Πρίγκιπας Χάρι: Το βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Πρίγκιπας Χάρι: Το βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Ο δούκας του Σάσσεξ  και η ΜΚΟ African Parks, στην οποία είναι πρόεδρος, δημιούργησαν ένα βίντεο σχετικό με την προστασία του περιβάλλοντος

harry
Σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό African Parks ο πρίγκιπας Χάρι δημιούργησε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, ένα ενημερωτικό βίντεο σχετικά με τη σημασία διατήρησης των εθνικών δρυμών και των προστατευμένων περιοχών στην αφρικανική ήπειρο.

Ο πρίγκιπας Χάρι είναι ο πρόεδρος της οργάνωσης από το 2017, όταν και ξεκίνησε τον αγώνα του για την προστασία του περιβάλλοντος.Στο εν λόγω βίντεο μιλάει ακριβώς για αυτήν την προσπάθεια, αλλά και για τις ανάγκες που έχει η Γη, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Prince Harry, Duke of Sussex: Voice-over for the African Parks NGO


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτά τα ζωτικής σημασίας τοπία βοηθούν στο να προστατεύσουν τη βιοποικιλότητα της Αφρικής, και αποτελούν τη βάση για ένα υγιή πλανήτη προσφέροντας προνόμια σε εκατοντάδες και χιλιάδες ανθρώπους».

Ο δούκας του Σάσσεξ μίλησε ακόμα και για τον παππού του Φίλιππο, ο οποίος ήταν ένθερμος οικολόγος και υποστηρικτής περιβαλλοντικών δράσεων, υποστηρίζοντας ότι θα ήθελε να συνεχίσει το έργο του. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: «Εφόσον, πλέον, βαδίζουμε προς μια εποχή παγκόσμιας ανάκαμψης και αναγέννησης, είναι σημαντικό τώρα να συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε και να προστατεύουμε τη βιοποικιλότητα, όχι μόνο σαν αξία, αλλά σαν υποχρέωση που είναι ζωτικής σημασίας για τον τρόπο ζωής μας. Σε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, σκέφτομαι τις γενιές οικολόγων, συμπεριλαμβανομένου και του παππού μου, και νιώθω περήφανος και κινητοποιημένος να συνεχίσω τον δικό μου ρόλο σε αυτή την κληρονομιά».



Η δράση της African Parks επεκτείνεται σε 11 χώρες της Αφρικής, όπου διατηρεί 19 πάρκα εκ μέρους κυβερνήσεων και κοινοτήτων. Είναι μία από τις μεγαλύτερες ΜΚΟ και διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη περιοχή πάρκων στην αφρικανική ήπειρο.

Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της νέας βιογραφίας της Κάλλας για «βασανιστήρια που υπέστη» στα χέρια του Ωνάση

Ασθενείς με πολύμηνα συμπτώματα κορωνοϊού έχουν αυξημένο κίνδυνο ιατρικών προβλημάτων και θανάτου

Εξαδάκτυλος (ΘΕΜΑ 104,6): Αποποιούμαι των προνομίων του ακαταδίωκτου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης