Γιώργος Λάνθιμος από το Φεστιβάλ Βενετίας: «Οι ταινίες θα έπρεπε να έχουν πολύ περισσότερο σεξ»

Γιώργος Λάνθιμος από το Φεστιβάλ Βενετίας: «Οι ταινίες θα έπρεπε να έχουν πολύ περισσότερο σεξ»

Απόψε η μεγάλη πρεμιέρα του «Poor Things». Απούσα η πρωταγωνίστρια Έμα Στόουν καθώς συμμετέχει στην μεγάλη απεργία των ηθοποιών του Χόλιγουντ

LANTHIMOS-art

Με το δεξί εισέβαλε ο Γιώργος Λάνθιμος στο Φεστιβάλ Βενετίας, καθώς η νέα του ταινία «Poor Things», με πρωταγωνιστές την Εμα Στόουν, τον Μαρκ Ράφαλο και τον Γουίλεμ Νταφόε, που κάνει απόψε τη λαμπερή πρεμιέρα της, κέρδισε τις εντυπώσεις στην πρωινή δημοσιογραφική προβολή επιβεβαιώνοντας πως αποτελεί ένα δυνατό χαρτί στην κούρσα του φετινού διαγωνιστικού τμήματος.

Poor Things | Official Trailer | Searchlight Pictures



Η ιστορία, που εκτυλίσσεται στη βικτοριανή εποχή, παρακολουθεί τη διαδρομή της Bella Baxter, μίας νεαρής γυναίκας που ανασταίνεται, χάρη στον ιδιοφυή και ανορθόδοξο επιστήμονα Δρ. Godwin Baxter, και ρίχνεται με πάθος στην περιπέτεια της επίγειας ζωής. Με την βοήθεια Duncan Wedderburn, ενός ικανού αλλά ανήθικου δικηγόρου, το σκάει, περιπλανιέται σε ολόκληρο τον κόσμο, ζει, μαθαίνει και βάζει στόχο να υπερασπιστεί την ελευθερία και την ισότητα. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο σατιρικό μυθιστόρημα του Σκοτσέζου συγγραφέα Αλισντερ Γκρέι «Χαμένα Κορμιά».

Lanthimos_Venetia_2
Κλείσιμο



Μπορεί να πρόκειται για μια ταινία εποχής τα μηνύματα που περνάει, ωστόσο, είναι διαχρονικά γι’ αυτό και ανταποκρίνονται πλήρως στο σήμερα: «Είναι εξαιρετικά σύγχρονη : μιλά για την ελευθερία, τη θεώρηση του κόσμου, τη θέση του άντρα και της γυναίκας. Τα πράγματα έχουν αλλάξει λίγο μέσα στα χρόνια, οπότε έχουμε ίσως καλύτερα εργαλεία για να εντοπίζουμε την ανισότητα. Ωστόσο, το βιβλίο αυτό γράφτηκε τη δεκαετία του '90 κι από τότε δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Αλλά και ο συγγραφέας χρησιμοποιεί το είδος ενός γοτθικού μυθιστορήματος, για να μιλήσει για το σήμερα» εξήγησε ο Γιώργος Λάνθιμος στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι, στη Βενετία, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του όχι όμως και τους πρωταγωνιστές του οι οποίοι απέχουν λόγω της συμμετοχής τους στην μεγάλη απεργία των Αμερικανών ηθοποιών.



Ο Γιώργος Λάνθιμος αναφέρθηκε και στην στενή καλλιτεχνική σχέση που τον δένει με την διάσημη ηθοποιό και για μία ακόμη φορά πρωταγωνίστρια ταινίας του, την χαρισματική Έμα Στόουν: «Εχουμε κάνει πια αρκετές ταινίες μαζί κι έχουμε δημιουργήσει μια «στενογραφία» μεταξύ μας, επικοινωνούμε χωρίς πολλά λόγια, μόλις υπαινιχθώ κάτι, θα πει ναι, καταλαβαίνω, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται» εξομολογήθηκε για να περιγράψει στη συνέχεια τη στενή σύνδεση της ηθοποιούμε τη νέα αυτή ταινία: «Η Εμα μπήκε από πολύ νωρίς στο πρότζεκτ. Εγώ είχα διαβάσει το βιβλίο του Αλισντερ Γκρέι, τον είχα γνωρίσει, είχα την ευχή του να το διασκευάσουμε σε ταινία, αλλά αυτό πήρε χρόνια. Οπότε, όσο κάναμε την «Ευνοούμενη», νομίζω ήδη δουλεύαμε το σενάριο με τον Τόνι ΜακΝαμάρα, συζητούσαμε με την Εμα και για το «Poor Things». Ηταν τρομερά ενθουσιώδης, ήθελε να εμπλακεί όσο το δυνατόν περισσότερο κι έτσι την ενημέρωνα για όλα, για τους πιθανούς συνεργάτες μας, για τον κόσμο που δημιουργούσαμε, τους υπόλοιπους ηθοποιούς της ταινίας. Αυτό τη βοήθησε πολύ, ακόμα και στην ερμηνεία της, γιατί κρατούσε την ιδέα της ταινίας και της ηρωίδας στο μυαλό της πολύ καιρό, έζησε με την Μπέλα, όχι απαραιτήτως συνειδητά, αλλά ήταν διαρκώς «μαζί της».

Ερωτώμενος δε για τις πλούσιες ερωτικές σκηνές της νέας ταινίας του ο Γιώργος Λάνθιμος, εξήγησε πως «το σεξ είναι αναπόσπαστο, δομικό συστατικό του ίδιου του μυθιστορήματος» καθώς παρουσιάζει «την ελευθερία που νιώθει η Μπέλα για όλα, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικότητάς της». Παρόλα αυτά ξεκαθάρισε πως δεν ήθελαν να κάνουν μια χυδαία ταινία που θα πρόδιδε την ηρωίδα του ενώ εξέφρασε την άποψη πως «οι ταινίες θα έπρεπε να έχουν πολύ περισσότερο σεξ».

Η ταινία αναμένεται να βγει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 4 Ιανουαρίου του 2024.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωπί: Εντοπίστηκε τμήμα κρανίου σε εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας

Νέες ταυτότητες: Από 25 Σεπτεμβρίου η έκδοσή τους - «Ούτε τσιπάκια έχουν, ούτε κάμερες», επισημαίνει ο Μητσοτάκης

Έλον Μασκ: Ρήξη με την τρανς κόρη του - «Είναι κομμουνίστρια, πιστεύει πως είναι κακό να είσαι πλούσιος»





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης