Αριστούχος του Εθνικού η Γεωργία Αποστόλου που «έφυγε» ξαφνικά στα 43 της

Αριστούχος του Εθνικού η Γεωργία Αποστόλου που «έφυγε» ξαφνικά στα 43 της

Όσοι γνώρισαν από κοντά τη Γεωργία Αποστόλου και συνεργάστηκαν μαζί της, μιλούν για μια πανέμορφη εξαιρετική και ευγενέστατη ηθοποιό

Αριστούχος του Εθνικού η Γεωργία Αποστόλου που «έφυγε» ξαφνικά στα 43 της
Σαν κεραυνός εν αιθρία «έπεσε» η είδηση του θανάτου της ηθοποιού Γεωργίας Αποστόλου, σε ηλικία μόλις 43 ετών. Η γλυκύτατη και ιδιαίτερα ταλαντούχα ηθοποιός, απέιχε για δέκα και πλέον χρόνια από τη μικρή οθόνη, όπου είχε προλάβει να δημιουργήσει αίσθηση με τις ερμηνείες και την εμφάνιση της σε αρκετά σήριαλ.

Η Γεωργία Αποστόλου, ήταν αριστούχος απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου, όπου είχε καθηγήτρια και τη Μαρία Σκούντζου. Η πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση έγινε το 1994 στο σήριαλ του Ant1 «Το Μονοπάτι της Αγάπης». Το σενάριο του σήριαλ, υπέγραφε ο αξέχαστος Γιάννης Βόγλης, και αναφερόταν στον έρωτα των παιδιών δυο εφοπλιστικών οικογενειών, τις οποίες χώριζε βαθύ μίσος. Μαζί της, στο σήριαλ αυτό πρωταγωνιστούσαν οι Νικήτας Τσακίρογλου, Μπέτυ Λιβανού, Μαρία Σκούντζου, Νίκος Ζιάγκος, Θωμάς Κινδύνης και ο Αντώνης Ντουράκης που υποδυόταν τον γιο της αντίπαλης οικογένειας. 

Η ερμηνεία και η γοητεία της, προκάλεσαν αίσθηση. Έτσι το 1996, πρωταγωνίστησε στο σήριαλ του Ant1, «Βαμμένος Ήλιος», με τους Γιάννη Φέρτη, Πέμυ Ζούνη, Μπέτυ Λιβανού, Χρήστο Νομικό και Χρισ΄τοφορο Παπακαλιάτη, σε μια από τις πρώτες του πρωταγωνιστικές εμφανίσεις. 


Κλείσιμο

Το 1997, πρωταγωνίστησε στο σήριαλ «Καραμπόλα», του Ant1, μαζί με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, την Κερασία Σαμαρά, τον αξέχαστο Μάκη Ρευματά κ.α. Ενσάρκωσε την Ελένη, μια νεαρή φοιτήτρια που πολιορκεί στενά τον παντρεμένο καθηγητή πανεπιστημίου Νίκο Μαρνέρη (Σπύρος Παπαδόπουλος). Ο καθηγητής βρίσκεται σύντομα με δύο παιδιά, ένα που απέκτησε με τη σύζυγό του (Κερασία Σαμαρά) και έναα με τη φοιτήτρια και μοιράζει τη ζωή του σε δύο οικογένειες. 

Το 1998, η Γεωργία Αποστόλου, πρωταγωνίστησε στο σήριαλ «Τρικυμία», με τους Θανάση Ευθυμιάδη, Γιώργο Νινιό, Αντώνη Αντωνίου, Τάνια Καψάλη κ.α. Εκεί ήταν μήλο της έριδος, ανάμεσα στον Θανάση Ευθυμιάδη και τον ξάδερφο του, πλοίαρχο στο σήριαλ, Γιώργο Νινιό. Στις 3 Οκτωβρίου του 2000, ξεκίνησε στον Ant1 η προβολή της αισθηματικής σειράς, «Αλίκη». Η διάρκεια της ήταν 20 επεισόδια και σημείωσε πολύ καλά νούμερα τηλεθέασης. Η Γεωργία Αποστόλου υποδύθηκε την Αλίκη, κόρή του επιστάτη μιας βίλας, (Σπύρος Καλογήρου), που είναι ερωτευμένη με τον Θανάση Ευθυμιάδη , γιο του αφεντικού του πατέρα της, ο οποίος δεν της δίνει σημασία. Όταν όμως πηγαίνει στο Λονδίνο για μεταπτυχιακές σπουδές και επιστρέφει μεταμορφωμένη σε πανέμορφη κοπέλα, οι όροι αντιστρέφονται. Στο ίδιο σήριαλ πρωτααγωνιστούσαν η Ευαγγελία Σαμιωτάκη, η Όλγα Πολίτου, ο Κώστας Κωνσταντόπουλος κ.α. 

Το σήριαλ «Αλίκη», βρισκόταν στα συρτάρια του Ant1. Οι ιθύνοντες του καναλιού μάλλον δεν πίστευαν πολύ σε αυτό, ωστόσο διαψεύστηκαν από την απήχηση που είχε στον κόσμο. Την ίδιαα χρονιά (2000), η Γεωργία Αποστόλου, πρωταγωνίστησε στο σήριαλ του Mega, «Πες το ψέματα», μαζί με τους Σταμάτη Γαρδέλη και Βάνα Ραμποτά, ενώ από το 2002 έως το 2004, πρωταγωνιστούσε στο σήριαλ του Ant1 «Φιλί Ζωής», η υπόθεση του οποίου εκτυλισσόταν σ'ένα νοσοκομείο. Εκεί, η πρόωρα χαμένη ηθοποιός, υποδυόταν μια νεαρή γιατρό. Το καστ της σειράς, που σημέιωσε υψηλά νούμερα τηλεθέασης, ήταν εξαιρετικό. Σταύρος Ζαλμάς, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Φίλιππος Σοφιανός, Τάκης Μόσχος, Χρήστος Γιάνναρης, Τάνια καψάαλη, Νίκος Γεωργάκης, Μάντυ Λάμπου, Αντώνης Ρααμπαούνης, Γιώργος Κοτανίδης κ.α.

Τελευταία εμφάνιση της στην τηλεόραση, ήταν το 2005, στην κααθημερινή κοινωνική σειρά του Ant1, «Έρωτας» σε σενάριο Βάνας Δημητρίου και σκηνοθεσία Κώστα Κωστόπουλου. Συμπρωταγωνιστές της, μια πλειάδα εξαίρετων ηθοποιών: Γρηγόρης Βαλτινός, Κοραλία Καράντη, Νόνη Ιωαννίδου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Κατερίνα Διδασκάλου κ.α. 

Επίσης, η Γεωργία Αποστόλου, πρωταγωνίστησε σε ένα αυτοτελές επεισόδιο της σειράς «Ανατομία ενός εγκλήματος», με τίτλο το «Πένθος της Ηδονής» (1995) και στο επεισόδιο με τίτλο «Στοίχημα της Αγάπης», της σειράς «Μια νύχτα σαν κι αυτή» (1997). 

Στον κινηματογράφο, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Ζωή» (1995) σε σκηνοθεσία Γιώργου Κατακουζηνού (Άγγελος κ.α) και σενάριο Γιώργου Διαλεγμένου- Γιώργου Κατακουζηνού. Η ταινία γνωστή και με τον τίτλο «Μια ωραία Πεταλούδα», ήταν εμπνευσμένη από αληθινά περιστατικά. Συγκεκριμένα, τη δολοφονία από τον Παναγιώτη Φραντζή της συζύγου του, το καλοκαίρι του 1987, τον τεμαχισμό και το σκόρπισμα των μελών της σε κάδους σκουπιδιών και ένα τυχαίο γεγονός που οδήγησε τις αρχές στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος. 
Συμπρωταγωνιστές της στην ταινία ήταν, μεταξύ άλλων, οι Βασίλης Σεϊμένης, Τιτίκαα Βλαχοπούλου, Αθηνόδωρος Προύσααλης, Τάκης Παπαματθαίου, Δέσποινα Κούρτη (που τιμήθηκε με βραβείο β' γυναικείου ρόλου απο το ΥΠΠΟ το 1995) κ.αα.

Όσοι γνώρισαν από κοντά τη Γεωργία Αποστόλου και συνεργάστηκαν μαζί της, μιλούν για μια πανέμορφη εξαιρετική και ευγενέστατη ηθοποιό, που ξαφνικά, τα τελευταία δέκα χρόνια, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο, χάθηκε στην κυριολεξία από φίλους και γνωστούς. 

Κάποιοι μιλούν για διαμονή σ'ένα μοναστήρι και ξαφνική προσκόλληση στη θρησκεία, κάτι που δεν είχε δείξει δημόσια τουλάχιστον, τα προηγούμενα χρόνια. Η είδηση του θανάτου της, μόλις στα 43 της, σκόρπισε θλίψη και βαθιά συγκίνηση σε συναδέλφους, παλιούς συνεργάτες και απλούς ανθρώπους, που τόσο πολύ την αγάπησαν. 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης