Εμίλια Κλαρκ: Κέρδισε το βραβείο «Nouvelle Hollywood» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ντωβίλ

Εμίλια Κλαρκ: Κέρδισε το βραβείο «Nouvelle Hollywood» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ντωβίλ

Οι παλαιότεροι αποδέκτες του βραβείου περιλαμβάνουν την Κέιτ Μπλάνσετ, τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, τον Μπραντ Πιτ και τη Μέριλ Στριπ, μεταξύ άλλων

Emilia_Clarke__1_
Το βραβείο «Nouvel Hollywood» είναι ένα βραβείο που απονέμεται από το Αμερικανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ντωβίλ σε έναν ηθοποιό ή μια ηθοποιό που έχει συμβάλει σημαντικά στην αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία.

Η αποδέκτρια του βραβείου «Nouvel Hollywood» για το 2023 ήταν η Εμίλια Κλαρκ, στην απονομή που πραγματοποιήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου. Η Κλαρκ έγινε παγκοσμίως γνωστή για τον ρόλο της ως Daenerys Targaryen στη σειρά φαντασίας «Game of Thrones» του HBO. Έχει επίσης πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «Me Before You», «Solo: A Star Wars Story» και «Last Christmas».

Κλείσιμο
Το βραβείο δημιουργήθηκε το 2010 και πήρε το όνομά του από το γαλλικό Νέο Κύμα, ένα κίνημα στον κινηματογράφο που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Στην ομιλία της για την αποδοχή του βραβείου, η διάσημη ηθοποιός, ανάμεσα σε άλλα, είπε: «Είναι μεγάλη μου τιμή να λαμβάνω αυτό το βραβείο. Σημαίνει πολλά για μένα να αναγνωρίζομαι από ένα φεστιβάλ τέτοιου κύρους. Είμαι πραγματικά ευγνώμων».
SPL9900560_007

Το βραβείο «Nouvel Hollywood» αποτελεί σημαντική αναγνώριση του ταλέντου της Κλαρκ και της συνεισφοράς της στην αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία.

Ακολουθούν μερικοί από τους άλλους ηθοποιούς και ηθοποιούς που έχουν λάβει το βραβείο «Nouvel Hollywood»: Κέιτ Μπλάνσετ (2011), Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ (2012), Λεονάρντο Ντι Κάπριο (2013), Τζένιφερ Λόρενς (2014), Μπραντ Πιτ (2015), Μέριλ Στριπ (2016), Τομ Χανκς (2017), Βαϊόλα Ντέιβις (2018), Τζορτζ Κλούνεϊ (2019), Σάντρα Μπούλοκ (2020), Χοακίν Φοίνιξ (2021).

Φωτογραφίες: SplashNews.com / IDEAL IMAGE

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης