Πρίγκιπας Χάρι: Η αποκάλυψη χρήσης ουσιών στο παρελθόν μπορεί να του «στοιχίσει» τη βίζα για τις ΗΠΑ;

Πρίγκιπας Χάρι: Η αποκάλυψη χρήσης ουσιών στο παρελθόν μπορεί να του «στοιχίσει» τη βίζα για τις ΗΠΑ;

Οι αμερικανικές αρχές δέχονται πιέσεις, προκειμένου να αποκαλύψουν το έγγραφο αίτησης με την παραδοχή ή μη χρήσης ναρκωτικών ουσιών από τον πρίγκιπα Χάρι - Οι αρχές μετανάστευσης των ΗΠΑ έχουν προθεσμία έως τις 12 Απριλίου για να απαντήσουν

princexari
O πρίγκιπας Χάρι μπορεί να βρεθεί σε δύσκολη θέση και να χάσει το δικαίωμά του να ζει στις ΗΠΑ;  

Σημερινό δημοσίευμα της «Daily Mail» θίγει το ζήτημα χρήσης ναρκωτικών ουσιών του πρίγκιπα στο παρελθόν - όπως μαριχουάνα, κοκαΐνη και «μαγικών μανιταριών» - και αναφέρει ότι ο δούκας του Σάσεξ δεν θα έπρεπε να εξαιρεθεί από τους αυστηρούς κανόνες που ισχύουν στη χώρα. 

Η αμερικανική μεταναστευτική νομοθεσία προβλέπει αυστηρές ποινές για όσους λένε ψέματα σε αξιωματούχους της υπηρεσίας μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένων της απέλασης και της απαγόρευσης υποβολής αίτησης για υπηκοότητα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, οποιοσδήποτε υποβάλλει αίτηση για βίζα για να ζήσει και να εργαστεί στην Αμερική πρέπει να σημειώσει ένα πλαίσιο για να απαντήσει «ναι» ή «όχι» στην ερώτηση: «Είστε ή υπήρξατε ποτέ χρήστης ναρκωτικών ή τοξικομανής;».

 Το Heritage Foundation με έδρα την Ουάσινγκτον λέει ότι η αίτηση βίζας του πρέπει τώρα να δημοσιοποιηθεί, ώστε ο Αμερικανός φορολογούμενος να καταλάβει αν ο πρίγκιπας δήλωσε τη χρήση ναρκωτικών.

Ο Δούκας αντιμετωπίζει τώρα αιτήματα για να δοθεί στη δημοσιότητα η αίτηση βίζας του για τις ΗΠΑ για να διαπιστωθεί αν παραδέχτηκε τη χρήση ναρκωτικών πριν μεταναστεύσει στην Καλιφόρνια με τη Μέγκαν Μαρκλ το 2020. 

Οι αρχές μετανάστευσης των ΗΠΑ έχουν προθεσμία έως τις 12 Απριλίου για να ανταποκριθούν σε αίτημα κορυφαίας αμερικανικής δεξαμενής σκέψης, η οποία επιδιώκει να καθορίσει πώς επιτράπηκε στον Δούκα του Σάσεξ να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες!

Οι αποκαλύψεις στην αυτοβιογραφία του σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών στο παρελθόν, έχει δημιουργήσει μια «χιονοστιβάδα» νέων δημοσιευμάτων που βάζουν στο κάδρο ξανά τον «έκλυτο βίο» του άτακτου Χάρι.  

O πρίγκιπας αποκάλυψε πρόσφατα στα απομνημονεύματά του στο «Spare» και σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις ότι είχε πάρει κοκαΐνη, κάνναβη και μαγικά μανιτάρια στο παρελθόν. Σύμφωνα με τη MailOnline, υπάρχουν εκκλήσεις τώρα να δοθεί στη δημοσιότητα η αίτηση βίζας του για τις ΗΠΑ, ώστε να διαπιστωθεί αν παραδέχτηκε τη χρήση ναρκωτικών.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο, η παραδοχή χρήσης ναρκωτικών ουσιών απαγορεύει τη χορήγηση βίζας, όπως έγινε και στην περίπτωση της Amy Winehouse και της διάσημης δημοσιογράφου, σεφ και συγγραφέως Nigella Lawson.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνούνται -προς το παρόν- να εκδώσουν την αίτησή του για βίζα, επικαλούμενοι ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Ειδήσεις σήμερα:

Δέκα ταινίες που περιμένουμε να δούμε μέχρι το τέλος του 2023

Ιωάννα Μαλέσκου: «Δεν περιμένω συγγνώμη από κανέναν»


Εξωδικαστικός μηχανισμός: Kαι νέο bonus έως 35% για ταχύτερη εξόφληση χρεών αντί για 240 δόσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης