ένα κρούσμα στο «Alemagou», έγιναν άλλα 80 τεστ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης