Γιώργος Νταλάρας: «Η Δικαιοσύνη έχει χρέος να καθοδηγήσει τη χώρα και τους ανθρώπους να σκέφτονται σωστά»

Γιώργος Νταλάρας: «Η Δικαιοσύνη έχει χρέος να καθοδηγήσει τη χώρα και τους ανθρώπους να σκέφτονται σωστά»

Ο ερμηνευτής τοποθετήθηκε στην χθεσινή του συναυλία εναντίον της αποφυλάκισης Κορκονέα – «Είναι σημαντικό να παίρνουμε θέση» υπογράμμισε ο Γιάννης Κότσιρας

Dalaras
Ο Γιώργος Νταλάρας, εκτός από σπουδαίος και διαχρονικός ερμηνευτής είναι από εκείνους τους καλλιτέχνες που δεν διστάζουν να εκφράσουν δημόσια τη γνώμη τους σχετικά με θέματα της επικαιρότητας, ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Αυτό έκανε και χθες βράδυ κατά την διάρκεια της συναυλίας που έδωσε, με τον Γιάννη Κότσιρα, στο θερινό «Άλσος», στο Πεδίον του Άρεως.

Αυτή τη φορά η τοποθέτησή του αφορούσε στη δικαιοσύνη, στον τρόπο που λειτουργεί και στις πρόσφατες εκείνες αποφάσεις της που έχουν διχάσει το πανελλήνιο. Σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους, με ήρεμο αλλά και βαθιά ανθρώπινο λόγο, ο ερμηνευτής αναφέρθηκε στον ρόλο που οφείλει να παίζει η δικαιοσύνη, στην υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου ενώ παράλληλα τάχθηκε κατά του λαϊκισμού και της μαζικής υστερίας.

«Η δικαιοσύνη έχει χρέος να καθοδηγήσει τη χώρα και να καθοδηγήσει και τους ανθρώπους να σκέφτονται σωστά» υπογράμμισε με νόημα σημειώνοντας όμως πως «όταν για τόσο πολύ καιρό, τόσα πολλά πράγματα εστιάζουν στη διαδικασία της δικαιοσύνης, εκεί υπάρχει πρόβλημα».

Ξεκαθάρισε επίσης πως ο διχασμός και ο λαϊκισμός δεν φέρνουν θετικά αποτελέσματα: «Ο λαϊκισμός δεν είναι πάντα καλό. Το ξέρετε. Πολλές φορές οι μαζικές υστερίες έχουν βλάψει τη χώρα» επισήμανε για να προσθέσει αμέσως μετά: «Όμως η δημοκρατία μας απαιτεί ένα ισχυρό δικαστικό σώμα, με ανθρώπους με όραμα και ήθος. Και αυτό ζητάμε».

Kotsiras_Giannis


Ο Γιώργος Νταλάρας αναφέρθηκε σε «αποφυλακίσεις ανθρώπων που έχουν διαπράξει εγκλήματα» και ειδικότερα στην υπόθεση της πρόσφατης αποφυλάκισης του Κορκονέα, του αστυνομικού που δολοφόνησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, στα Εξάρχεια, τον Δεκέμβριο του 2008: «Σκεφτείτε ότι αυτός ο περιβόητος ειδικός φρουρός είναι έξω. Σήκωσε το όπλο του κάποια στιγμή, καλυπτόμενος από την διαταγή του ανωτέρου του, στόχευσε κάπου εκεί, πάτησε τη σκανδάλη και σκότωσε ένα 15χρονο παιδί. Αυτός ο άνθρωπος είναι έξω…Η μητέρα του διαμαρτύρεται. Άραγε αυτός έχει σκεφτεί αν ήταν ο πατέρας του παιδιού που κάποιος άλλος είχε σκοτώσει;» διερωτήθηκε με νόημα.
Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Γιάννης Κότσιρας ο οποίος υπογράμμισε την αξία του να παίρνει ο καθένας θέση απέναντι σε σημαντικά ζητήματα αλλά και της ερμηνείας των νόμων: «Είναι πολύ σημαντικό να παίρνουμε θέση. Είναι χρέος μας. Κι εγώ θεωρώ ότι οι νόμοι είναι για στηρίζουν τη Δημοκρατία. Όταν οι νόμοι ερμηνεύονται με τέτοιο τρόπο που αφήνουν ελεύθερους δολοφόνους και παιδοβιαστές, τότε η Δημοκρατία μας έχει πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η σύντομη αυτή παρέμβαση των δύο ερμηνευτών ολοκληρώθηκε μουσικά με την ερμηνεία του τραγουδιού των Μίκη Θεοδωράκη – Λευτέρη Παπαδόπουλου «Κάποτε θα ‘ρθουν» με τον πολύτιμο και διαχρονικής αξίας στίχο: «Έχε στο νου σου το παιδί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης