Τζον Καζαμπλάνκας: «Έφυγε» ο δημιουργός των τοπ μόντελ

Τζον Καζαμπλάνκας: «Έφυγε» ο δημιουργός των τοπ μόντελ

Πέθανε στα 70 του χρόνια ο ο ιδρυτής του πρακτορείου Elite από καρκίνο – Άλλαξε τα πάντα στον κόσμο της μόδας - Δείτε τα μανεκέν-παιδιά του

Τζον Καζαμπλάνκας: «Έφυγε» ο δημιουργός των τοπ μόντελ
Τοπ μόντελ όπως Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβανγκελίστα, Κλόντια Σίφερ, Ναόμι Κάμπελ και Ζιζέλ Μπύντχεν ίσως να μην ήταν αυτές που είναι σήμερα, εάν δεν υπήρχε ο Τζον Καζαμπλάνκας.

Ο δημιουργός του όρου τοπ μόντελ, ο άνθρωπος που άλλαξε για πάντα τις πασαρέλες και που ίδρυσε το κορυφαίο μέχρι και σήμερα πρακτορείο μοντέλων Elite, «έφυγε» σήμερα στα 70 του χρόνια, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Καζαμπλάνκα άλλαξε τα πάντα. Δημιούργησε νέα πρότυπα ομορφιάς και «έσπασε» τον πουριτανισμό που επικρατούσε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στον χώρο του μόντελινγκ.


Κλείσιμο

Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ των New York Times, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρται η ανατρεπτική του συμβολή. Πριν πάει στο πρακτορείο Elite και το φέρει στην κορυφή, μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο τα σκήπτρα κατείχε το πρακτορείο Ford, στην Νέα Υόρκη. Τα μοντέλα τότε ήταν σαν στρατιωτάκια. Οι μισθοί τους είχαν πλαφόν, ενώ ξενύχτια, φωτογραφήσεις πέραν των επαγγελματικών δεν επιτρεπόντουσαν. 

Όμως ο Καζαμπλάνκας με την έλευση του στο πρακτορείο Elite έφερε τα πάνω-κάτω στον κόσμο της μόδας. Δημιούργησε τα τοπ μόντελς! Τα μανεκέν πλέον έβγαζαν χρήματα, έπιναν, ξενυχτούσαν ,είχαν προσωπική ζωή. Με άλλα λόγια έγιναν σούπερ σταρ. Συμμετείχαν σε βίντεοκλίπ, έπαιζαν στον κινηματογράφο ή στην τηλεόραση, φωτογραφίζονταν σε περιοδικά μέχρι και στο...  Playboy τις άφηνε!



«Δεν σηκώνομαι από το κρεβάτι για λιγότερα από 10.000 δολάρια» είχε πει η Λίντα Εβανγκελίστα, δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το τι είχε δημιουργήσει ο Καζαμπλάνκας.

Τα μοντέλα του Τζον Καζαμπλάνκας

Heidi Klum:


Gisele Bündchen:


Naomi Campbell:


Cindy Crawford:


Iman:


Linda Evangelista:


Carol Alt:


Claudia Schiffer:


Andie MacDowell:


Paulina Porizkova:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης