Ορέστης Τζιόβας: Το μίσος προς τη διαφορετικότητα έχει να κάνει με πρόβλημα που έχουμε με τον εαυτό μας

Ορέστης Τζιόβας: Το μίσος προς τη διαφορετικότητα έχει να κάνει με πρόβλημα που έχουμε με τον εαυτό μας

«Όποιος είναι καλά με τον εαυτό του, δεν τον ενοχλεί κανένας» δήλωσε ο ηθοποιός

tziovas_512
Ο Ορέστης Τζιόβας παραχώρησε συνέντευξη το πρωί της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου στην εκπομπή «Breakfast@star», όπου μίλησε για τα επαγγελματικά του σχέδια, την πολιτική ορθότητα και την προσωπική του ζωή.

Αρχικά, ανέφερε σχετικά με το ενδεχόμενο παρουσίασης εκπομπής ή τηλεπαιχνιδιού: «Ήταν να κάνω ένα τηλεπαιχνίδι που θα γυριζόταν εδώ και θα παρουσιάζοταν στην Κύπρο, αλλά τελικά ναυάγησε. Με ενδιαφέρει η παρουσίαση τηλεπαιχνιδιού ή βραδινής εκπομπής με συνεντεύξεις. Δεν θα έκανα πρωινό με gossip. Δεν είναι της αισθητικής μου αυτές οι εκπομπές».

Στη συνέχεια, για το θέμα της πολιτικής ορθότητας στην εποχή μας, σχολίασε: «Όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπους διαφορετικούς με οποιαδήποτε διαφορετικότητα - ό, τι σημαίνει αυτό - οτιδήποτε προστατεύει αυτές τις ομάδες το να προσβάλλονται από διάφορους τίτλους ή από διάφορα σχόλια, ό, τι το politically correct απαγορεύει από αυτά, είναι συν. Αλλά έχει και ένα αρνητικό πρόσημο, το οποίο έχει αρχίσει να... περισσότεροι οι κωμικοί μιλάνε για αυτό, ότι το politically correct τους κάνει να μη μπορούν να πουν τίποτα».

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxg7mo6fbww1)

Και πρόσθεσε για την επιλογή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι «Άδωνις»: «Το βρίσκω λίγο υποκριτικό. Λες κάποιον χοντρό, το αρνητικό πρόσημο το δίνει η κοινωνία και όχι η λέξη. Ο χοντρός είναι ένα χαρακτηριστικό, όπως ο λεπτός και ο ξανθός. Το αρνητικό πρόσημο έρχεται από την κοινωνία».

Για το αν βλέπει ποτέ τηλεόραση, ο Ορέστης Τζιόβας διευκρίνισε: «Δεν έχω χρόνο να δω τηλεόραση, ούτε αυτά που παίζω εγώ, έχω και προσωπική ζωή. Θα κάνω δέκα ώρες γύρισμα και θα γυρίσω το βράδυ να δω τον εαυτό μου; Δίνω βάση στην προσωπική μου ζωή, είμαι σε σχέση. Θα ήθελα να κάνω οικογένεια, μ' αρέσει ο θεσμός της οικογένειας. Είμαι πολύ κοινωνικός, αλλά κάνω δύσκολα κάποιον καλό φίλο και να πω ότι θα τον πάρω τηλέφωνο και θα με στηρίξει σε ό, τι θα τον στηρίξω εγώ. Την έχω πατήσει πολλές φορές από "φίλους"».

Και τέλος, για τη διάκριση απέναντι στη διαφορετικότητα τόνισε: «Το μίσος προς τη διαφορετικότητα έχει να κάνει με πρόβλημα που έχουμε με τον εαυτό μας. Όποιος είναι καλά με τον εαυτό του, δεν τον ενοχλεί κανένας. Το να του την πέσει ένας άντρας, το να του την πέσει μια γυναίκα, οποισδήποτε και να του την πέσει μπορείς να πεις: "Δεν θέλω, δεν ενδιαφέρομαι". Το να θυμώνεις με την επιλογή του άλλου με τη σεξουαλικότητά του, σημαίνει ότι έχεις κάποιο πρόβλημα κια δεν το έχεις λύσει».

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόστιμα 670.000 ευρώ σε δύο εισπρακτικές εταιρείες από το υπουργείο Ανάπτυξης

«Έχω δει πολυτραυματίες σκύλους, αυτό με τον Όλιβερ ξέφευγε από ό,τι περίμενα» λέει η κτηνίατρος που περιέθαλψε το χάσκι


Βροχές και στην Αττική από το απόγευμα - Προειδοποίηση Καλλιάνου για καταιγίδες τις βραδινές ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης