Νεολαία ετοιμάζει το Κίνημα Αλλαγής

Νεολαία ετοιμάζει το Κίνημα Αλλαγής

Στη νέα γενιά επενδύει η Χαριλάου Τρικούπη, όχι μόνο βάζοντας σε πρώτο πλάνο τα νεότερα στελέχη της, αλλά εκκινώντας πλέον και τις διαδικασίες και για τη δημιουργία νεολαίας

kinal2
Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε, σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, η πρώτη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής για το συνέδριο της νεολαίας του Κινήματος Αλλαγής, με παρουσία και εισήγηση της προέδρου, Φώφης Γεννηματά. Έχει άλλωστε ιστορική βαρύτητα η νεολαία στα εσωτερικά του κόμματος, αφού παραδοσιακά στο ΠΑΣΟΚ το νεανικό, αλλά και το φοιτητικό κίνημα είχε κεντρικό και κομβικό ρόλο.

kinal1


Η Φώφη Γεννηματά, έχοντας δίπλα της τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος και τελευταίο πρόεδρο της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Παύλο Χρηστίδη και τον γραμματέα, Μανώλη Χριστοδουλάκη, επισήμανε τις ανάγκες της νέας γενιάς, που, όπως τόνισε, ενώ είναι η πιο προσοντούχα γενιά της μεταπολίτευσης, είναι και η πρώτη γενιά που ζει χειρότερα από τις προηγούμενες. Η ανεργία παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα και συνδυάζεται με την ανασφάλεια για την ίδια τη ζωή, ενώ προστέθηκε και η πανδημία, που ανατρέπει τα πάντα στην καθημερινότητά μας.

Η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε πώς πλέον δημιουργείται μία μεγάλη ευκαιρία για το Κίνημα Αλλαγής. Η σοσιαλδημοκρατία και οι ιδέες της επιστρέφουν ισχυρές σε όλο τον κόσμο. Δίνεται η δυνατότητα να εδραιωθεί η ανοιχτή κοινωνία της γνώσης, της επιστήμης, της ανοχής στη διαφορετικότητα, του σεβασμού στα δικαιώματα, της πίστης στον άνθρωπο και τις δυνατότητές του. Να διεκδικηθεί μια παιδεία που θα προωθεί την κοινωνική κινητικότητα, θα δίνει νέες ευκαιρίες, θα μειώνει τις ανισότητες, θα αυξάνει την πρόσβαση στη γνώση και την κατανόηση του νέου κόσμου. Και τρίτον, να λειτουργεί μια οικονομία που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους, με όρους παραγωγικότητας και όχι ανταγωνιστικότητας, με σεβασμό στο περιβάλλον, με σημαία την ψηφιακή εποχή.

kinal5
Κλείσιμο


kinal4


Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε από τα νέα πρόσωπα να δώσουν μαζί απαντήσεις για την αγορά εργασίας, για το πώς μια νέα γυναίκα θα έχει τον ίδιο μισθό με τον άντρα συνάδελφό της στην ίδια δουλειά, για το πώς αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των ναρκωτικών και η επανένταξη των εξαρτημένων στην κοινωνία, για να αντιμετωπιστεί ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία. Επίσης, για το πώς θα δημιουργηθούν θεσμοί που ενισχύουν τη συμμετοχή των νέων στα κοινά, την αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, τους επιστημονικούς συλλόγους, τη Βουλή.

Κλείνοντας, η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι η πολιτική δεν είναι ένα reality show με παίχτες που αλλάζουν ιδεολογίες και απόψεις και πρόσθεσε ότι «αν οι πολιτικές μεταγραφές έχουν γίνει η κανονικότητά μας, τότε η ηθική στην πολιτική θα πρέπει να γίνει η επανάστασή μας».

kinal3


Ειδήσεις σήμερα: 

Μητσοτάκης: Δεν έχω πρόθεση για εκλογές, δεν είναι της στιγμής ο ανασχηματισμός

Folli Follie: Κλήθηκε σε απολογία η οικογένεια Κουτσολιούτσου και ακόμα 27 κατηγορούμενοι

Αμετανόητοι στον ΣΥΡΙΖΑ: Ξανά με «δημοσιογράφο» το σποτ για τον «ένα χρόνο ΝΔ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης