Φλορ Τζάνσεν: Η frontwoman των «Nightwish» διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού

Φλορ Τζάνσεν: Η frontwoman των «Nightwish» διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού

Διαβάστε την επιστολή που μοιράστηκε με το κοινό της στο Facebook

nightwish
Η Φλορ Τζάνσεν, η frontwoman του δημοφιλούς ροκ συγκροτήματος «Nightwish» διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.

Σήμερα, θα υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης του όγκου στο στήθος της και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της, θέλησε να μοιραστεί με το κοινό της ένα γράμμα, στο οποίο μιλάει για τα συναισθήματά της από την ημέρα της διάγνωσής της.



Κλείσιμο
Έτσι, η τραγουδίστρια ανάρτησε μια επιστολή στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

«Ένα γράμμα για εσάς. Η ζωή έρχεται με κύματα, με τα πάνω και τα κάτω της. Είχα τη χαρά να φτάσω σε πολλές κορυφές και τις μοιράστηκα μαζί σας μέσω των social media και των πολλών, πολλών συναυλιών μας σε όλο τον κόσμο όλα αυτά τα πολλά χρόνια της καριέρας μου. Αλλά τώρα με έπληξε ένα νέο κύμα. Και δεν είναι καλό», έγραψε αρχικά και στη συνέχεια, μοιράστηκε το δυσάρεστο νέο με το κοινό της.

«Έχω καρκίνο του μαστού. Διαγνώστηκα πριν από δύο εβδομάδες και αύριο θα χειρουργηθώ για να αφαιρέσω τον όγκο. Η διάγνωσή μου είναι καλή. Φαίνεται πως είναι ένας μη επιθετικός καρκίνος, ο οποίος φαίνεται να μην έχει εξαπλωθεί. Θα κρατήσω το στήθος μου. Και θα είμαι απαλλαγμένη από τον καρκίνο μετά από αυτή τη χειρουργική επέμβαση, καθώς και μια τοπική θεραπεία ακτινοβολίας που θα πραγματοποιήσω τρεις μήνες μετά από αυτήν την επέμβαση. Ελπίζουμε. Θα μάθουμε περισσότερα μετά την επέμβαση για να δούμε αν αυτή η θετική διάγνωση ισχύει», συνεχίζει.



Τέλος, αναφέρει πως όσο μεγάλο κι αν ήταν το σοκ της, ήταν αυτό που άλλαξε τη ζωή και τον τρόπο σκέψης της μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

«Η λέξη καρκίνος είναι σοκαριστική. Όλα όσα θεωρούσατε σημαντικά στη ζωή πριν από αυτή τη διάγνωση αλλάζουν ριζικά μέσα σε λίγα λεπτά. Τώρα θέλω απλώς να είμαι ξανά υγιής. Θέλω να δω την κόρη μου να γίνεται γυναίκα. Θέλω να ζήσω! Και το πιο τρομακτικό κομμάτι αυτής της διάγνωσης είναι ότι νόμιζα ότι ήμουν υγιής! Δεν ένιωσα τον καρκίνο, δεν ήξερα καν ότι υπήρχε μέχρι που ως γυναίκα άνω των 40, πήγα σε μια τυπική εξέταση μαστογραφίας. Κάτι που προσφέρουν πολλές χώρες, ακόμα και δωρεάν για κάποιες τυχερές. Αν δεν είχα πάει εκεί, ο όγκος θα είχε περάσει απαρατήρητος», τονίζει.

Θεώρησε μάλιστα, πως αυτή της η διάγνωση ήταν μια καλή ευκαιρία για να υπενθυμίσει σε όλες τις γυναίκες πως δεν πρέπει να παραλείπουν απλές εξετάσεις ρουτίνας, καθώς μπορεί να είναι αυτές που θα σώσουν τη ζωή τους.


«Σε έναν χρόνο από τώρα, αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ μεγαλύτερο. Η σκέψη αυτού με κάνει να μοιραστώ αυτήν την ιστορία μαζί σας. Η μαστογραφία σώζει ζωές!. Είναι άβολο και μπορεί να πιστεύεις ότι δεν θα έχεις κάτι στο στήθος σου ούτως ή άλλως, αλλά πήγαινε! Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές οργανώσεις που προσφέρουν πληροφορίες σχετικά με τον αυτοέλεγχο αν δεν έχετε πρόσβαση ή χρήματα για μαστογραφία. Αν μπορέσω να σας εμπνεύσω να φροντίσετε τον εαυτό σας, τότε κάτι καλό θα βγει από αυτή τη διάγνωση του καρκίνου. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, θα είμαι έτοιμη εγκαίρως για την ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Nightwish, που θα ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου. Και είμαι αισιόδοξη, αφού η διάγνωσή μου είναι καλή! Υπόσχομαι να προσέχω τον εαυτό μου. Θα είμαι εκτός για λίγο καιρό για να επικεντρωθώ στον εαυτό μου. Σας ευχαριστώ που διαβάσατε αυτό το γράμμα», κλείνει.




Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί έβγαλαν σηκωτό από το συνέδριο τον Χου Τζιντάο - Τι ετοιμαζόταν να κάνει

Η 38χρονη έριξε το οξύ στον 36χρονο ενώ αυτός κοιμόταν, αποκάλυψε ο Κούγιας

Θάλεια Παπακώστα: Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και από Έλληνες σκηνοθέτες και από ξένους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης