Survivor: Οι κλίκες σέντραραν Ορέστη και Ελισάβετ και όλοι μαζί Σπαλιάρα για αποχώρηση

Survivor: Οι κλίκες σέντραραν Ορέστη και Ελισάβετ και όλοι μαζί Σπαλιάρα για αποχώρηση

Αγωνία για το ποιος θα αποχωρήσει, μετά την ήττα των Μαχητών - Για πέμπτη φορά η Αϊναντζιόγλου υποψήφια - Ανοιχτή κόντρα Τσανγκ με Μισθοφόρο, που τον πρότεινε - Στωικός ο τρίτος των υποψηφίων Γιάννης - Στο απυρόβλητο ο Μάριος - Σκληρή δοκιμασία για την ομάδα

Survivor: Οι κλίκες σέντραραν Ορέστη και Ελισάβετ και όλοι μαζί Σπαλιάρα για αποχώρηση
Αυτό που φοβόταν οι Μαχητές στο Survivor
, τελικά είναι αναγκασμένοι να το υποστούν. Όλο το προηγούμενο διάστημα έβλεπαν τους Διάσημους να χάνουν παίκτες, λόγω ηττών σε αγώνες ασυλίας (αλλά και της οικειοθελούς αποχώρησης της Ειρήνης Παπαδοπούλου) και ήλπιζαν ότι θα συνέχιζαν να απολαμβάνουν τη χαρά του θεατή σε τέτοιου είδους διαδικασίες. Κι όμως. Η βαριά ήττα τους στο αγώνισμα της ασυλίας το βράδυ της Δευτέρας, τους έφερε όλους σε δυσάρεστη θέση και πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με μία νέα κρίση στις τάξεις τους. Η μυστική ψηφοφορία και οι επιλογές των δύο παικτών, που κέρδισαν την ατομική ασυλία (Κωνσταντίνος Βασάλος και Κώστας Αναγνωστόπουλος) διαμόρφωσε μία τριάδα προτεινόμενων για αποχώρηση, που κορυφώνει την αγωνία, αλλά φέρνει στην επιφάνεια και πάλι τις παρέες και τις κλίκες που λειτουργούν στην ομάδα, σχεδόν από την αρχή του παιχνιδιού.

Κλείσιμο
Είναι απορίας άξιον πώς θα αντιδράσει πια η ομάδα στον αποψινό αγώνα, καθώς το κλίμα είναι βαρύ. Το τρέιλερ του επεισοδίου πάντως είναι εντυπωσιακό.



Οι τρεις υποψήφιοι

Υποψήφιοι είναι λοιπόν ο Γιάννης Σπαλιάρας, η Ελισάβετ Αϊναντζιόγλου και ο Ορέστης Τσανγκ.

Ο Σπαλιάρας ήταν η αναμενόμενη πρόταση από την μυστική ψηφοφορία. Το γνώριζε και ο ίδιος, αφού τον είχαν ενημερώσει. Ήταν η πιο λογική και βολική λύση για όλους τους «παλαιούς» Μαχητές να υποδείξουν αυτόν, μέσα από την κάλπη. Παρότι έχει γίνει αποδεκτός από την ομάδα, παραμένει ο παίκτης που εντάχθηκε τελευταίος σε αυτή. Και επιπλέον, αν και εξαιρετικά συμπαθής στους άλλους τομείς, δεν τρελαίνει κανέναν με την απόδοσή του στα αγωνίσματα (είναι περίπου η… θηλυκή Λάουρα). Χάνει εύκολα και είναι τις περισσότερες φορές τραυματισμένος. Ζαλίζει κιόλας με τις φωνές του τους συμπαίκτες του και άρα δεν τον θεωρεί κανένας απαραίτητο. Ο ίδιος το αποδέχθηκε στωικά και καρτερικά και ευελπιστεί πλέον μόνο στην αποδοχή του κοινού για τη συμμετοχή του στη συνέχεια του παιχνιδιού – έχει και τουλάχιστον 4.000 «φίλες» άλλωστε, εκτός κι αν αυτό δεν του βγει σε καλό τελικά!



 
Δύο πυρήνες
Όμως οι άλλες δύο προτάσεις για αποχώρηση υπενθύμισαν απλώς ότι στους Μαχητές οι παρέες είναι ευδιάκριτες και σταθερές. Το είπε και ο Ορέστης, πριν την ψηφοφορία ότι υπάρχουν δύο πυρήνες, παρότι στο μεταξύ η ομάδα είχε ένα παραπάνω δέσιμο σχετικά με την αρχή.

Έτσι όπως έχουν μείνει οι παίκτες, η μία ομάδα είναι ο Βασάλος, ο Μάριος και ο Ορέστης. Η άλλη είναι ο Κώστας Αναγνωστόπουλος, η Σάρα και η Ελισάβετ.

Τα έφερε έτσι ο αγώνας της προσωπικής ασυλίας, που οι νίκες μοιράστηκαν στις δύο παρέες, δηλαδή τις πήραν ο Βασάλος και ο Μισθοφόρος.

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος έχει ξαναψηφίσει την Ελισάβετ ως τον πιο αδύναμο κρίκο της ομάδας αγωνιστικά. Το ίδιο έπραξε και τώρα, σημειώνοντας με έμφαση ότι ο Μάριος και Ορέστης είναι φίλοι του, άρα δεν θα τους ψήφιζε έτσι κι αλλιώς. Είχε δύο επιλογές: ή τη Σάρα ή την Ελισάβετ. Επειδή δεν είναι κάνα κορόιδο να προτείνει την πιο δυνατή παίκτρια από τις δύο (πώς θα εξασφαλίσει νίκες για φαγητό στη συνέχεια;), «έδωσε» φυσιολογικά την Ελισάβετ.

Ο Αναγνωστόπουλος από την άλλη, είχε κι αυτός καθαρή επιλογή. Δεν θα ψήφιζε με τίποτα την Σάρα – λογικό, αναμενόμενο και απολύτως ορθό. Είχε το δίλημμα ανάμεσα στον Μάριο και τον Ορέστη. Ο Μάριος είναι ο πιο δυνατός παίκτης της ομάδας. Δεν θα τον πρότεινε με τίποτα, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον. Και επειδή φέρνει νίκες, αλλά και επειδή εκτιμά ότι ο Μάριος δύσκολα θα ψηφιστεί από το κοινό, άρα θα αυξάνονταν και οι πιθανότητες να φύγει η «δική» του Ελισάβετ. «Σέντραρε» λοιπόν κανονικά τον Ορέστη και για τον επιπλέον λόγο ότι του τα είχε μαζεμένα από την τελευταία ψηφοφορία στους Μαχητές, που ο Τσανγκ, έχοντας την προσωπική ασυλία εκείνος τότε, τον είχε προτείνει για αποχώρηση! Σε εκείνη τη διαδικασία αποχώρησε τελικά ο μάνατζερ ράγκμπι, Πάνος Αργιανίδης, που τώρα κάνει καριέρα τηλεοπτικού σχολιαστή, επιδεικνύοντας ακατάσχετη κενολογία.


Του τη φύλαγε ο Αναγνωστόπουλος
Κατά την ανακοίνωση της απόφασής του, ο Μισθοφόρος, υπενθύμισε το περιστατικό, προκαλώντας την αντίδραση του Ορέστη. Είναι πλέον σαφές ότι γίνεται έντονη και πάλι η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Έτσι κι αλλιώς η στρατηγική των παικτών ξεπερνά τις αγωνιστικές ομάδες. Δεν περιορίζονται δηλαδή οι κινήσεις τους εντός των ομάδων τους, αλλά αναζητούν συμμαχίες και στηρίγματα και στο απέναντι στρατόπεδο. Ο ίδιος ο Αναγνωστόπουλος έτυχε θερμής υποστήριξης για επιτυχία στον αγώνα ασυλίας, από τον Χρανιώτη και τον Μπο, ενώ η Σάρα και η Ελισάβετ (που είναι της επιρροής του) χαιρετήθηκαν θερμά και σταυρωτά φιλιά με τις κοπέλες των Διάσημων πριν πάνε στον αγώνα της προσωπικής ασυλίας.

Είναι πιθανόν, ο Αναγνωστόπουλος, να σκέφτηκε ως εξής, όπως είναι και πονηρός: Επειδή θέλει να αποκτήσει συμμαχίες στους Διάσημους και βλέπει ότι ανταγωνιστής του σε αυτό είναι ο Τσανγκ, με τα γνωστά παιχνιδάκια του, κυρίως με την Λάουρα και την Ελισάβετ, θέλει να ξεπαστρέψει τον Ορέστη. Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: και αποδυναμώνει την άλλη παρέα στους Μαχητές, αλλά και καθαρίζει το πεδίο στις σχέσεις με τους Διάσημους. Οι οποίοι Διάσημοι τον «κανακεύουν» φανερά, γιατί ίσως εκτιμούν ότι πρόκειται, αφενός για αδύναμο παίκτη αγωνιστικά και αφετέρου ότι μπορεί να διαλύσει από μόνος του τους Μαχητές, ως οπορτουνιστής και Ρασπούτιν που είναι.

Ενδιαφέρον πάντως έχει και το γεγονός ότι μέχρι τώρα βρίσκεται στο απυρόβλητο ο Μάριος, καθώς κανένας δεν σκέφτεται ποτέ να τον προτείνει, ή κάπως να τον θέσει στο επίκεντρο κάποιας κριτικής. Ο Κύπριος αποφεύγει τα προβλήματα και τα μπλεξίματα και έχει αποδειχθεί μέγας δάσκαλος στο καμουφλάζ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης