Ρίτσαρντ Λιούις: Ο κωμικός ηθοποιός αποκάλυψε πως έχει διαγνωστεί με Πάρκινσον - «Τελείωσα με το stand-up»
«Ξέρετε, είμαι στην "κορυφή του παιχνιδιού" και μετά από σχεδόν 50 χρόνια, θα τα παρατήσω» είπε μεταξύ άλλων
Ο ηθοποιός και stand-up κωμικός, Ρίτσαρντ Λιούις αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον.
Ο 75χρονος έκανε γνωστή την είδηση την Κυριακή, με ένα βίντεό του στο Twitter, ενώ ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να επιστρέψει στη σκηνή.
Εξήγησε μάλιστα, πως αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει κάνει εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια, αφού η διάγνωσή του έγινε πριν από δύο χρόνια κι ο ίδιος χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις.
«Ξέρετε, είμαι στην "κορυφή του παιχνιδιού" και μετά από σχεδόν 50 χρόνια, θα τα παρατήσω. Έκανα τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις. Ήταν απίστευτο. Ναι μεν, είναι κακή τύχη, αλλά είναι και ζωή», ακούγεται να λέει στο βίντεο.
Στη συνέχεια, εξήγησε πως με τον καιρό, τα προβλήματα υγείας που εμφάνιζε γίνονταν όλο και πιο σοβαρά. «Άρχισα να περπατάω λίγο δύσκαμπτα. Τα πόδια μου μπερδεύονταν, οπότε πήγα σε έναν νευρολόγο και μου έκαναν μαγνητική εγκεφάλου και διαγνώστηκα με τη νόσο του Πάρκινσον», εξήγησε.
Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γήρανσης, η ασθένεια αυτή είναι μια διαταραχή του εγκεφάλου, η οποία προκαλεί ακούσιες ή ανεξέλεγκτες κινήσεις, όπως τρέμουλο, δυσκαμψία και δυσκολία στην ισορροπία και τον συντονισμό.
Παρά τις δυσκολίες, ο ηθοποιός παραμένει αισιόδοξος και ο λόγος είναι ότι διαγνώστηκε με την ασθένεια σε αρκετά μεγάλη ηλικία. Θεωρεί λοιπόν, ότι ίσως με την κατάλληλη αγωγή, η νόσος θα μείνει στάσιμη και η υγεία του δεν θα επιβαρυνθεί.
«Λένε ότι εξελίσσεται πολύ αργά, αν όχι καθόλου. Παίρνω τα σωστά φάρμακα, άρα είμαι ψύχραιμος. Τελείωσα με το stand-up, εστιάζω μόνο στο γράψιμο και την υποκριτική. Μπορεί να έχω τη νόσο του Πάρκινσον, αλλά είμαι υπό τη φροντίδα ενός γιατρού, οπότε όλα είναι καλά. Λοιπόν, τώρα ξέρετε πού ήμουν τα τελευταία χρόνια. Ο Θεός να σας ευλογεί», λέει κλείνοντας το βίντεό του.
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»
Με μια τεράστια γκάμα εξειδικευμένων προϊόντων που εκτείνεται σε 24 βασικές σειρές, η Mapei Hellas δεν προσφέρει απλώς χημικά και δομικά προϊόντα για την κατασκευή. Προσφέρει τη βεβαιότητα ότι το έργο σας θα ολοκληρωθεί σωστά και θα αντέξει στον χρόνο.
Η Groupama Ασφαλιστική μετατρέπει τη σύγχρονη ασφάλιση αυτοκινήτου σε ένα δυναμικό εργαλείο προστασίας, που ακολουθεί τον ρυθμό της καθημερινότητας και τις πραγματικές ανάγκες κάθε οδηγού.