Με μια ανάρτηση δέκα λέξεων απάντησε ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του Ποταμιού Θανάση Χειμωνά για το αδιανόητο σχόλιό του σχετικά με την εξομολόγηση του Κορτώ για την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε πριν από ένα χρόνο.
«Η χυδαιότητα πληγώνει την αλήθεια όσο το φτέρνισμα το βουνό» έγραψε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης ο Αύγουστος Κορτώ απαντώντας και στη δεύτερη ανάρτηση του Θανάση Χειμωνά με την οποία επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις για το πρώτο σχόλιό του.
Όλα ξεκίνησαν με την ανάρτηση του Αύγουστου Κορτώ η οποία συγκλόνισε με την αποκάλυψη ότι πριν από ένα χρόνο προσπάθησε να δώσει ένα τέλος στη ζωή του.
Λίγες ώρες αργότερα ο Θανάσης Χειμωνάς με μια ανάρτηση που ξεπέρασε τα όριαέγραψε «αγαπητοί φίλοι. Πριν λίγο έκανα απόπειρα αυτοκτονίας επειδή ήμουν χάλια κι έτσι. Θα ποστάρω σχετική φωτό στις 26 Μαϊου για να με ψηφίσετε στις εκλογές. Σας μερσώ».
Κλείσιμο
Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ακόμα και από τον Σταύρο Θεοδωράκη ο οποίος ζήτησε συγγνώμηαπό τον Αύγουστο Κορτώ υποχρέωσαν τον Θανάση Χειμωνά σε νέα ανάρτηση στην οποία έκανε μια εντελώς διαφορετική τοποθέτηση:
Από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας έως τα ομαδικά αθλήματα και τις δράσεις ευεξίας, η αθλητική κοινότητα της Motor Oil μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων της και στηρίζοντας παράλληλα έναν σημαντικό σκοπό
Ο επίλογος του φετινού Plastic Free Greece γράφτηκε δυναμικά το τριήμερο 23 - 25 Σεπτεμβρίου με τέσσερις καθαρισμούς στο 3ο μεγαλύτερο νησί της χώρας, που το ανακούφισαν σημαντική από την ανθρωπογενή ρύπανση.