Με αφορμή τη «βροχή» αποκαλύψεων και καταγγελιών στην υπόθεση της «Κιβωτού του κόσμου», η Ελένη Μενεγάκη εξέφρασε τις δικές της φοβίες.
Σε μία σχετική συζήτηση που είχε με τους συνεργάτες της κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Ελένη», η παρουσιάστρια σχολίασε:
«Κάτι που πρέπει να ελπίζουμε ότι θα γίνει είναι να βγαίνουν όλα στο φως. Όχι για να λέμε ότι το κάναμε, αλλά για να βοηθιούνται τα παιδιά. Τον τελευταίο καιρό με όλα αυτά που γίνονται λέγαμε για τη βία μέσα στα σπίτια, βία μεταξύ ζευγαριών, αλλά για εμένα δεν είναι μόνο μέσα στα σπίτι, είναι και έξω».
«Εγώ από τότε που νιώθω ότι μεγάλωσα, δηλαδή από τα παιδιά μου και μετά, φοβάμαι. Δεν έχω την ίδια άνεση που είχα στα 18-19 που είχα πάρει μόλις το δίπλωμα και αμάξι. Φοβάμαι να βγω μόνη μου το βράδυ. Να βγω με τον άντρα μου, να οδηγήσει να είμαι δίπλα, δεν έχω θέμα, αλλά αν μου πεις να πάρω το αμάξι και να πάω κάπου μόνη μου, φοβάμαι. Έχω μεγαλώσει, παρακολουθώ τα πάντα και σκέφτομαι: Αν μου συμβεί κάτι και είμαι μόνη, τι θα κάνω; Δεν σου λέω ότι ζούμε σε ένα άγριο περιβάλλον αλλά αγριότητες υπάρχουν» είπε τέλος.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.