Γιώργος Νταλάρας: «Και πρώτος να είσαι, μην πιστέψεις ότι είσαι ο ένας, ο μοναδικός»

Γιώργος Νταλάρας: «Και πρώτος να είσαι, μην πιστέψεις ότι είσαι ο ένας, ο μοναδικός»

Στο Leaders Talk @ImpacTalk.gr, ο καλλιτέχνης ξετυλίγει τις λαμπρές και τις πιο σκοτεινές σελίδες της ζωής του, θυμάται επώδυνες απώλειες κι έντονες συγκινήσεις

ntalara-giorgos
«Και πρώτος να είσαι, μην πιστέψεις ότι είσαι ο ένας, ο μοναδικός». Ο Γιώργος Νταλάρας είναι o τραγουδιστής που ήδη από τα 15 του χρόνια ερμηνεύει από ψυχής. Είναι ο άνθρωπος που αγάπησε τη μουσική σε όλο της το εύρος, ταυτόχρονα κι o μουσικός ερευνητής, που -με το δικό του τρόπο- ακολούθησε το πεπρωμένο του.

Στο Leaders Talk @ImpacTalk.gr, ο Γιώργος Νταλάρας, ξετυλίγει τις λαμπρές και τις πιο σκοτεινές σελίδες της ζωής του, θυμάται επώδυνες απώλειες κι έντονες συγκινήσεις, μιλά για όσα τον κινητοποιούν, περιγράφει την ανάγκη του να επικοινωνήσει και να εκφραστεί μέσα από τη μουσική, αλλά και να την εξερευνήσει σε όλο της το εύρος κι εξηγεί γιατί ένας τραγουδιστής πρέπει πρώτα να είναι μουσικός και γιατί δεν πρέπει ποτέ να πιστέψει ότι είναι ο ένας, ο μοναδικός.

«Για μένα, τραγούδι σημαίνει κίνητρο, μάθηση και ανάγκη για επικοινωνία», λέει με συγκίνηση ο Γιώργος Νταλάρας καθώς γνωρίζει ότι μετά από 85 προσωπικούς δίσκους το όνομά του είναι συνυφασμένο με το ελληνικό τραγούδι σε όλες του τις εκφάνσεις. O Γιώργος Νταλάρας έχει μεταφέρει τη δύναμη της ελληνικής μουσικής στα μεγαλύτερα θέατρα του πλανήτη, αλλά και σε τόπους βασανισμένους κι έχει κάνει εκατομμύρια καρδιές να νιώσουν, να ελπίσουν, να ερωτευτούν, να πλημμυρίσουν από νότες ή να τρανταχτούν από συγκίνηση.

Γιώργος Νταλάρας: «Και πρώτος να είσαι, μην πιστέψεις ότι είσαι ο ένας, ο μοναδικός»

«Η λέξη γενναιοδωρία είναι αυτή που χαρακτηρίζει τον Γιώργο και με τα δύο συνθετικά της. Ο Γιώργος είναι γενναίος και το τραγούδι του είναι δώρο στον πολιτισμό» έχει πει γι’ αυτόν ο Κώστας Γαβράς. Από πολύ μικρός ένιωθε να τον συγκινούν οι ήχοι των οργάνων, οι φωνές και οι μελωδίες κι όταν άκουγε ένα τραγούδι που τον συγκινούσε, ζητούσε αμέσως να μάθει την ιστορία του. «Δεν θα είχα πετύχει», παραδέχεται χαρακτηριστικά ο Γιώργος Νταλάρας @ΙmpacTalk.gr, «αν δεν αγαπούσα τόσο τη μουσική».

Από το 1968 τo όvoμα τoυ συvδέθηκε με σπoυδαία τραγoύδια και σημαvτικές συvεργασίες με τους κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς. Οι Σταύρoς Κoυγιoυμτζής, Μάvoς Λoΐζoς, o Απόστoλoς Καλδάρας, Λευτέρης Παπαδόπoυλoς, Μάvoς Ελευθερίoυ, Μίκης Θεoδωράκης, Γιάvvης Μαρκόπoυλoς, Γιάvvης Σπαvός, Xρήστoς Νικoλόπoυλoς, Άκης Πάvoυ, Σταύρος Ξαρχάκος, Θάνος Μικρούτσικος, Ελέvη Καραΐvδρoυ. Τoυ εμπιστεύτηκαv τα τραγoύδια τoυς κι ο Γιώργος Νταλάρας τα «ταξίδεψε» στις ψυχές τωv αvθρώπωv.

Ο μουσικός ερευνητής που αγάπησε το τραγούδι - Γιώργος Νταλάρας | ImpacTalk Αν θέλεις να παρακολουθήσεις όλα τα μαθήματα ζωής από το Γιώργο Νταλάρα και να μάθεις από τους καλύτερους, μπες στο impactalk.gr και γίνε συνδρομητής στην πρώτη ελληνική πλατφόρμα εναλλακτικής εκπαίδευσης με επίκεντρο τον άνθρωπο, την αξία της γνώσης και της ίδιας της ζωής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΘΡΟΥ: NDPPHOTO / ΕΛΛΗ ΠΟΥΠΟΥΛΙΔΟΥ


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Θεσσαλονικιός που έχει ταξιδέψει σε όλα τα ελληνικά νησιά!

Σχεδόν 7 στους 10 μαθητές πέρασαν σε Πανεπιστήμιο

Τζιχαντιστής που υπήρξε η «φωνή» του ISIS καταδικάστηκε σε ισόβια στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης